Albert Genau, Türkiye’nin En Prestijli Yapı Ödülü’nü Alarak Sektöre Farklılık Katmayı Sürdürüyor

Cambalkon sektöründe lider konumunu sürdüren ve 37 yıldır trend yaratan tasarımları ile sektöre yön veren Albert Genau’nun Yönetim Kurulu Başkanı Adil IŞILDAK ile “26. Altın Çekül Uluslararası Yapı Ödülleri” yarışmasında Yılın İnovatif Ürün ödülünü kazanan yeni patentli ürünü Tambalkon’un fark yaratan özelliklerini, genişleyen bayilik ağını ve sektörün geleceğini konuştuğumuz verimli bir  röportaj gerçekleştirdik.

 

 

albert genau

Öncelikle tebrikler, kazandığınız ödül hakkında bilgi verebilir misiniz?

Biliyorsunuz ki Albert Genau olarak biz uzun yıllardır statik, mekanik ve kinematik sistemler tasarlıyoruz. Gerek sektörden gerekse de bayilerimizden gelen geri bildirimleri dikkate alarak 37 yılı bulan ARGE deneyimimizle minimalist ve trend yaratacak tasarımlar ortaya çıkarıyoruz. Mevcut cambalkon sistemlerimize ilaveten yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğümüz ARGE çalışmalarımızın sonucunda tam otomatik çalışma prensibine sahip olan yeni, patentli sistemimiz Tambalkon ile sektörde farklılık katmaya devam ediyoruz. 26. Altın Çekül Uluslararası Yapı Ödülleri’nde, Tambalkon ile “İnovatif Ürün Ödülü”nü kazandık. Yapı alanında, Türkiye’nin en prestijli ödülünü kazanmaktan son derece mutluyuz.

Mart ayında lansmanını yaptığımız ilk günden bu yana gerek üretim ve montaj kolaylığı gerekse de müşteri memnuniyeti açısından Türkiye’nin en çok aranan ve ses getiren ürünü haline gelen Tambalkon’u halihazırda 240’ın üzerinde üretici bayimizin bulunduğu Türkiye’nin yanısıra, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, tüm dünyada aynı anda 62 ülkede satışa sunuyoruz.

Tambalkon’a inovatif ürün ödülünü kazandıran özellikler neler?

Cam balkonun uzaktan kumandalısı olarak da düşünebileceğiniz Tambalkon’u tam otomatik, tam temizlenebilir, iOS veya Android uygulama ile cep telefonundan da kontrol edilebilen, yüzde 100 silinebilir bir camlama sistemi olarak tasarladık.  Bildiğiniz üzere, standart dikey hareketli camlama sistemleri, balkonun içinde güvenli temizlenemezken özellikle orta panelin temizliği konusunda sorunlar yaşanıyordu. Bu sistemlerden farklı olarak Tambalkon’da cam panellerin silinebilme metodu, sadece Albert Genau patenti altında. Temizlik için dışarı sarkmaya, merdivene çıkmaya, camın arasına girmeye gerek bırakmayan Albert Genau patentli  “Silinebilir Hareketli Cam Panel Sistemi” ile Tambalkon’da paneller kolaylıkla içeri doğru açılır ve tamamı yüzde 100 temizlenebilir. Burada tam temizlik elde edilirken güvenliği de en üst düzeyde sağlıyoruz. 

Ayrıca, Tambalkon, Uluslararası Akredite Test Ensitüsü tarafından yapılan testlerden en yüksek sınıflarda sonuçlar elde etti. Hava, rüzgar, yağmur yalıtımı konularında uluslararası test sertifikalarına sahip olan Tambalkon’da ısıcam’lı cam paneller kullanıyoruz. Bu sayede tek camlı cambalkon sistemlerine göre 5 kata varan ısı yalıtımına ulaşabiliyoruz ve isteğe bağlı güneş kontrollü camlar sayesinde de iklim etkisini azaltabiliyoruz. Albert Genau patentli su tahliye kanallı yağmurluk profili sayesinde de yağmur suyunun dışarı aktarımını sağlıyoruz.

