Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

Tremco Strüktürel Cephe ve Çiftcam Sızdırmazlık Sistemleri ile Sektöre Bakış

Tremco Türkiye Satış Müdürü Ersin TEZCAN ile yaptığımız röportajda ülke gündeminden, 2020 yılı hedeflerinden, 2019 yılı hakkındaki görüşlerinden ve Avrasya Pencere Fuarı değerlendirmelerinden bahsettik. 

 

 

tremco illbruck 82a

 

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Tremco Türkiye Satış Müdürü olarak görev yapıyorum. Yaklaşık olarak 18 yıldır satış bölümünde hizmet veriyorum. Daha önce de Türkiye’nin büyük firmalarından Yorim Cam’da Kalite Güvence Müdürü ve Yönetim Temsilcisi görevlerinde bulundum. 

2019 yılını firmanız ve sektörünüz açısından değerlendirir misiniz?

2019 yılı bizim için kontrollü geçti diyebilirim. Bizim açımızdan farklı alanlara açıldığımız bir yıl oldu. 2019’u 1 Haziran itibari ile yakın bölgemiz olan ve daha önce şirketimizin Avusturya Bölümü tarafından yönetilen Doğu Balkanlar diyebileceğimiz bölge yani Bulgaristan, Saray-Bosna, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk gibi bölgeler Türkiye ofisinin yönetimine devredildi. Bunun dışında İsrail Bölgesi, Irak, Gürcistan, Özbekistan, Türkmenistan gibi bölgeler de Türkiye ofisine geçti. Bizim için 2019’da olan en büyük değişiklik bu idi. Şu anda bu bölgelerin tamamı Türkiye merkezden yönetiliyor. Yani 20’ye yakın ülke Türkiye merkez ofisinden yönetiliyor şu anda. 

2020 yılı hedef ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Zorlu geçen 2019 yılı tecrübemizle biraz daha ulaşılabilir ve kontrol edilebilir hedefler koymaya çalıştık. Yeni katılan bölgeleri de planın içerisine alarak koyduğumuz hedeflere yaklaşıyor görünüyoruz. 2020’de bu hedefleri gerçekleştirebiliriz gibi görünüyor. Fakat netice itibari ile hedeflerin gerçekleşmeme durumuna göre 3 ayda bir yaptığımız gözden geçirmelerde birtakım aksiyonlar, satış arttırıcı çabalar içerisine giriyoruz, proje takiplerimiz oluyor. 2020 yılının da 2019 gibi biraz daha durağan, inşaat sektörü için sakin geçeceği görünüyor. Biz de bu duruma göre bir hareket planı belirledik kendimize. 

Ancak şu ana baktığımızda hepimizin planladığımız hareket planlarımızın yeniden değişeceğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü dünyanın içinde bulunduğu Covid 19 virüs problemi ülkelerin ve insanların dengesini alt üst etmiş durumda. Tüm dünya ve ülkemiz bir mücadele içerisinde ve bu mücadelenin sonunda mutlaka başarı sağlanacaktır. Umarım en kısa zamanda ve en az kayıpla bu mücadele tamamlanıp kontrol altına alınır. Aksi halde hiçbirimizin öngörüsü, tahmini bir anlam ifade etmez.

Avrasya Pencere Fuarının ilk günündeyiz. Bizim için fuarı değerlendirir misiniz?

Almanya’daki fuarların ertelenmesinden sonra burada da bir erteleme olur mu diye düşünürken bugün hepimiz hazır bir şekilde buradayız. Türkiye’den katılımcılar var; insanlar sohbet, bilgi alışverişi ve karşılıklı diyalog aradıkları için fuarlara katılmayı tercih ediyorlar. Çok fazla kalabalık olmasa da verimli bir kalabalık var bu sene fuarda. İlk günün sonunda daha farklı gelişmeler de olacaktır diye umuyorum. Bizim için önemli bir fuar bu. Hem işten biraz uzaklaşmak, hem piyasa araştırması yapmak için, sizlerle birlikte sektörü değerlendirmek, dostlarla bir araya gelmek bizim için oldukça önemli. Ben fuarın verimli olacağına inanıyorum. 

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Tremco olarak biz Türkiye’de hak ettiğimiz değeri bulduğumuza inanıyoruz. Türkiye’de üretim yaparak insanlara verdiğimiz güvenin uzun vadede oluştuğunu düşünüyorum. Sanayi grubunda birçok müşteri Tremco’yla çalışma arzusunu yineleyerek önümüzdeki yıllara yönelik anlaşmalı ve sözleşmeli işler planlıyor. 2020 yılını kendi içerisinde stabil bir şekilde verimli olarak geçirebilirsek, Suriye ve Irak’taki savaş biterse inşaat sektöründe 2021-22’lerde verimli bir pazar oluşturacağına inanıyorum. Hatta şu anda Irak pazarının bir canlılık getirdiğini gözlemleyebiliyoruz, çünkü hiç tahmin etmediğimiz şekilde siparişler almaya başladık bölgeden. Ama bütün bu durumun savaşın bitmesine bağlı olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz için yaşadığımız şu günleri sabırla geçirmeyi hepimizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Umarım ekonomimiz gibi komşularımızla olan ilişkilerimiz bir an önce düzene girer, refaha kavuşur. Mutlu olmak, psikolojik açıdan rahat olmak para kazanmak kadar önemli bir şey. Umarım böyle geçer, umarım Win&ArtProje ve ALU&Art Dergileri olarak sizler için de iyi bir yıl olur. 

Tremco  Sector View with Structural Facade and Double Glazing Sealing Systemsr

In our interview with Tremco Turkey Sales Manager Mr. Ersin TEZCAN, we talked about the country’s agenda, 2020 targets, views on 2019 and the Eurasia Window Fair evaluations.