Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

Şişecam Düzcam’ın “T Buluşmaları”nın Finaline, Ödüllü Mimar Patrik SCHUMACHER Damgası

Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle hayata geçirdiği “T Buluşmaları”nın finaline, Zaha Hadid Mimarlık’ın yöneticisi Patrik SCHUMACHER damga vurdu.

 

 

 

sisecam s24a

 

Şişecam Düzcam “T Buluşmaları”nın bu yılki 2’nci etkinliği olan T06’yı global ve online olarak gerçekleştirdi. İngiltere merkezli Zaha Hadid Mimarlık’ın yöneticisi, ödüllü mimar Patrik SCHUMACHER’in konuk olduğu etkinlik; mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerinden oluşan katılımcılardan yoğun ilgi gördü. 

Patrik SCHUMACHER: “Cam Sağlam, Dayanıklı ve Çok İyi Bir Malzeme”

Yenilikçi ürünleriyle yapı sektörüne ivme kazandıran Şişecam Düzcam, yılın 2’inci etkinliği aracılığıyla, bugüne kadar 5 kez hayata geçirilen “T Buluşmaları”nın sonuncusu da düzenleyerek final yaptı.  Moderatörlüğünü mimar Bilge KOBAŞ’ın üstlendiği etkinliğin konuk konuşmacısı ödüllü Mimar Patrik SCHUMACHER, T Buluşmaları için hazırladığı sunumunda mimariye bakış açısını ve hayata geçirdiği projeleriyle ilgili deneyimlerini aktararak camın dayanıklı, sağlam ve çok iyi bir malzeme olduğuna dikkat çekti. 

Şişecam Düzcam’dan Cam Danışmanlığı Aldı

Sunumunda ağırlıklı olarak cam, cephe, şeffaflık ve doğal ışık kullanımı konularına yoğunlaşan SCHUMACHER, projeleri arasında yer alan Norveç’teki Oslo Metro İstasyonu projesini anlatırken Şişecam Düzcam’dan cam danışmanlığı aldıklarını da belirtti. Ödüllü mimar, projede endirekt ışığa odaklandıklarını ifade ederek, “Bunun için de cam kullanacağız. Cam sağlam, dayanıklı, eskiyip yıpranmayan, çok iyi bir malzeme” dedi. 

Dünyanın Önde gelen Düşünce Liderlerinden

1988 yılında Zaha Hadid Architects’e katılan Patrik SCHUMACHER, halen ofisin yöneticisi olarak çalışıyor.  Ofisin küresel bir mimarlık ve tasarım markası olması konusunda büyük katkısı olan SCHUMACHER mimari, şehircilik ve tasarım alanlarında en önde gelen düşünce liderlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bonn, Stuttgart ve Londra’da felsefe, matematik ve mimarlık eğitimi alan Patrik SCHUMACHER, 1990 yılında mimarlık diplomasını aldıktan sonra 2010 yılında Zaha HADİD ile birlikte Royal Institute of British Architects tarafından verilen Stirling Ödülü’nü kazandı. 1996 yılında AADRL’nin (Architectural Association Design Research Laboratory) kurucularından olan SCHUMACHER, 1999 yılında Klagenfurt Üniversitesi Kültür Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. Son 20 yılda mimari dergilere ve yayınlara 100’den fazla makale yazdı. 2008 yılında “parametrisizm” akımını başlatan ve o zamandan beri parametrisizmi destekleyen bir dizi manifesto yayınlayan SCHUMACHER, 2010 ve 2012 yıllarında da iki ciltlik teorik “The Autopoiesis of Architecture” çalışmasını yayınladı.

Award-Winner Architect Patrik SCHUMACHER Left His Mark to the Finale of Şişecam Flat Glass’ “T Meetings”

Manager of Zaha Hadid Architecture, Patrik SCHUMACHER left his mark on the finale of the “T Meetings” organized by Şişecam Flat Glass, operating within the body of Şeşecam Group, the global player of the glass sector, in collaboration with Arkitera Architecture Center under the motto of “Transparent Face of Architecture”.

sisecam s24b