Tambalkon sistemi, akıllı ev sistemlerine entegre edilebilir veya ev içerisindeki wi-fi bağlantısı üzerinden mobil uygulaması sayesinde mekanda bulunmadan  uzaktan da kontrol edilebilme imkanı sunuyor. Tambalkon®da ayrıca güvenlik düzeyini daha da arttıracak önlemler geliştirdik. Albert Genau patentli, “El/parmak sıkışmasını engelleyen hareketli trabzan” da kullanıcılara sunduğumuz özelliklerden biri. Bu sistem ile, cam panellerin açılısı sırasında, olası el/parmak sıkışma problemleri önleniyor.

Tambalkon, tüm bu özellikleri ile özellikle pandemi koşullarında daha çok değerlenen balkonlar için mimar ve müteahhitler ile daire sahiplerine farklı bir pencere açmaya başladı. Bugüne kadar hepimizin bildiği gibi daire satın alırken, mutfak ferahlığı, ankastre seçimleri, banyo armatürleri, gibi etmenler kararı etkileyen unsurların başında gelirken artık balkon konforu daha çok gündemde.

Pandemi sizi etkiledi mi?

Evet, ama olumlu yönde diyebilirim. Vatandaşların evlerinden çıkmadığı salgın döneminde balkonların özellikle sosyal hayat için kıymetli ve keyifli bir alan olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını gördük. İnsanlar evlerinde kaldıkça evlerini yeniden düzenleme ihtiyacı hissettiler. Dolayısıyla hayatın içinde kalmamızı sağlayan balkonlarda geçirilen zaman artarken bu alanların daha kullanışlı ve konforlu hale getirilmesi gereği doğdu ve tüm cambalkon sistemlerimize olan talep yurtiçinde ve  yurtdışında da oldukça arttı.

2020 yılında ürün yelpazenizin yanında bayi ağınızı da oldukça genişlettiniz. Firmanız üretici bayilerine ne gibi destekler sunuyor?

Biz tamamen bayi odaklı bir firmayız. İşimizin odağında bayilerimizin gelişimi, büyümesi için neler yapabiliriz düşüncesi var. Türkiye içerisinde şu an 56 ilde 244 üretici bayimiz ile hizmet veriyoruz.

Firmamıza gelen bayilik başvurularını titizlikle değerlendiriyoruz. Bayi adayının firma yapısı, ekibi, fiziksel şartları ile birlikte markamızı taşıyabilecek bir organizasyonel yapısının olup olmadığına, eleman sirkülasyonuna kadar araştırıyor, bilgi ediniyoruz. Öyle ki, bir hafta içerisinde bile bize gelen onlarca başvuruyu yönetimimiz ile bir araya gelerek tüm bu kriterlerimizi göz önüne alarak değerlendiriyoruz. Ancak içlerinden sadece birkaçı olumlu sonuçlanıyor. Dolayısıyla şu an markamızı taşıyan bayilerimizi,  bütün bu kriterleri sağlayan firmalar olarak düşünebiliriz.

Markamız bünyesinde yer alacak bayi adaylarından istediğimiz münhasırlık, zaman içinde bayinin markaya bağlılığını pekiştirirken, müşteri nezdinde oluşabilecek birçok sıkıntının da önüne geçiyor. Albert Genau olarak statü markamız ile Türkiye’nin en ucuz cambalkonunu da en yüksek segment cambalkon sistemini de aynı anda sunabildiğimiz için bayilerimizin zaten farklı yerlere yönelmesine gerek kalmıyor. Albert Genau müşterileri tüm bayilerimizden eksiksiz hizmet alabiliyor. Bunun için de bayilerimiz, tüm ürünlerimiz ile ilgili kendi yerlerinde, üretim ve montaj konusunda birebir eğitim alıyorlar. Eğitimi veren teknik ekibimizin de yeterli görmesi halinde, bayimiz internet sitemizde yer alabiliyor. Bu yüzden, eğitim aşaması hem bizim açımızdan, hem de bayimiz açısından önemli bir konudur. 

