Kaban Makina, 30 Yılı Aşan “Kaban Geleneği” ile Yeni Başarı Hikâyeleri Yazacak

Kaban Makina Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, sektörün duayen isimlerinden Salim KABAN ile firmanın 30 yılı aşkın süredir sürdürdüğü faaliyetleri ve sektöre kazandırdıkları ilkleri ele aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

Sektörümüzün gelişmesine büyük katkısı olan isimlerden birisiniz. Röportajımıza başlarken bize kendinizden ve sektöre verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

1986 yılında Kaban Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin temellerini attıktan bu yana; ülkeme, insanlığa hizmet etmek, istihdam yaratmak amacıyla var gücümle çalışıyorum. 20 metrekarelik bir alanda kurulan Kaban Makina olarak, bugün 30.000 metrekare alanda yüksek teknoloji içeren otomasyon hatlar ile üretim yapan ve sektörde uluslararası liderliğe ulaşmış bir firma haline geldik. Yola çıkarken, “işini doğru ve eksiksiz yapmak” anlayışına inandık. Buna bağlı olarak büyüyüp gelişeceğimize olan güvenimiz de tamdı. Bunlar, yılların birikiminden süzülmüş olarak yarınlara aktarılan, dürüstlük, vefa ve istikrarın sağlam temellerinden yükselen bir “Kaban Geleneği” haline geldi.

Firmanızın yapılanması, faaliyetleri ve sektöre sunduğu ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Hidrolik silindir, torna, freze işleri ile başladığımız üretim faaliyetlerine, günümüzde 50 farklı makine çeşidini 100’den fazla ülkeye ihraç eden, yıllık 5.000 makine üretim kapasitesine sahip tesisimizde devam ediyoruz. Önümüzde Ar-Ge çalışmaları ile şekillenmiş, yüksek kaliteli, kolay ulaşılabilir ürünler, çözümler ve hizmetler ile çizeceğimiz yeni başarı hikâyeleri bizi bekliyor. PVC ve alüminyum pazarına yeni ürünler ve çözümler sunmayı yüzde 100 müşteri memnuniyetinin öncelikleri olarak görüyoruz.

Firmanızın yatırımları hakkında bilgi verir misiniz?

PVC ve alüminyum sektörüne yaptığımız Ar-Ge yatırımlarıyla, ülkemizin rekabet gücünün ve ekonomik gelişmişliğinin değerlendirilmesinde kilit bir rol üstleniyoruz. İşletmelerin büyümesini ve dünya ile daha iyi rekabet edebilir hale gelmesine liderlik ediyoruz. Ar-Ge yatırımlarımızın yanı sıra yeni makine yatırımlarımız da sürüyor. Bunlardan biri, yeni lazer kesim tezgâhıdır. 6 kw kesim gücü, 4.000+2.000 plaka ebadı, yüksek fiber teknolojisi ile daha hızlı kesim ve yüksek kalite ile sınıfının en iyi teknolojisine sahip olması, dikkat çeken özellikleri arasında yer buluyor.  Bir diğer yatırımımız;  X-2200, Y-1600, Z-1850, Ø2400 işleyebilen CNC yatay işleme tezgahı ile de büyük metal parçaları en yüksek kalitede işleyebilme olanağına sahibiz.

2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Alüminyum sektöründeki büyük firmalara eş değer, hatta daha yüksek kalitede yeni makine üretimlerine başladık. Türkiye’de ve dünyada sağladığımız hızlı servis ile tüm sorunlara Kaban Makina olarak çözüm bulmaya devam ediyoruz. İleriye dönük planlarımız arasında, Almanya’ya ofis açmak yer alıyor. Tasarım, satış ve satış sonrası hizmetler departmanı ile başlayıp büyütmeyi hedefliyoruz. İhracatımızın çok büyük bir kısmını Avrupa’ya yapıyoruz. Bu yüzden Almanya, tercihlerimiz arasında öne çıkan ülke oldu. Bu projemizi farklı ülkelerde sürdürmeye devam edeceğiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Bizi ziyaret ettiğiniz için Win&ARTProje ve ALU&Art Dergileri olarak sizlere teşekkür ediyoruz. Kazancımızı büyümeye ve geleceğe daha fazla yatırım yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecini daha fazla tahribat yaratmadan en kısa sürede atlatmayı temenni ediyoruz.

Kaban Makina Will Write New Success Stories With Over 30 Years of “Kaban Tradition”

We made an interview with Salim KABAN, the Founder and Chairman of Kaban Makine, one of the veteran names of the sector, where we discussed the activities carried out by the company for more than 30 years and the firsts they brought to the sector.

 

Powered by OrdaSoft!