saltcam logoCam’da 100 Yılık Tecrübe: Salt Cam

Salt Cam Şirket Müdürü Mustafa SUNAY ile üretimini gerçekleştirdikleri ısıcam alüminyum profillerinin ürün özellikleri ve belgelendirme süreci hakkında konuştuk.

 

 

 

 

saltcam 81a

Firmanızın yapılanması ve sektöre sunduğu ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Salt Cam 100 yıldır cam ticaretiyle uğraşan Türkiye’nin en eski cam firmalarından biridir. 1965 yılından beri Türkiye Şişe Cam fabrikalarının bayisidir. 2016 yılından itibaren alüminyum ısıcam profilleri üretimine başlamıştır. Salt Cam Organize Sanayi Bölgesinde 10.000 m² kapalı alanındaki sanayi tesisinin yanında Mersin merkezde ve Organize Sanayi Bölgesinde toplam 16.000 m² kapalı depo alanında müşterilerine hizmet vermektedir.

Ürünlerimiz: Alüminyum ısıcam profilleri ve ısıcam malzemeleri, düz cam, temperlenebilir dijital uv baskılı cam, temperli cam, lamine cam, emniyet ve güvenlik camları, boyalı cam, dekoratif cam, ayna, fotoselli ve cam kapıdır.

Üretimini gerçekleştirdiğiniz ısıcam alüminyum profillerinin ürün özellikleri ve belgelendirme süreci hakkında bilgi verir misiniz? 

Isıcam çıtası üretimine sektördeki ihtiyaçtan dolayı 2016 yılında başladık. Son 2,5 yılda Isıcam patentli üreticiler için gerekli olan onaylı profil belgesi almak için gerek yurtiçi gerek yurtdışı testlerimizi başarıyla gerçekleştirdik. Şişe Cam (Trakya Cam) tesislerinde yapılan son testler sonucunda Salt profil Şişe Cam onaylı üretici listesine girmiştir. Üretimimizde Şişe Cam onaylı patentli bayilerimiz için bükülebilir ve kesilebilir, çift cam üreticilerimiz için ise butilli ve butilsiz olmak üzere üretim yapılmaktadır.

saltcam 81b

2019 yılındayurtiçinde ve yurtdışında katılım sağladığınız fuarlar nelerdir?

Yurtiçinde son 15 yıldır katılımcısı olduğumuz İstanbul Avrasya Cam, Kapı Ve Pencere Fuarına, yurtdışında ise Katar’da Big5 Yapı Fuarı’na katılım sağladık.

2020 yılında yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?

2020 Yılında Avrasya Cam, Kapı ve Pencere Fuarı’na 11 Salon 1114 nolu standa 160 m² ile katılım sağlıyoruz. Yurtdışı fuarları için ise duruma göre çeşitli ülkelere gerek ziyaret gerek fuar katılımı gerçekleşecektir.

2019 yılını markanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

2019 yılı ülkemizde 2018 yılı Ağustos ayında yaşanan genel ekonomik krizin etkisiyle tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe ciddi bir biçimde etkiledi. Fakat yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen firmamız başarılı bir şekilde 2019 hedeflerine ulaşmıştır.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2020 yılına geldiğimizde 2019’dan çok da farklı beklentiler içerisinde değiliz. Ülkenin makroekonomik göstergeleri gayet olumlu ışık vermektedir. Fakat biz inşaat sektörünün 2021 yılından itibaren ivme kazanacağını düşünmekteyiz. Bu sene Ocak ayında Elazığ- Malatya depreminde yaşananlar ülkemizin önceliğinin yeni kaliteli konut ve işyerleri yapmamız gerektiğini bir kez daha bizlere göstermiştir. Başımıza gelen bu deprem musibeti devlet ve özel sektörün önceliğinin inşaat olduğunu göstermiştir. Biz de şirket olarak 2020 yılında çağımıza uygun 21.000 m²’lik yeni ilave depo inşaatına başlamış bulunuyoruz. Bu projemizi 2020 sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Öncelikle Win&ARTProje – ALU&Art Dergileri ekibine teşekkür ederiz. Tüm sektör dostlarımızın Avrasya Cam Fuarı’ndaki standımıza ziyaretini bekliyoruz.

100 Years of Experience in Glass: Salt Glass 

We talked with Mustafa Sunay, Company Director of Salt Glass about product specifications and certification process of the production of aluminum profiles for insulating glass.

 

saltcam 81c

 

Powered by OrdaSoft!