Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

asas logo

ASAŞ, Alüminyum Sektöründe Türkiye’nin İlk Ar-Ge Merkezi Unvanını Gururla Taşıyor

ASAŞ, kuruluşundan bugüne teknoloji odaklı büyümeye verdiği önemle Türkiye’de İSO 500’de ilk 100’de yer almakta ve sektöründe günümüzde Avrupa’daki lider üreticilerden biri konumunda bulunmaktadır.

 

 

 

asa arge1

Daha ilk yatırım zamanlarında, 1992 yılında, kendi “Ekstrüzyon Presi”nin tasarım ve imalatını yaparak başladığı yeniliklerle dolu Ar-Ge yolculuğunu bugüne dek sürdüren ASAŞ, 18.11.2015 tarihinde sektöründeki ilk Ar-Ge Merkezi unvanını almaya hak kazanan firma olarak da Türk alüminyum sektöründeki öncü rolünü pekiştirmiş oldu.

Akyazı/Sakarya bölgesinde yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi, 2000’den fazla çalışanıyla ASAŞ; 78 Ar-Ge çalışanı ve Ar-Ge için ayırdığı 3.019 m2 alan ile Ekstrüzyon, Kompozit Panel, Yassı Mamuller ve PVC sektörlerinde Ar-Ge faaliyetlerini yürütmektedir. Ar-Ge Merkezi unvanı almasıyla artan Ar-Ge çalışmaları kapsamında, Türkiye içerisinde 6 tane TEYDEB 1505 projesine başvurmuş ve 3 tane EN-VER projesi başlatmıştır. 2015 yılında üretiminin % 50’ye yakın bir kısmını, 80’den fazla ülkeye ihraç eden ASAŞ, başarılarını yurt içiyle sınırlı tutmamış ve Türkiye dışında önemli bir projede (Avrupa Birliği HORİZON 2020) proje ortağı olmaya hak kazanmıştır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı bir Ar-Ge Merkezi’ne sahip olmanın verdiği avantajı sektöründe öncü olmaya devam etmek için kullanmayı hedefleyen ASAŞ; TAI’nin projesi olan Göktürk Uydusu’na Türkiye’de ilk kez alüminyum profil üretimi yaparak katkıda bulunmuştur. Aynı zamanda TÜVASAŞ tarafından liderliği yapılan Milli Yüksek Hızlı Tren şartnamesinin hazırlanması, alüminyum profil üretimi ve tedarikine katkı sağlamak için de ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalışmaktadır.

3.019 m2 alan üzerinde, tecrübeli mühendis ve teknikerleriyle çalışmalarını sürdüren ASAŞ Ar-Ge Merkezi, sektöründe lider otomotiv firmaları başta olmak üzere muhtelif sektörlerdeki kuruluşlarla Ar-Ge merkezleri bazında ortak proje çalışmaları başlatmış; aynı zamanda Işık Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ile iyi niyet sözleşmeleri imzalayarak ortak projeler için işbirliği sağlamıştır.

Bilimin ışığında ilerlemeyi ilke, bilimsel gelişime destek olmayı görev edinen ASAŞ; üniversite öğrencileri tarafından yapılan sanayi odaklı bitirme tezi programları (2209-B) ve sanayi odaklı yüksek lisans tez programlarına (2210-C ve 2210-D) destek vererek; Afyon Kocatepe Üniversitesi (Kullanılmış Çay Atığından Aktif Karbon Eldesi), Sakarya Üniversitesi (Aquaskipper Tasarımı ve Prototip İmalatı), KATÜ (Hidromobil Araç Yürüyen Aksamı Alüminyum İmalatı) ve Balıkesir Üniversitesi (Taguchi Metodu ve Çoklu Karar Verme ile 6005 Alaşımları Maksimum Mekanik Özellikler Eldesi İçin Parametrelerin Optimizasyonu) projelerini de gerçekleştirmiş bulunmaktadır.

asa arge2

“Proje Yönetim Sistemi”, “Fikirden Yeni Ürüne Kadar Ulaşan İnovatif Fikir Yönetim Süreci”, “Balance Score Card Uygulama” gibi yazılımlarıyla bilişim altyapısının kurulmasına ve gelişimine de katkı sağlayan ASAŞ Ar-Ge Merkezi; stratejilere paralel olarak ASAŞ bünyesinde inovasyon kültürü yayılımı ve Ar-Ge iklimi oluşturma çalışmaları dâhilinde Pamukkale Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Mentörlük programlarından destek almaktadır.

Asaş Ar-Ge Merkezi’nin yaptığı bu özverili çalışmalar sonucunda; 27 Eylül 2016 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü tarafından 5. Ar-Ge Merkezleri Zirvesinde Ar-Ge Merkezi Belgesi ASAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz’a takdim edilmiştir.