Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

akyuzlerAkyüzler Alüminyum Yeni Pazarlar Keşfetmeye Devam Edecek
Kendileri açısından verimli bir fuar organizasyonu geçirdiklerini belirten Akyüzler Alüminyum İhracat ve Satış Müdürü Barış AKYÜZ ile firmaları, fuar organizasyonları, fuarda sergiledikleri ürünler hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 

 

 

akyuzler 64a
Röportajımıza başlarken sizi tanıyabilir miyiz?
Akyüzler Grubu öncülük, dürüstlük ve müşteri memnuniyeti ilkelerini prensip edinen bir firmadır. Üretimimiz 2010 yılından beri süregelmektedir. Firmamız Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet göstermektedir. Eloksal tesisi, statik boyahanesi ve  mekanik işleme bölümüyle de birlikte müşterimizin alüminyum ekstrüzyon konusundaki her türlü ihtiyacına karşılık vermeyi firma olarak kendine ilke edinmiştir.

2010 yılında başladığı ihracat faaliyetleri ve Alüminyum Ekstrüzyon sektöründe Türkiye’nin öncü firması olma yolunda önemli bir adım atmıştır.

Ekstrüzyon üretiminin yaklaşık %70’ini yurtiçi, % 30’luk kısmını da dünya pazarlarına ihraç etmektedir.

Üretimini/bayiliğini yaptığınız ürünler ve markalar ile ilgili bilgi verir misiniz?
Fabrikamızda standart alüminyum profil ve mimari sistem profil üretimleri yapmaktayız. Bu ürünler müşteri talebine göre pres, eloksal ya da boya olarak imal edilebilir.
Ayrıca talep durumuna göre mekanik işleme (kesme ,delme vs.) hizmeti de veriyoruz.

Müşterimizin mimari sistem taleplerinde profil üretiminin dışında uygulama kısmında da hizmet sunmaktayız.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?
Firma olarak üretimde en önem verdiğimiz departman kalite departmanıdır, çünkü rekabetçi firmalardan bizleri ayıracak tek şey kalite. “Kalite demek devamlılık demektir” anlayışıyla ilerlediğimiz için bu konuda firma olarak çok hassas davranıyoruz. İkinci termin konusu müşterilerimiz için önem arz etmektedir.

İhracat noktalarınızdan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?
Başta Avrupa ülkeleri, Afrika ülkeleri ve Balkanlar’da ihracat noktalarımız bulunuyor.
              

akyuzler 64b
Katıldığınız İstanbul Avrasya Pencere Fuarı’nı değerlendirir misiniz?
Genel olarak güzel ve verimli bir fuardı. Tabi ki dünyada yaşanan salgın nedeniyle katılım sayısı eski fuarlara göre çok daha azdı ama buna rağmen fuar bitiminden çok kısa süre sonra özellikle yurtdışı ziyaretçilerimizden ürün talebi konusunda geri dönüşler aldık. Bizim açımızdan verimli geçen bir fuar oldu. 

Fuarda sergilediğiniz ürünler ve yenilikleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Fuarda yeni tasarımımız olan Kaldır-Sür Sistemler, Cephe Sistemlerini ilk defa müşterilerimizle paylaştık. Hem yurtiçinden hem de yurtdışı müşterilerinden sistemlerimiz ilgi gördü ve beğenildi. Ayrıca şu an fuarda da müşteriler tarafından fazlaca talep edilen Skylight için yeni çalışmalar yapmaktayız.

Onun dışında fuarda halihazırda üretimine devam ettiğimiz standart profillerimizi ve pencere sistemlerimizi de müşterilerimizle paylaştık.

2020 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?
Yurtiçi satışımız oldukça az olduğundan dolayı genellikle yurtdışı fuarlarına katılma taraftarıyız.

Avrupa ülkeleri ve Afrika başta olmakla beraber bu yıl ve gelecek yıllarda da bu pazarlarda ürünlerimizi sergilemek istiyoruz.

2019 yılını markanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?
2019 yılı bizler açısından çok yoğun bir yıl oldu. Yaşanan inşaat krizi bizleri teğet geçti diyebilirim. Üretim hattımızın %90’ı ihracat olduğundan dolayı bizler için iyi bir yıl oldu diyebiliriz.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?
2020 yılında hedeflerimizi üretim kapasitemizi artırıp yeni pazarlar keşfederek müşterilerimize çözüm ortaklığı sunmaktır.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?
Her koşulda sektörün nabzını tutmaya devam eden Win&ARTProje / ALU&Art Dergileri Ailesine biz teşekkür ederiz.

Akyuzler Aluminum Will Continue Exploring New Markets
We had a conversation with Akyüzler Aluminum Export and Sales Manager Mr. Barış AKYÜZ, who said that it was a productive fair organization for them, about their company, fair organizations and the products they exhibited in the fair.


akyuzler 64c