Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

Türkiye İMSAD’IN Yeni Başkanı Tayfun KÜÇÜKOĞLU Oldu

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın 37. Olağan Mali Genel Kurulu’nda, Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliğiyle Tayfun KÜÇÜKOĞLU seçildi.

 

 

 

 

imsad a64 3aa

 

Uzun yıllar yönetim kurullarında görev aldığı Türkiye İMSAD’da şimdi başkan olarak sektöre hizmet edeceğini belirten Tayfun KÜÇÜKOĞLU, “İnşaat malzemesi endüstrisinin tüm gruplarını temsil eden Türkiye İMSAD olarak, sektörümüzün yurtiçi ve dışında yüksek gelişme potansiyeline inanıyoruz. Bu gelişimin istikrarlı ve sürdürülebilir olması adına faaliyetlerimizi geliştirmeye kararlıyız” dedi. 

Türkiye İMSAD’ın, 37. Olağan Mali Genel Kurulu’nda 2020-2023 dönemini kapsayan 3 yıl için görev yapacak yönetim ve denetim kurulları belirlendi. Genel Kurul’un ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Betek Boya Genel Müdürü Tayfun KÜÇÜKOĞLU seçildi.

Ferdi ERDOĞAN: “Sürdürülebilir Büyüme Sanayi Üzerinden Sağlanmalı”

Türkiye İMSAD 2017-2020 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi ERDOĞAN, başkanlığı döneminde sürdürülen çalışmaları ve sektöre yönelik değerlendirmelerini paylaşarak, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. İnşaat malzemesi sanayisinin 2019 yılı toplam pazar büyüklüğünün 88 milyar dolar, iç pazar büyüklüğünün 66,5 milyar dolar, toplam ihracatın ise 21,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirten Ferdi ERDOĞAN, “2017-2019 arasında inşaat sektörü, inşaat malzemesi sektörü, kişi başı gelir, hatta ekonominin büyük bir kısmıyla ilgili verileri karşılaştırdığımızda 2011 yılına döndüğümüzü söyleyebiliriz. Ancak demografik nedenlerden dolayı ihtiyaçlar artmış vaziyette. Bu bakımdan ekonominin sürdürülebilir büyümesi mutlaka sanayi üzerinden sağlamalı” dedi. 

Tayfun KÜÇÜKOĞLU “Ülkemize Katkımızın Önemi Daha da Artacak”

Önümüzdeki zorlu dönemde Türkiye İMSAD’ın sektörüne etkisinin daha önemli ve kritik olacağı bilinci ile yönetime aday olduklarını belirten Türkiye İMSAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun KÜÇÜKOĞLU “İnşaat malzemeleri sektörünün 36 yıllık çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın üyeleri, yaptıkları yatırımlar, ticari faaliyetleri, yarattıkları istihdam ve dış ticaretteki başarılarıyla ülkemizin kalkınmasına yüksek katkı sağlıyor. Gelecek yıllarda bu katkımızın önemi daha da artacaktır” diye konuştu. 

“Sektörde Önemli Bir Rol Ve Sorumluluğa Sahibiz”

Türkiye İMSAD’ın, inşaat malzemesi endüstrisinin tüm gruplarını temsil ettiğini vurgulayan Tayfun KÜÇÜKOĞLU, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye İMSAD, sektörde önemli rol ve sorumluluğa sahiptir. Bugün 87 firma, 51 sektör temsilcisi dernek ve 3 üniversite üyemizle sektörü tek çatı altında toplamanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar Türkiye İMSAD; üye yapısı, komiteleri, çalışmaları ve etkinlikleri ile birçok sektöre örnek olmuş bir kurumdur. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde de sektör içi artan koordinasyonumuz ile hep beraber sektörümüze daha yüksek fayda sağlayacağız. Biz sektörümüzün yurtiçi ve dışında yüksek gelişme potansiyeline inanıyoruz. Gelişimin istikrarlı ve sürdürülebilir olması adına faaliyetlerimizi geliştirmeye kararlıyız.”