Birebir bayi desteğini sadece bayilik başlangıcında düşünmüyoruz. Teknik destek ekibimiz tüm mesailerini bayilerimize destek vererek yürütüyorlar. Eğer bayilerimiz talep ederse, ürün eğitimlerini yıl içinde de tekrarlayabiliyoruz.

Son yıllarda, inşaatların, toplu cambalkon projelerinin, bayilerimiz tarafından yoğunlukla tamamlandığını görüyoruz. Bu tür projeli işlerde, mimarların tasarım isteklerinden başlayıp, doğru sistemin seçilip, uygulanmasına kadar bayimize hizmet veren ayrı bir proje birimimiz de bulunuyor.

albert genau 2

Bayi seçiminde hassas yaklaşıyorsunuz ancak özellikle bu yıl içinde cambalkon üretimine artan bir talep olduğunu görüyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Çok yakın bir zamanda bir bayimizin bizimle paylaştığı bir düşüncesini aktarmak isterim. “Herkes cambalkoncu oldu.” Rekabet koşullarının bu kadar sertleştiği standart cambalkon sistemleri, para kazandırmayan bir emtia olarak Türkiye’de artık hemen her yapıda görebileceğiniz bir ürün haline geldi. Uygulama yeri çeşitliliği ve kullanım tipi bakımından her yapı malzemesi kadar standartları olması gereken bu ürünü üreten firmaların da ticari birer işletme olarak karlılıkları azalıyor. Fakat bir yandan da kalite beklentileri artan müşterilerine hizmet vermeye çalışıyorlar. Biz, bu konuda üretici bayilerimize kaliteden ödün vermeden müşterilerine sunabileceği yeni sistemler geliştirmeye devam ediyoruz.

Albert Genau bayileri, lider bir marka çatısı altında ürün çeşitliliğine ve rekabetçi fiyatlara, televizyon, radyo, internet reklamları  ve müşteri desteğine, üretimi hızlandıracak ve üretimdeki hataları en aza indirecek olan özel makinalara, kredi kartına taksitli satış imkanının yanında kotasız satış  ve bedelsiz nakliye gibi  avantajlara  ulaşabiliyor.  Albert Genau olarak biz, cambalkoncuların isteklerini dinlemeye, anlamaya, üretim ve satışlarını arttıracak çözümler geliştirmeye çalışıyoruz.

Sektörün geleceği adına paylaşmak istedikleriniz, 2021’den beklentileriniz ve taleplerinizi öğrenebilir miyiz?

Türkiye, üretimi benimseyen bir ülke. Cambalkon sektörü de bu oranda hızlı büyüyen ve çok çabuk adapte olabilen bir sektör haline geldi. Şirket yapımız ve iş modelimiz sebebi ile coğrafya bağımsız, kapasite kısıtsız büyüyebiliyoruz. Yurtiçinde veya yurtdışında farketmez, kafamızda herhangi bir önyargı yok, herhangi bir engel yok, aksine planlı hedeflerimiz var. Bu anlamda hedef pazarlarımızda marka gücümüzü arttırmaya odaklanacağız. Uygun fırsat doğrultusunda yurtdışında satış-pazarlama ağı geniş şirketleri satın almak da yakın dönem planlarımız arasında bulunuyor.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ilginize çok teşekkür ederiz.

Albert Genau Keeps Adding Difference In The Sector By Wining Turkey’s Most Prestigious Building Award

We interviewed with Adil IŞILDAK, the Board Chairman of Albert Genau, the Company that has been maintaining its leader position in the glass-balcony sector, and been leading the sector by its trend-creating designs for 37 years, in which we spoke about the difference-creating features of Tambalkon, its new proprietary brand that won the Innovative Product of the Year in “26. Golden Plumb International Building Awards”, its ever-expanding dealers network, and about the future of the sector as well.

albert genau 3

Powered by OrdaSoft!