hakim aluminyumHakim Alüminyum Kapasite Artışıyla Üretiminin Yüzde 25’ini İhraç Edecek

Hakim Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin KESKİN’den 20 yıllık köklü tecrübenin eseri olan firmanın faaliyetleri ve 2022 hedefleri hakkında bilgiler aldık.

 

 

 

 

 

hakim aluminyum 1a

2020 yılında kurulan Hakim Alüminyum Dilovası İmes OSB’de faaliyetlerini sürdürüyor. Hakim Alüminyum’un üretim merkezinin liman ve gümrük bölgesine yakınlığının büyük bir avantaj yarattığını söyleyen Hakim Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin KESKİN; “Alüminyum döküm sektöründe 20 yıllık köklü tecrübenin eseri olan firmamız, yıllık 60.000 ton kapasiteyle üretim gerçekleştiriyor. Üretim tesisimiz Dilovası İMES OSB, 3. Köprü, E-5 Karayolu ve Osmangazi köprüsünün kesişme noktasında yer almaktadır. Kurulduğumuz günden bu yana aldığımız en kapsamlı yatırım teşviki ile makine parkurumuzu genişlettik. Müşteri portföyümüz ise yurt geneli ve dünyanın çeşitli ülkelerine yayılmıştır. Tesisimizde müşteri siparişlerine göre; 90 Ø, 127 Ø, 152 Ø, 178 Ø, 203 Ø çaplarında ve 6060, 6060-90, 6063, 6060B, 6463 kalitede billet üretimi yapmaktayız.” dedi.

2022’nin Son Çeyreğinde Wagstaff AirSlip Hot Top Billet Sistemini Devreye Alacak

2022 hedeflerine değinen KESKİN, “Başarının tesadüf olmadığı bilinciyle müşteri odaklı çalışmaya devam ediyoruz. Öncelikli hedefimiz kaliteden taviz vermeden üretim kapasitesini artırmaktır. Bu nedenle alüminyum döküm sektöründe en çok tercih edilen Wagstaff döküm sistemini 2022 yılının son çeyreğinde devreye almış olacağız. Wagstaff döküm sistemi ile birlikte daha geniş müşteri portföyüne ulaşmak hedefindeyiz. 2022 yılı ihracat hedefimiz, üretim kapasitemizin %25’i kadardır. Yatırımlarımızı kendi öz sermayemizle gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Hüseyin KESKİN: “2021’de En Parlak Dönemimizi Yaşadık”

Dünya ekonomilerinde konjonktürel dalgalanmalar yaşansa da ülkemizde her zaman fırsatlar olduğunu kaydeden KESKİN, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alüminyum kullanımının artması, talebin ve arzın artmasına sebep olmaktadır. Özellikle 2021 yılında alüminyum sektörü en parlak dönemini yaşamıştır. Firmamız 2021 yılını karlı bir şekilde kapatmış olup 2022 yılına çok yoğun bir tempo ile başlamıştır. Genç ve dinamik kadromuzla teknik ekibimizle yeniliklere açık hızlı ve etkin karar alma süreçlerimiz kalitemizden taviz vermeden çalışmaktayız.”

Hakim Alüminyum Will Export 20 Percent of its Production with Increasing Capacity

We received information from Hüseyin KESKİN, Chairman of the Board of Directors of Hakim Alüminyum , about the company’s activities and 2022 goals, which is the result of 20 years of deep-rooted experience.

hakim aluminyum 1b

Powered by OrdaSoft!