“Odaklanmamız Gereken Konuları Kolektif Birikimimiz İle Belirleyeceğiz”

Genel Kurul sonrası gerçekleşen Türkiye İMSAD Üye Buluşmaları toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun KÜÇÜKOĞLU konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Bir önceki dönemde yönetimde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla yürüttüğümüz projelerimize, yeni dönemde de tüm hızıyla devam edeceğiz. Sizlerden gelecek katkı ve öneriler ile yeni projeleri de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Türkiye İMSAD ülkemiz gelişiminde lokomotif, sektörde önemli rol ve sorumluluğa sahiptir.  Söz konusu bilinç ile 2020-2023 döneminin gelişen koşullarına tam uyum ile ülkemiz ve sektörümüz adına öncelikli olarak odaklanmamız gereken konuları kolektif birikimimiz ile belirleyeceğiz.”

Türkiye İMSAD Yeni Başkanı Tayfun KÜÇÜKOĞLU Hakkında:

1961 yılında Ankara’da doğan Tayfun KÜÇÜKOĞLU, 1984 yılında İTÜ İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1988 yılında Betek’in kurucu üyelerinden olup, Betek bünyesinde çeşitli görevler üstlendi. 1995 yılından itibaren de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Tayfun KÜÇÜKOĞLU, BOSAD ve İZODER’in Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015-2017 yılları arasında ise İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. 

Türkiye İMSAD 2020-2023 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri:

 

Tayfun KÜÇÜKOĞLU                Betek Boya Genel Müdürü

 

Ferdi ERDOĞAN                       Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi

 

F. Fethi HİNGİNAR                  Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı

 

Arif Dündar YETİŞENER          Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkanı

 

Oktay ALPTEKİN                     Aluform Pekintaş Temsilcisi

 

Kenan ARACI                          Çuhadaroğlu Genel Müdürü

 

Çetin TECDELİOĞLU                Çetin Cıvata Genel Müdürü

 

Dr. Tamer SAKA                     Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı /Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı

 

Ebru ŞAPOĞLU                        Şişecam Düzcam Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı

 

Bora TUNCER                          Schneider Elektrik Orta Asya ve İran Ülke Başkanı

 

Ufuk ATAN                              Türk Demirdöküm Satış Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi

 

Batuhan BESLER                     GF Hakan Plastik Türkiye ve Orta Doğu Başkanı

 

Atalay GÜMRAH                       Eczacıbaşı Holding Ceo’su/Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Yönetim Kurulu Bşk. Yrd.

 

Rami ATİKOĞLU                     BASF Türk Genel Müdürü

 

Mehmet TUNAMAN                  Saint-Gobain Rigips Genel Müdürü

 

Dr. Veysel YAYAN                   TÇÜD-Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri

 

Ozan ATASOY                         İSKİD- İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği Başkanı

 

Kemal YILDIRIM                    TİMDER-Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği Yönetim Kurulu Bşk. Yrd.

 

 

2020-2023 Dönemi Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

 

Burak GÜRKAN                       Grundfos Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü

 

Mehmet Ercan ECEMİŞ           Dekor Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı

 

Münir İSKER                           Tepe Betopan Genel Müdürü

 

Doç. Dr. Ece Ceylan BABA      TUCSA-Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

 

Mehmet Nazım YAVUZ           ÇATIDER-Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

 

 

Türkiye İMSAD 2020-2023 Dönemi Denetim Kurulu Üyeleri: 

 

Murat SAVCI                           İzocam Genel Direktörü                                         

 

Murat TURAN                          Vezirköprü İcra Kurulu Başkanı                              

 

Turgay ÖZKUN                        Sika Genel Müdürü                                                

 

 

2020-2023 Dönemi Denetim Kurulu Yedek Üyeleri:  

 

Süleyman BALIBEY                 TÜMMER-Türkiye Mermer Doğaltaş ve Mak. Üret. Birliği Yönetim Kurulu Üyesi

 

Mustafa TOLUNAY                   Prefabrik Yapı Genel Müdürü                                  

 

Muammer AKGÜN                   BACADER-Baca İmlatçıları ve Uygulayıcıları Derneği Genel Koordinatörü  

 

 

Tayfun KÜÇÜKOĞLU is the New Board Chairman of Turkey IMSAD

 

Tayfun KÜÇÜKOĞLU was unanimously elected as the Chairman of the Board of Directors in the 37th Ordinary Financial General Assembly of Turkey IMSAD, the umbrella organization of the construction materials sector.

imsad a64 3bb