Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

Türkiye İMSAD Bașkanı Ferdi ERDOĞAN:“Hayaller Dijital, Gerçekler Manuel”

Boğaziçi Üniversitesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘İnşaat Ekonomisi Zirvesi’nde, sektörün önde gelen isimleri bir araya geldi. İnşaat sektörünün, girdi malzeme olan madencilikle başlayan ve sonu inşaat malzemesinin uygulamacısına kadar giden uçtan uca entegre bir sektör olduğunu belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi ERDOĞAN, dijitalleşmenin önemine dikkat çekerek Türkiye’nin dijital dönüşüm süreciyle ilgili “Biz sanayiciler için hayaller dijital, müşteriler için gerçekler manuel” yorumunda bulundu.

 

 

imsad 2b

Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği ‘2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi’, GYODER işbirliği ile 19 Ekim’de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşti. Zirvede, PwC Gayrimenkul Sektörü Ülke Lideri Ersun BAYRAKTAROĞLU’nun moderatörlüğünü yaptığı, “Çanlar Kimin İçin Çalıyor? Daha İyi Bir 2018 için Neler Yapılmalı?” başlıklı ilk paneline konuşmacı olarak katılan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi ERDOĞAN, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Yönetim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Vedat AKGİRAY, RE-PIE Gayrimenkul Portföy Yönetimi Başkanı Dr. Emre ÇAMLIBEL ile birlikte sektörün bugünü ve geleceğini değerlendirdi.

“Çatı Örgüt Olarak Sektörün Yüzde 75’ini Temsil Ediyoruz”

Sözlerine, inşaatta ekonomi tarafının çok önemli olduğuna dikkat çekerek başlayan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi ERDOĞAN, Türkiye İMSAD’ın 83 büyük sanayi kuruluşundan oluşan ayrıca 32 sektörel derneği de bünyesine barındıran, 21 bin noktada satış ağı bulunan, yaklaşık 1,5 milyon insanın istihdam edildiği sektörel bir dernek olduğunu vurguladı. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi ERDOĞAN, “Çatı örgüt olarak sektörün yüzde 75’ini temsil ediyoruz. TÜİK’in son verilerine göre, 2016 yılında 862 milyar dolar milli gelir içerisinde 106 milyar dolarlık inşaat malzemeleri sanayisinin payı var. İnşaat malzemesi sanayicileri olarak sektörümüz istihdamda sünger sektör olarak nitelendiriliyor. Türkiye Ekonomisi için lokomotif sektör olan İnşaat Malzemeleri olarak yıllık 15 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye ekonomisi yüzde 5 ve üzeri büyüdüğünde inşaat sektörü de bundan ciddi katkı alarak büyüyor. Bilhassa Kentsel Dönüşüm ve alınan teşviklerle ekonomi küçülse bile inşaat sektörü büyümesini sürdürmeye devam ediyor” dedi. Panelde Türkiye İMSAD Sanayi Bileşik Endeksi ile ilgili bilgiler veren Ferdi ERDOĞAN, tüm endekslerde 2016 Aralık ayında yaşanan düşüşe dikkat çekti. 2017 Nisan ayıyla birlikte oluşan karamsar tablonun ise silindiğini ifade etti.

“İnşaat Sektörü, Uçtan Uca Entegre   Bir Sektördür”

“İnşaat sektörü, uçtan uca entegre bir sektördür. Başı madenciliktir, sonu ise inşaat malzemesinin uygulamacısına kadar gider” diyen Ferdi Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu sistemin ortasında yer alan üretim ve lojistiği için ‘dijitalleşme’ ve ‘Endüstri 4.0’ı konuşuyoruz ama şimdi bir tarafta kazma kürekle üretilen madenler var diğer tarafta mala, çekiç, kerpeten ile uygulama var. Dolayısıyla sanayici için hayaller dijital iken müşteri için gerçekler manuel. Bu sistemin tümünün baştan sona doğru yürütülmesi gerekiyor. Üretimin teknolojik değişimi ile geliştirilmesi planlanırken uygulayıcı ustaların eğitilmesi ve tümünün sertifikalı hale gelmesi gerekiyor.”

“Eğitimsiz Ustalarla Sektör İleri Gidemez”

Üniversite öğrencilerine çağrıda bulunan Ferdi ERDOĞAN, “Eğitimsiz ustalarla sektör ileri gidemez. Ülkemizde Sertifikalı Usta programı 01 Ocak 2012’de başladı. Ustaların sertifikalandırılması konusunda sanayiciler çok ciddi destek veriyor. Sertifikalı usta sayısını hızla artırmalıyız. Üniversitelerdeki arkadaşlarımızın ise bu süreçte ‘Endüstri 4.0’ ve ‘dijitalleşmeye’ önem vermelerini istiyoruz. Çünkü ülke olarak fark yaratmalıyız. Bugün inşaat malzemesi sanayisinin yurt dışına sunduğu ürünün ihracat değeri 50 cent/kilogram. Bu kadar düşük. 30 milyon ton malzeme taşıyoruz ama ortalaması 50 cent değerinde. Gelişmekte olan ülkelerin nerdeyse tamamında üretilebilen ürünler. Farklılık prosesi doğru yapmakta, geleneksel üretim sürecini optimize ederek, uçtan uca doğru yönetmekte ve uygulama dâhil doğru, kaliteli hizmet vermektedir, bu nedenle sürece dâhil herkesin konusuyla ilgili, teknolojik değişime uyumlu eğitimli olmasından geçiyor ”diye konuştu.

The president of Turkey İMSAD, Ferdi ERDOĞAN: “The dreams are digital, the truths are manual”

The outstanding names of the sector met in 2nd “Construction Economy Summit” in Boğaziçi University. Chairman of Turkey IMSAD Ferdi ERDOĞAN stated that the construction sector is an integrated sector starting with mining, input material and ending with practitioner of construction materials and added “The dreams are digital for businessmen like us and the truths are manual for the customers” related with digital transformation process of Turkey by drawing attention to the importance of becoming digital.

 

imsad 67 2a