seykoc sima aluminyumGebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN’dan Sima Alüminyum Ziyareti

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, GTÜ TTO yetkilerinden oluşan bir heyet ile Sima Alüminyum tesislerini ziyaret ederek üretim faaliyetleri ve ürünler hakkında detaylı bilgi aldı.

 

 

 

sima aluminyum 02a

İş dünyasında üniversite- sanayi işbirliklerine yönelik sürdürülen çalışmalar giderek yaygınlaşıyor. Bunun bir örneğini, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (GTÜ TTO) yetkilerinden oluşan bir heyet ile Sima Alüminyum tesislerini ziyaret ederek gösterdi. Ziyaret kapsamında, Sima Alüminyum, Seykoç Alüminyum, GALSİAD ve GTÜ’nün önümüzdeki süreçte birlikte yürütebilecekleri projeler hakkında, GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Sima Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin KIRBOZ ile görüş alışverişinde bulunuldu.

GALSAİD yönetimi tarafından daha önce yapılan rektörlük ziyaretinin ardından gerçekleştirilen bu iade-i ziyarette; Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN ve beraberindeki heyete Sima Alüminyum ile Seykoç Alüminyum’un en son teknoloji kullanılarak sektöre kazandırdığı katma değerli ürünler hakkında detaylı bilgiler verildi. Sima Alüminyum’un Gebze Dilovası İmes Makine İhtisas OSB’de inşaatı devam eden yeni tesisi hakkında da detaylı bilgiler alan Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN; üniversite, sanayi ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde ele alınacak projeleri ve yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında önümüzdeki dönem içerisinde yapılması planlanan çalışmalar için Seykoç Alüminyum Akademi’nin önemine işaret edildi.

sima aluminyum 02c

Seykoç Alüminyum Akademi Projesi Sektörde Örnekle Gösteriliyor

Alüminyum sektöründe çok sayıda ilke imza atan Seykoç Alüminyum’un bir sosyal sorumluluk projesi olarak ele aldığı Seykoç Alüminyum Akademi projesi, her açıdan sektörde örnekle gösteriliyor. Önümüzdeki günlerde detaylarının açıklanacağı projeyle sektörün nitelikli iş gücüne kavuşması yönünde önemli bir kazanım elde edileceği düşünülüyor. Seykoç Alüminyum, GALSİAD önderliğinde yürüteceği çalışmalar için TÜBİTAK, GTÜ, ALUTEAM ve İMES Makine ihtisas organize sanayi bölgesi yetkilileri ile gerekli temasları sağlamanın yanı sıra, ülkemizde ve yurt dışında alüminyum sektörü ile ilgili çok değerli isimler ile de temaslarını sürdürüyor.

Seykoç Alüminyum Akademi projesini yeni üretim tesisleri ile eş zamanlı olarak hayata geçireceklerini belirten Seykoç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat ÇIĞLI, ziyaretin bu sürecin başlama vuruşu olduğunu kaydetti. Sektörün gelişimi yönünde yapılan bu yöndeki projelerin her zaman destekçisi olan GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin KIRBOZ’a, sektör adına teşekkürlerini sundu. Seykoç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat ÇIĞLI,  Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN’a günün anısına, Seykoç Alüminyum imzasını taşıyan ürünlerinden oluşan özel bir parçayı hediye etti.

Gebze Technical University Rector Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN visited Sima Aluminum

Gebze Technical University Rector Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN visited Sima Aluminum facilities with a committee composed of GTU TTO authorities and received detailed information regarding production activities and products.

sima aluminyum 02b

sima aluminyum 02c

sima aluminyum 02d

Powered by OrdaSoft!