asas logoDerya HATİBOĞLU, ASAŞ’ın Yeni Genel Müdürü Oldu

Kurulduğu 1990 yılından bu yana sektöre yön veren yatırımlarıyla başarılı büyüme grafiği ortaya koyan ve 2016 yılında İSO 500’de ilk 100’de 79. sırada yer alan ASAŞ’ın yeni Genel Müdürü Derya HATİBOĞLU oldu.

 

Firmanın, Sakarya Bölgesinde 800.000 m² alan üzerine kurulu, 350.00m² lik kapalı alana sahip son teknolojiyle donatılmış 5 üretim tesisinde ve İstanbul’da genel merkezinde 2.300’den fazla çalışan istihdam ediliyor. Bünyesindeki Ar-Ge merkezi ile ülkenin dışa bağımlılığını azaltmaya, ihracat hacmini arttırmaya yönelik projeler geliştiren firma son dönemde sektöründe CERN’e tedarikçi olan tek firması olmasıyla, haberleşme uydularının yerlileşmesine verdiği destekle ve Mat4Rail Projesi ile HORIZON 2020 Shift to Rail programına kabul edilen ilk Türk firması olmasıyla da adından söz ettirmişti. Sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkan firma, çocukların gelişimine katkı sağlamak için Asaş Basketbol kulübünü hayata geçirmiş; sanata ve sanatçıya destek vermek için kurduğu Asaşsanat bünyesinde profesyonel sanatçılara ve çocuklara yönelik alüminyum heykel yarışması organize etmişti.

 

asas 53 2a

Derya HATİBOĞLU Hakkında

1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Derya HATİBOĞLU, iş hayatına Ernst & Young şirketinde adım attı. Ardından 1995 yılında Alcatel Teletaş şirketinde çalışmaya başladı ve 4,5 yıl boyunca şirket merkezi Belçika’da yurtdışı görevinde bulundu. 2002 yılında Türkiye’ye Finanstan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak dönerek, 2005 – 2009 yılları arasında Genel Müdür olarak görev yaptı. 2009 yılından itibaren çalıştığı Vodafone’da son olarak Finanstan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan HATİBOĞLU, Asaş’ın yeni genel müdürü oldu.

Derya HATİBOĞLU Has Become the New General Manager of Asaş

Since its establishment in 1990, presented a successful growth graph by directing the sector with its investments and ranked 79th in the first 100 in the ISO 500 in 2016 Asaş’s new General Manager has become Derya HATİBOGLU.