Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

iddmib logo‘İhracatın Metalik Yıldızları’ 7’nci Kez Ödüllendirildi

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), 21 farklı kategoride 2016 yılının başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Vestel, Kale Kilit, Öztiryakiler, Korkmaz ve Mesan Kilit gibi başarılı 71 firmanın ödül aldığı İDDMİB İhracatın Metalik Yıldızları Ödül Töreni sektörü bir araya getirdi.

 

iddmib 46

2016 yılı içerisinde gerçekleștirdiği 6,2 milyar dolarlık ihracat ile Türkiye’nin en büyük ihracatçı birliklerinden biri olan İstanbul Demir ve Demir Dıșı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), geçtiğimiz yılın bașarılı ihracatçılarını Raffles Otel’de gerçekleștirildiği törende ödüllendirdi. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen İDDMİB İhracatın Metalik Yıldızları Ödülleri Töreni’ninde; demir çelik eșya, alüminyum mutfak eșya, alüminyum inșaat aksamı, metallerden kilitler, metal mobilya, demir çelik döküm gibi 21 farklı kategoride 71 bașarılı ihracatçı ödülün sahibi oldu.

Törenin açılıșında konușan İstanbul Demir ve Demir Dıșı Metaller İhracatçıları Birliği Bașkanı Rıdvan MERTÖZ, ülke olarak zor geçen bir yılın ardından, üretimin kesintiye uğramadan devam edeceği mesajını 2016 yılında gerçekleștirdikleri  6,2 milyar dolarlık ihracat ile veren birlik üyelerine teșekkür etti.

Birlik olarak 2017 yılında ihracat hedeflerinin yüzde 8’lik bir büyüme olduğunu aktaran Rıdvan MERTÖZ, 2023 hedeflerinin 25 milyar dolar olduğunu belirterek, “İDDMİB olarak hiçbir zaman tek bir pazara bağlı kalmadan, alternatif pazar arayıșlarını sürdürerek  ve katma değeri yüksek ürünlerle ihracatımızı artırmaya çalıștık. 2017 yılını yüzde  8’lik bir büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz. Bu yolda bașarıyla ilerlemeye devam etmek için ArGe, inovasyon, markalașma ve endüstriyel tasarım konularına çok önem veriyoruz. Bu bilinçle bu sene İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarıșması’nın 12’ncisini düzenledik. Tasarım Yarıșmalarımızı yeni sektörlerimiz için de düzenlemek üzere çalıșmalara bașladık” dedi.

“İDDMİB olarak, firmalarımızın yurtdıșına açılabilmesi ve uzun vadede var olabilmesi için elimize geçen her fırsatı değerlendiriyoruz” diyen MERTÖZ, faaliyetleri hakkında șunları söyledi: “Tüm alt sektörlerimiz kapsamında 6 Ur-Ge projesi yürütüyoruz. Sektörel toplantıların yanı sıra 50 firmamızı yönetim kurulu üyelerimizle beraber fabrikalarında ziyaret edip, sorunlarını ve isteklerini dinledik. Tüm ihracatçılarımızı 2017 yılında Türkiye algısını daha olumlu yönde değiștirmek için çabalarımızı yoğunlaștırmaya ve ülke ekonomisinin geleceğe daha kararlı ilerleyebilmesi adına payımıza düșeni yapmaya davet ediyorum” diye konuștu.

Ar-Ge Tasarım ve İnovasyon Șart

Dünya ticaretindeki daralmaya değinen Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih METİN, ‘Son dönemde ekonomik kurallar ve sınırlar çok değiști, dünyada ticaret daralıyor buna bağlı olarak büyüme azalıyor. Türkiye’de yașanan tüm olumsuzluklar da göz önünde bulundurulduğunda, doğrudan gelen yabancı sermaye miktarının 12 milyar dolar olması ihracatçımızın bașarısıdır’’ dedi.

Ar-Ge ve inovasyonun ihracatı artırmadaki önemine vurgu yapan METİN, șunları söyledi; “Ekonomi bakanlığı olarak ihracatçımızı 3 ana hedef üzerinde destekliyoruz bunlar: yeni ihracatçı, yeni pazar ve yeni ürün. Bundan dolayı önümüzdeki günlerde yeni ihracatçıların aramıza katılması, yeni ürünler ile ihracatımızın artması ve yeni pazar imkanlarıyla da yine ihracatımızın artırılmasına yönelik desteklerimiz devam etmekte. İhracatımızı artırmak için en önemli noktalardan biri olan katma değerli ürün üretme noktasında gayret etmeliyiz. Bunun için de Ar-Ge tasarım ve inovasyon șart.”

2017 Yılı İhracatta Atılım Yılı Olacak

2017 senesinin ihracat hedeflerine ulașılmasında büyük umut vaat ettiğini vurgulayan Türkiye İhracatçılar Meclisi Bașkanı Mehmet BÜYÜKEKȘİ, “2017 yılını ihracatımızda atılım yılı ilan ettik. Bunu söylerken de azimli ihracatçılarımıza ve bizlere her daim destek olan kıymetli Hükümetimize güvendik. İlk üç ayda ihracatımız yüzde 10’a yakın bir artıș gösterdi. Yıl genelinde  de ihracatımızın bu oranlarda artmasını ve 155 milyar dolar seviyesine ulașmasını bekliyoruz. Bununla birlikte, 2017 yılında sadece ihracatta değil, üretim ve istihdam alanında da atılımlar yapalım istiyoruz” diye konuștu. 2023 yılında dünya ticaretinden  yüzde 1,5 pay almayı ve ilk 10 ekonomi arasında yer almayı hedeflediklerini belirten BÜYÜKEKȘİ, “Bu noktada, bizlerin en büyük destekçisi Ar-Ge, İnovasyon, Tasarım ve Markalașma olacak. Bugün, kibrit kutusu büyüklüğünde bir bilgisayar ișlemcisinin fiyatı 400 dolar. Aynı fiyata neredeyse 1 tona yakın inșaat demiri ihraç ediyoruz. Iște buradan hareketle, ülke olarak kg bașı ihracat değerini artırmalıyız. Katma değeri yüksek ürünler ihraç etmeliyiz. Geçen aylarda İran, Dubai, New York ve Chicago TTM’lerimizin soft açılıșlarını yaptık. Yakın bir gelecekte Londra ve Moskova’da TTM açılıșlarımızı yapacağız”  dedi.