Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

inox aluminyumİnox ile Alüminyumda Estetik, Kalitede Öncelik
İnox Alüminyum, Giyotin Sistemleri, Pergole Tente Firması Yönetim Kurulu Başkanı Fikret YILMAZ ile 4-7 Mart tarihinde düzenlenen Avrasya Pencere Fuarı ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

inox aluminyum 64a

Röportajımıza başlarken sizi tanıyabilir miyiz?
İnox Alüminyum, Giyotin, Pergole Tente Sistemleri olarak firmamız yenilikçi, kaliteden taviz vermeyen, teknolojiyi yakından takip ederek müşteri memnuniyetini ön planda tutan “Kalitede Öncelik, Alüminyumda Estetik” felsefesini benimsemiş anlayışı ile istikrar ve güven sağlamaktadır.

Üretimini/bayiliğini yaptığınız ürünler ve markalar ile ilgili bilgi verir misiniz?
İnox firması yerli ve milli olan ürünleri sektörün ihtiyaçları doğrultusunda kullanmaktadır. Bu doğrultuda, kaliteli birçok ürün imal eden bayilikleri mevcuttur.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?
İnox alüminyum, giyotin, pergole tente, kapaklı cephe, yarı kapaklı cephe, silikon giydirme, planer cephe, ısı-yalıtımlı ve yalıtımsız doğrama sistemleri, alüminyum levha, kompozit panel ve cotta kaplama sistemleri, otomatik döner ve kayar kapı pergole, tente, kepenk, panjur, zip perde, cam ve alüminyum korkuluklar ve çatı kapama sistemlerini uzman kadrosu ile estetik ve kaliteden taviz vermeden imalat ve montaj yapmaktadır.
İnox’un aynı zamanda ısıcamlı ve tek camlı giyotin sistemine, zincirli, çelik halat ve triger kayışlı olarak uygulanabilir kaliteli teknoloji ve estetiği birlikte tasarlanmış şık bir tescilli ürünü vardır. Demonte, profil aksesuar satışları ile piyasada çok beğenilen giyotin sistemimizi kullanan müşterilerin memnuniyeti giyotin sistemimizin yurt dışında da birçok ülkede rağbet görmesi İnox olarak bizleri çok mutlu etmektedir.

Fuarda sergilediğiniz ürünler ve yenilikleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Fuarda sergilediğimiz ürünümüz yurtiçi ve yurtdışından gelen birçok ziyaretçi tarafından yapılan değerlendirmelerde beğenilmiş ve tam not almıştır. Alternatif ürünler ile karşılaştırıldığında imalat, montaj kolaylığı, düşük stok maliyeti, ısıcam, tek cam ortak ürünler ve tüm aksesuarların aynı olması sağlam, kaliteli estetik duruş gibi özellikleri diğerlerinden ciddi şekilde farklı oluşu alırken de satarken de karlı olması en önde olmasını sağlamaktadır. Giyotin sistemde bir numara olmayı hak eden bir ürün olmuştur.

İhracat noktalarınızdan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?
Tüyap’da gerçekleşen fuar öncesinde de olduğu gibi özellikle kendi tescilli tasarım ürünümüz ile Kuzey Afrika ülkeleri, Balkanlar, Kuzey Irak ve Avrupa’nın merkezindeki birkaç ülke ile satışlarımız aynı rotada devam edecek şekilde gözükmektedir. Ayrıca, iç piyasada her geçen gün giyotin sistemimiz ile tanışma fırsatı bulan firmalar ile de gelişen ve genişleyen büyük bir aile olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz.

inox aluminyum 64b

Katıldığınız İstanbul Avrasya Pencere Fuarı’nı değerlendirir misiniz?
4-7 Mart tarihlerinde İstanbul Tüyap Avrasya Pencere Fuarı’nda maalesef COVID-19 virüs salgınından dolayı özellikle yurtdışı katılımcı ve ziyaretçileri yok denecek kadar azdı. Aynı zamanda, yerli ziyaretçinin de azlığı maalesef dikkat çekiciydi. Tüm bunlara rağmen İnox Alüminyum, Giyotin, Pergole Tente Sistemleri olarak standımıza ilgi oldukça yoğundu. Bu durum da bizleri memnun etmiştir. Stant ürünlerimiz dahi satılmış ve yeni bayiler ve müşteriler edinilmiştir. Kaliteli ve estetik giyotinimiz firmamızın beklentilerini karşılamıştır.

Fuar süresince gerçekleştirdiğiniz etkinliğiniz varsa bilgi verir misiniz?
Fuarın gerçekleştiği tarihlerde müşterilerimizden oluşan ve yeni katılımcılar ile birlikte panel şeklinde bir değerlendirme toplantısı ve akşam yemeği gerçekleştirdik.

2020 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?
İnox firması dünya ekonomisindeki ve ülkemizdeki genel durumlara göre 2020 yılında yurtdışı fuarlara bayilikleri aracılığı ile özellikle giyotinle alakalı katılımcılarına vereceği desteklerle katılım sağlamayı düşünüyor. 2019 yılı İnox alüminyum, giyotin pergole, tente olarak beklentilerimizin üzerinde çok ama çok güzel bir yıl oldu.

2019 yılını markanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?
Piyasaya yeni çıkardığımız tescilli giyotinimiz yurtiçi ve yurtdışı kabulünden dolayı çok memnunuz.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?
İnşallah 2020 yılında salgından bir an evvel kurtulur dünyamız ve ekonomik olarak eski günlerine döndüğünde, ülkemiz için üretip, çalışmaya devam eden İnox Ailesi hedefinden şaşmadan doğru, ilkeli, kaliteli, estetik ürünlerini Türkiye’nin dört bir köşesinde olduğu gibi dünyanın birçok yerinde de bayileriyle birlikte gelişmeye ve büyüme yolunda çalışmalarına hiç durmadan devam ediyor ve edecektir.

Ülkemiz ekonomisi için kaliteden hiçbir zaman taviz vermeden profesyonel kadrosu ile yüksek standartlarda üretim yaparak ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olarak devam eden yenilikçi ruhu, teknolojik üretim gücü ve çevre bilinci ile gelecek nesillere yön göstermekte olan İnox alüminyum, giyotin, pergole, tente “Alüminyumda Estetik, Kalitede Öncelik” sloganı ile sektörde yenilikleri ile öncülük yapmaya devam edecektir.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?
Bu vesile ile ziyaretiniz ve Win&ARTProje ALU&Art Dergilerinizde firmamıza yer verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.

Dünyamızı saran bu kötü hastalığın tez zamanda tedavisinin yapılarak insanlığın en az zararla kurtulmasını diliyorum. Sonrasında ekonominin en kısa sürede sağlam bir şekilde rayına oturması ve mağduriyetlerin en az zayiatla atlatılması dileklerimle.

Dermansız derdiniz olmasın. Sağlık ve huzur her daim sizlerle olsun.


Aesthetic in Aluminum, Priority in Quality with Inox
We held an interview with Innox Aluminum, Guillotine Systems, Pergole Awning Company Chairman Mr. Fikret YILMAZ regarding the Eurasia Window Fair held on 4-7 March.

inox aluminyum 64c