eskisehir lgEskișehir’e Dünyanın Yașanabilir Üçüncü Kenti Ödülü Verildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen ve bu yıl Malta’da düzenlenen ‘Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri’nde (LivCom) dünyanın en zengin şehirleri olan

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Abu Dabi ve Dubai, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xin Yang gibi kentlerle yarışarak 3’üncülük ödülünün sahibi oldu.

 

 

 

eskisehir

Eskișehir Büyükșehir Belediyesi, Malta’nın Valletta șehrinde ‘LivCom Komitesi’ ile Birleșmiș Milletler Uluslararası Yașlanma Enstitüsü (UN- INIA) tarafından ortaklașa düzenlenen ve Birgu Belediye Hükümeti ile Malta Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleștirilen ‘Uluslararası Yașanabilir Topluluklar Ödülleri’nde (LivCom) 3’üncülük ödülüne layık görüldü.

Düzenlenen uluslararası yarıșmaya yerel yönetimler daha yașanabilir, dirençli ve sürdürülebilir toplumlar geliștirmeye yönelik “Yașlı Dostu ve Yașanabilir Șehirler” temasında gerçekleştirdikleri en iyi uygulamaları tanıttıkları projeleri ile bașvuruda bulundu. Ön elemeyi geçen 24 ülkeden 22 șehir ve 33 projenin yer aldığı yarıșmada Eskișehir, Birleșik Arap Emirlikleri’nden Abu Dabi ve Dubai, Çin Halk Cumhuriyeti’nden  Xin Yang gibi dünyanın en zengin ve güçlü șehirlerinin ardından 3’üncülük ödülünün sahibi oldu.

Eskișehir Büyükșehir Belediyesi’ni temsilen, yarıșma jürisine sunum yapan Ulașım Dairesi Bașkanı Dr. Aytaç ÜNVERDİ, Sosyal Hizmetler Dairesi Bașkanı Hale KARGIN ve Proje Uzmanı F. Özlem ÖNK, Malta’da düzenlenen törende Eskișehir adına ödülü aldı.

Yılmaz BÜYÜKERȘEN: “En Yașanabilir Șehirler Arasında İlk 10 Sırada Yer Alıyoruz”

Ödülle ilgili bir değerlendirmede bulunan Eskișehir Büyükșehir Belediye Bașkanı Yılmaz BÜYÜKERȘEN șunları söyledi: “1999 yılından bu yana gerçekleștirdiğimiz projeler, bir taraftan çağdaș ve evrensel șehircilik ilkelerine uygun bir Eskișehir yaratmak olduğu kadar, içinde yașayanların sağlıklı, mutlu, eșit, geleceğe mümkün olduğunca umutla bakan insanlar haline gelmelerini sağlamaktı. Çevre, kültür, sanat, sosyal, eğitim, spor, ulașım, tarım, turizm gibi her alanda çocuklar, gençler, kadınlar bașta olmak üzere, tüm halkımıza verdiğimiz hizmetlerle bu misyonumuz tüm canlılığıyla devam etmektedir.

eskisehir 85

Bugüne kadar hem yurt içinde hem dünya genelinde yapılan değerlendirmeler ve sıralamalar, bize bașarılı olduğumuzu gösteriyor. Örneğin, çeșitli kurum ve kurulușların değerlendirmelerinde sürekli, Türkiye’nin en yașanabilir 10 șehri içinde yer alıyoruz. Dünya çapında yapılan

‘Dünya Güvenli Șehirler’ sıralamasında her yıl ilk 10 șehir içinde bulunuyoruz. İnsani Gelișme Vakfı gibi birçok kurum ve kuruluș tarafından arka arkaya

ödüllere layık görülüyoruz. Eskișehirlilerin içerisinde yașamaktan gurur duyduğu bir kent hayalimin bu ödüllerle tescilleniyor olmasından dolayı çok mutluyum. Eskișehir dünyanın en güçlü ve zengin șehirleri arasında yașanabilir üçüncü șehir olarak çok kıymetli bir ödül daha aldı. Ülkemizi uluslararası düzeyde bașarıyla temsil etmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu ödül, içerisinde yașamaktan gurur duydukları Eskișehir’e ve kıymetli Eskișehirlilere verilmiș yeni bir ödüldür. Bu gurur hepimizindir.”

Eskișehir Awarded as Third Livable City of the World

Eskișehir Metropolitan Municipality won the 3rd prize in the ‘International Livable Communities Awards’ (LivCom), supported by the United Nations and held in Malta this

year, competing with cities such as Abu Dhabi and Dubai from the United Arab Emirates, the richest cities in the world, and Xin Yang from the People’s Republic of China.

Powered by OrdaSoft!