Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

dijital muh logoAvrupa Standartlarında Malzemeler Dijital Mühendislik’ten

“Türkiye’de firmamız tarafından üretilen çift yönlü Mesh Bar yerli üretim özelliğiyle öne çıkarak bir Türk Markası imzasını taşımaktadır. Bu yıl 18- 22 Haziran tarihleri arasında 42.’si düzenlenecek olan Yapı Fuarı’nda “Oliptek” markasıyla birlikte sergileyeceğimiz Mesh Bar ürünümüzü lanse etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yapı Fuarı’nda 10. salon F320 no’lu standımızda ziyaretçilerimizi ağırlayacağız.” diyen Dijital Mühendislik Kurucu Ortağı Özcan KARS ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 

 

dijital muh 58a

Kısaca, Dijital Mühendislik firmasından bahseder misiniz?

Dijital Mühendislik, 2008 yılında elektronik ve bilgisayar mühendisleri tarafından kurulmuş bir firma olup, çeşitli evrelerden geçerek günümüze gelmiştir. Günümüzde “Oliptek” markasıyla Bina Cephesi Led Aydınlatma Sistemleri, Otopark Yönlendirme Sistemleri, LED Ekran Sistemleri, Akıllı Şehir Aydınlatma Kontrol Sistemleri ve Akıllı Otomasyon Sistemleri alanlarında faaliyet göstermektedir.

Sadece yurtiçi değil yurtdışında da gerçekleştirdiğiniz projeler olduğunu söylemiştiniz, kısaca bu projelerinizden bahseder misiniz?

2012 yılından itibaren çeşitli Avrupa ülkelerinde uyguladığımız projelerimizi 2015 yılında U.S.A Florida’daki dev led ekran uygulaması ve 2018’de Los Angeles’da 250 m² çift yüzlü totem led ekran projemiz ile devam ettirdik. İlk olarak 2011’de Türkiye’de üretimine başladığımız mesh led dış cephe aydınlatma sistemlerimizi 2017 yılında Fas ve Cezayir’deki projelerimizle birlikte Kuzey Afrika Bölgesi’ne taşıdık. Kuzey Afrika’daki referans projelerimizi takiben Avrupa’da mesh pixel ürünlerimizi kullanarak projeler gerçekleştirdik.

Yerli üretim çift yönlü MESH BAR ürününüzü Oliptek markasıyla tanıtarak Türkiye’de bir ilke imza atıyorsunuz. MESH BAR hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Mesh Bar teknolojisiyle üretilen dış cephe animasyonlu LED aydınlatmalar özellikle enerji tasarrufu açısından tercih edilen uygulamalardır. Mesh Bar ile yapılan aydınlatma uygulamaları, yapıların mimari özelliklerini ortaya çıkararak yapıyı daha dikkat çekici bir hale getirmektedir. Mesh Bar uygulamaları aynı zamanda bir ekran işlevi de gördüğü için, daha güçlü ve ilgi uyandıran anlatımlara olanak sağlamaktadır.

Türkiye’de firmamız tarafından üretilen çift yönlü MESH BAR yerli üretim özelliğiyle öne çıkarak bir “Türk Markası” imzasını taşımaktadır. Bu yıl 18- 22 Haziran tarihleri arasında 42.’si düzenlenecek olan Yapı Fuarı’nda “Oliptek” markasıyla birlikte sergileyeceğimiz “Mesh Bar” ürünümüzü lanse etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yapı Fuarı’nda 10. salon F320 no’lu standımızda ziyaretçilerimizi ağırlayacağız.

Yapmış olduğunuz dış cephe mimari aydınlatma projelerinde referans projeler olarak camileri de görmekteyiz, projelerinize örnek verebilir misiniz?

Gerek MESH BAR ürünlerimiz gerekse MESH PIXEL ürünlerimiz zor şartlar için geliştirildikleri ve çift yönlü olmaları sebebi ile camilerde MAHYA olarak çok sık kullanılmaktadırlar. MESH BAR tekniği ile ürettiğimiz çift yönlü Mesh ekranlarımız ülkemizde çok çeşitli camilere, Amerika’daki Türkiye Camii’ne ve Almanya’daki çeşitli camilere uygulandı. Son olarak Cumhuriyet tarihimizin en büyük ibadethane projesi olan Büyük Çamlıca Camii için bu güne kadar yapılmış en büyük çift yönlü MESH EKRAN projemizi gerçekleştirdik. Büyük Çamlıca Camii’ne uygulamış olduğumuz bu ekran Full Color olup bir yüzü 840 m² olmak üzere iki yüzü toplam 1.680 m²’dir ve bu alanda dünyada yapılmış en büyük mesh ekran özelliğini taşımaktadır.

Diğer yandan gerek MESH BAR gerek MESH PIXEL gerekse LED BAR ürünlerimiz alışveriş merkezleri oteller, ticari binalar, konutlar, hastaneler gibi birçok yapıyı süslemektedir.

Sektöre getirdiğiniz yenilikçi çözümler nelerdir?

Firma olarak yerli üretimi destekliyor ve istihdam sağlayarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz.

Kurulduğumuz günden bugüne kadar olan süreçte de yerli üretimin sürekliliğini sağlamak adına AR-GE alanında yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

Kendi ürünlerimizi ve Avrupa’daki ürünleri karşılaştırdığımızda, firmamızın üretim kalitesinin Avrupa standartlarında olduğunu ve üretim maliyetlerimizin de Avrupa menşeli ürünlerden daha düşük olduğunu açıkça görüyoruz.

Sözünü ettiğimiz bu farkın rekabet konusunda avantaj sağladığını yurtdışı pazarlarda görmekteyiz. Her geçen gün yurtdışındaki müşteri portföyümüzün gelişmesini bu konudaki üstünlüğümüze bağlamaktayız.

Ayrıca, Türk üreticilerin bu konuda çoğalmasını da desteklemekteyiz. Bu sebeple birçok LED armatür üreticisi firmaya kontrol sistemleri üretip, bu alanda rekabet etmeleri konusunda destek olmaktayız.

Materials of European Standards Dijital Engineering

“Produced by our company in Turkey duplex Mesh Bar carries a Turkish brand signature feature come forward with domestic production. We are experiencing the excitement and happiness of launching our Mesh Bar product which will be exhibited with the brand “Oliptek“, in the 42nd Building Fair which will be held in 18-22 June this year. We have made an interview with Dijital Engineering co-founder Özcan Kars, who says: “We will host our visitors at our stand at the 10th hall F320 at Yapı Construction.”