Zor Zamanlar…

Öncelikle, dünyamızı etkileyen COVID-19 salgınında sağlığınızın ve işlerinizin iyi olmasını diliyorum. Umarım bu zor günlerin hep birlikte sağlıklı ve ekonomik olarak üstesinden gelmemizi, belki de bu yazıyı okurken arzu ettiğimiz o güzel günlerin başladığı zaman olmasını diliyorum. Hep birlikte bu kötü günleri de aşacağımıza inancım tam. Yeter ki herkes, üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirsin.

Bu salgını çıkaran insanoğlu, bunun da üstesinden gelecektir. Tabii ki maddi ve manevi en az zarar ile aşmak, sağlıklı bireyler olarak pandemi öncesi gibi yaşanacak günlerin de hep beraber daha güzel günler olması arzu ve dileğiyle.

Sevgili okurlarımız,

fikret yilmaz 1

Bu dönemde sağlığımızla birlikte işlerimiz de çok ciddi bir şekilde etkilendi. Bazı sektörlerin çok daha fazla etkilendiği hepimizin malumu. Cam ve cam mamulleri sektörü olarak domino etkisi gibi, bu dönemden etkilendiğimiz aşikâr. Özellikle, inşaat sektörünün durma noktasında azalması, camiamızı olumsuz etkilemiştir. Cam ve cam mamulleri olarak bu dönemi devletimizin ve kendi imkânlarımız ile aşmaya çalışan meslektaşlarımız, hiç beklenmedik bir kriz ile karşılaştılar. Meslektaşlarımız, tam da cam ve cam mamulleri ile ilgili işlerin yoğun sezonu olan temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan dönemde,  kış öncesi tam da iş yapacakları zamanda, maalesef cam mamulleri temin etmekte ne yazık ki çok ciddi sıkıntı çekmektedir.

Edindiğimiz bilgilere göre; pandeminin cam fabrikalarında çalışanlarda yarattığı rahatsızlıklar, yarı zamanlı çalışma gibi durumlardan kaynaklı olarak üretimde istenilen miktarda ürün çıkarılmaması ve bu dönemde işlerin az olmasından fırsatla gerekli olan bakım zamanının gelmesi sebebiyle bakıma alınan cam fabrikalarının da etkisi ile piyasada cam temininde sorun yaşanmaktadır.  Umarım sizler bu yazıyı okurken, alınan tedbirler neticesinde gecikmeli de olsa temin edilen camlar meslektaşlarımızı mağdur etmeden çözülmüş olur, daha doğrusu erişimi biraz gecikmeli olunca kıymeti de anlaşılmış olur.

KONUŞMADAN ÖNCE DÜŞÜNÜN, ÇÜNKÜ DÜŞÜNMEDEN KONUŞMANIN CEZASI; KONUŞTUKTAN SONRA DÜŞÜNMEYE MAHKUM OLMAKTIR.

Dergimizin değerli okurları, kıymetli meslektaşlarım,

Güzel günlerde sağlık ve huzur dolu hayırlı işleriniz olsun.

Sevgiler, Saygılar.

fikret yilmaz 2

Powered by OrdaSoft!