Hakim Alüminyum Dünyanın En Gelişmiş Biyet Döküm Sistemi ile Sektörde İlk 3’e Girecek

Hakim Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin KESKİN ile kuruldukları günden bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetler ve ulaştıkları son noktaya değinerek, 2023 hedefleri hakkında bilgi aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

hakim aluminyum 82a

Pandemi etkilerinin en çok hissedildiği 2020 yılında kurulan bir firma olarak 3 yılda ne tür süreçlerden geçtiniz? Pandemi gibi zorluklarla dolu bir süreci hangi adımları atarak firmanız için avantaja dönüştürebildiniz?

Firmamız yıllar öncesine dayanan tecrübesinden dolayı mevcut konjektürel gelişmeleri yakından takip ederek gelişmesine ve büyümesine devam etmiştir. Bu bağlamda müşteri sayımızı artırmak ve ürün kalitemizi geliştirmek suretiyle üretimimizi artırma yoluna gittik. Dünya üzerinde çeşitli devirlerde birtakım krizler olsa da krizlere hazırlıklı olmak gereklidir. 2022 yılı başlarında başlayan Rusya – Ukrayna savaşı da farklı bir krizdir. Ülkemizi de etkileyen bu savaş halen devam etmektedir. Firmalar oluşabilecek her türlü dış etken ve krizlere göğüs gerebilecek üretim, satış ve pazarlama stratejileri geliştirmelidir. Bu düsturla hareket ederek çalışmalarımıza devam ettik.

Pandemi döneminde ilk düşüncemiz çalışanlarımızın sağlığını her şeyden önemli tutarak onlara her türlü desteği vermek oldu. Bu düşünce ile hareket ederek: pandemi döneminde çalışanlarımızı hijyen ve Covid- 19 hakkında sürekli bilgilendirme yaptık. Ülkemizde ve dünyada çeşitli kısıtlamalara rağmen üretimimizi artırdık. Bununla beraber mevcut makine ekipman ve teçhizatlarımızın bakım onarım ve revizyonlarını gerçekleştirdik.

3 yılda üretim ve ihracat faaliyetleriniz ile müşteri profilinizde ne tür değişimler yaşandı? 3 yılda attığınız adımlar, hedeflerinize ulaşma noktasında ne tür kazanımlar sağladı?

Kaliteden taviz vermeden müşteri portföyümüzü artırmayı başardık. Ancak her zaman yeni müşterilere ulaşmak hedefindeyiz. Her yıl başlayıcında yeni yılın planlamasını yapıp, geçen yılın sonuçlarının karşılaştırmasını yapıyoruz. Sektörü yakından takip etmek için yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılım sağlıyoruz. Bu amaçla yeni müşterilere ulaşıyoruz. En güzel tanıtım üretmiş olduğunuz kaliteli üründür. Markamızı hep bir adım öne taşımak için azami gayret içindeyiz.

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu tür faaliyetler üretiminizden ne kadarlık bir pay alıyor? Ar-Ge’de hedefiniz nedir?

Ar-Ge çalışmalarının önemini benimsemiş bir kadro ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Ayrıca dışarıdan hizmet aldığımız Ar-Ge danışmanlarımız var. Ürettiğimiz her ürünün analizine dikkat ediyoruz. Hem üretim aşamasında hem de üretim sonrasında aşamaları kontrol edip gerekli otomasyonlara yatırım yapıyoruz. Ar-Ge için ciromuzun %2 sini ayırıyoruz. Daha fazla bütçe ayırmayı planlıyoruz.

2023 ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir? Konuyu üretim ve ihracat boyutunda ele alabilir misiniz?

Üretim kalitemizi daha da artırmak için 2022 yılında sipariş ettiğimiz Wagstaff Biyet döküm sistemini kurma çalışmamız başladı. Kurulum bittiğinde ihracatımızı arzu ettiğimiz seviyeye çıkaracağız. Bu sebeple ülkemiz ekonomisine ve işgücüne katkımız daha da artacaktır. Wagstaff Biyet döküm sistemi dünyanın en gelişmiş alüminyum biyet döküm sistemidir. 2023 yılı ve sonrasında kalite olarak ülkemizde ilk üçe girmek istiyoruz.

Sektörümüzün bugününe ve geleceğine ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Sektörümüzün her geçen gün farklı sektörlere ulaştığını yakından takip ediyoruz. Dünyada alüminyum üretimi ve dolayısıyla tüketimi her geçen gün artmaktadır. Sektöre her giren yeni bir firma rekabeti artırmakla beraber kaliteyi kaçınılmaz hale getirmektedir.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

Ülkemizde şubat ayında yaşamış olduğumuz 11 ili kapsayan deprem felaketi hepimizi derinden üzmüştür. Ülkemizin bunu aşabilecek her türlü güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Firma olarak her koşulda ülkemize destek vermek ana ilkemizdir. Win&ARTProje- ALU&Art Dergilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Hakim Aluminum to Rise to Top 3 in the Industry with the World’s Most Advanced Billet Casting System

We had an interview with Hüseyin KESKİN, Chairman of the Board of Directors of Hakim Alüminyum, about the activities conducted since their establishment and the most recent position they have reached, and we talked about their 2023 targets.

Powered by OrdaSoft!