Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

panda aluminyum logoHedefimiz Sektörün 360 Derece Alüminyum Tedarikçisi Olmak
“Panda Alüminyum Firması, külçe alüminyumu eritip haddeleyerek ihracata yönelik üretim yapmak amacıyla Seherli Grup bünyesinde 2006 yılında kuruldu. Firmamız başta ambalaj olmak üzere, dayanıklı tüketim malzemeleri, otomotiv, soğutma sistemleri gibi sektörler için ürün tedarik ediyor” diyen Panda Alüminyum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin ŞEHERLİ ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

panda aluminyum 64a

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
1989 yılında Kayseri’de doğdum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Eğitim hayatımı Ankara Bilkent Üniversitesi’nde tamamladım. İş hayatına Kayserililiğin vermiş olduğu ticari bakış açısından dolayı çok erken zamanda başladım. İlk ürün satışımı mahallemizin bakkalına ürettiğim gıda ürünlerini satarak başladım aslında, yaşım 12 idi, Ahmet Ağabey, hiç unutmam kendisini. Aldığım paranın bir kısmını babama vermiştim, kârını da oyuncağa yatırmıştım. Daha sonrasında lise ve üniversite hayatım boyunca okul sonrası boş kaldığımda hep işe giderek kendimi geliştirmeye, ticareti öğrenmeye çalıştım ve çok şükür erken yaşta birçok tecrübeye sahip oldum. Tabii bunları yaparken en büyük pişmanlıklarımdan olan yurtdışı master sürecini gerçekleştiremedim, bu içimde ukdedir.

Firmanızın yapılanması ve faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?
Panda Alüminyum Firması, külçe alüminyumu eritip haddeleyerek ihracata yönelik üretim yapmak amacıyla Seherli Grup bünyesinde 2006 yılında kuruldu. Firmamız başta ambalaj olmak üzere, dayanıklı tüketim malzemeleri, otomotiv, soğutma sistemleri gibi sektörler için ürün tedarik ediyor. Müşteri odaklı yaklaşımımız ve kurumsal altyapımızla birlikte 30 farklı ülkeye ihracat yaparak yıllık 30.000 ton üretim kapasitesiyle ülke ekonomisine katkı sağlamaktayız.

İhracatımızı ağırlıklı olarak AB ülkelerine gerçekleştirmekle beraber, son yıllarda ABD, Hindistan, Ortadoğu ve Arap pazarına da yöneldik.

Kurulduğumuz günden beri müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin inovasyona ve çevresini korumaya önem veren bir çözüm ortağı olmak için çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda müşterilerimizin ihtiyaçlarını güçlü ürün çalışmalarımızla karşılamaya çalışıyoruz.

Son yıllarda benimsediğimiz ve aktif kampanya olarak müşteri ve tedarikçilerimize duyurduğumuz Easy Business konseptimiz bu konunun bir yansıması gibi düşünülebilir. Easy Business anlayışı kapsamında son teknoloji üretim hatlarımız, modern üretim sistemlerimiz ve müşterilerimize özel çalışma anlayışımız ile alüminyum sektöründe bir farklılık yaratmayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda Easy Business konseptimizi, kolay iletişim, hızlı yanıtlama, müşteriye özel çözümler, A’dan Z’ye en iyi şekilde planlanmış sipariş süreci, satış sonrası ekibimize 24 saat erişim ve ihtiyaçlara cevap veren ürünler olmak üzere 6 ana maddede birleştirdik. Ayrıca çevre bilinci yaklaşımını da en önemli misyonlarımızdan biri kabul ediyoruz. Gerek üretim çalışmalarımızda gerek sosyal medya platformlarında yayımladığımız çalışmalarımızda bu etkiyi görebilirsiniz.

Sektöre sunduğunuz ürün gruplarınızdan bahseder misiniz?
Sektöre sunduğumuz ürün grupları 3 ana başlık altında toplanabilir. Ambalaj sektörü, Mutfak Folyosu ve endüstriyel ürünlerin üretiminde kullanılan alüminyum folyo ürünlerimiz mevcuttur. Ancak hizmet verdiğimiz sektörler bunlarla sınırlı değil. Ürünlerimiz, süt ürünleri, kahve-çay sektörü, yiyecek ve içecek, kozmetik ve ilaç sektöründe, hazır ve kurutulmuş gıda, dayanıklı tüketim malzemeleri, otomotiv ve dayanıklı tüketim gibi sektörlerde kullanılmaktadır.

Bayilik sisteminiz hakkında bilgi verir misiniz?
Müşterilerimize verdiğimiz hizmet kalitesinin en üst seviyede olmasını sağlamak hedefinde olduğumuz için herbirini bir iş ortağı olarak görüyoruz. Bu yüzden müşterilerimizle doğrudan iletişim içerisinde olmayı tercih ediyoruz. Bu sayede ihtiyaçlarını tam olarak tespit edip, en hızlı şekilde sorularına cevap verip, doğru ürünü, verilen teslim terminlerine riayet ederek zamanında teslim etme hedeflerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Önümüzdeki periyotta yeni yatırımımız olan Pantech Alüminyum ile birlikte bayilik alt yapısı üzerine ciddi bir çalışma planlamaktayız, bunu da buradan duyurmuş olayım.

 

panda aluminyum 64c

İhracat oranlarınız nedir?
Ana hedefimiz ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlamak amacıyla üretimimizin büyük bölümünü ihraç etmek. Ancak Türkiye pazarı da alüminyum folyo ihtiyacı olarak büyük bir pazar. Bu nedenle yerel pazarda da birçok müşterimiz mevcut. Yaklaşık olarak üretimimizin %70’lik bölümünü ihraç ediyoruz. Ancak bu rakamlar talep dengesine göre değişkenlik gösterebiliyor.

2020 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?
Bu yıl Düsseldorf’da düzenlenecek olan AluExpo fuarına ve Nuremberg`de yapılacak HVAC sektörü fuarı Chillventa 2020’ye katılmayı planlıyorduk. Ancak mevcut şartlarda fuarların iptal olma durumu söz konusu. Gelişmeleri takip ediyoruz.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?
2019 yılı sonunda yaptığımız üretim yatırımı ile kapasitemizi arttırdık. Hedefimiz bu kapasite artışına paralel olarak satış ve ihracat hacmimizi arttırmak. 2020 yılı için bir başka hedefimiz de Easy Business konseptimizin gereklerini yerine getirerek müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkartıp bütün müşterilerimizle uzun vadeli ve sürdürülebilir ortaklıklar kurmak olacaktır. Bunun yanı sıra Alüminyum sektörünün önemli oyuncularından biri olmaya aday Alüminyum Profil alanında faaliyet gösterecek Pantech Alüminyum firmamızı da 2020 yılı içerisinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Bu tesisimiz de Ankara’da bulunacak ve son teknoloji ile üretim yapacaktır. Bölgemize ve sektöre şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

TALSAD’ın yeni yönetim kurulunda yer aldınız. Öncelikle sizi tebrik ediyoruz. Dernek çalışmaların hakkında bilgi verir misiniz?
Öncelikle teşekkür ederim, umarım Türkiye Alüminyum sanayisine katkımız bulunabilir. TALSAD ile yurtdışı ve yurtiçi kurumsal ilişkiler anlamında çok ciddi çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Alüminyum sektörünün devlet nezdinde temsili ve sektör sorunlarının çözümü anlamında çok ciddi efor sarf edilmektedir. Buna ek olarak yurtdışı Alüminyum sektörü temsilci dernekleri ve Avrupa komisyonu ile iyi ilişkiler geliştirerek lobi çalışmalarına hız verilmiş durumdadır.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?
Son olarak eklemek istediğim ülkemizdeki alüminyum kullanımını yaygınlaştırarak geri dönüşüm konusunda ciddi bir seviyeye ulaşmamız mümkün. Bir örnek vermem gerekirse restoranlardan evlere paket servis gönderiminde kullanılan köpük neredeyse hiç geri dönüştürülememekte ve ekonomiye hiçbir şekilde fayda sağlayamamaktadır. Oysa alüminyum kap kullanılması dahilinde %100’e yakın oranda geri dönüştürülebilmekte ve birçok sektörde hammadde olarak kullanılabilmektedir. Faydası bununla bitmemekte birincil alüminyum üretim maliyetine göre de çok ciddi oranda daha az maliyetle tekrar ekonomiye kazandırılmaktadır ve bunu sonsuz defa yapabilirsiniz.

Bunlara ek olarak Covid-19 virüsünün dünya ekonomisini ciddi anlamda zorlayacağını ve sermayelerin el değiştireceği düşüncesindeyim. Umarım en kısa sürede sağlıklı bir şekilde bu zor günleri atlatabiliriz. Bu zamanda bütün insanlık olarak ortak hareket etmeli özellikle sağlık sisteminin çok daha zayıf olduğu, yeterli gıda tedarikinin sağlanamadığı ülkeler ve ailelerin kendi dertlerimize düşüp unutulmamasını diler, Win&ARTProje ve ALU&Art Dergileri ekibine teşekkür ederim.

Our Target in the Sector is 360 DegreesBeing an Aluminum Supplier
We conducted an interview with the Vice Chairman of Panda Aluminum, Hüseyin ŞEHERLİ who stated as follows: “Panda Aluminum Company was established in 2006 under Seherli Group in order to make export oriented production by melting and drawing ingot aluminum. Our company supplies products for sectors such as packaging, durable consumer goods, automotive and cooling systems.”

 

panda aluminyum 64b