TALSAD, Alüminyum Sektöründe Yarım Asrı Devirdi

TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR, TALSAD’ın 50’nci yıldönümü dolayısıyla bizzat kaleme aldığı kutlama mektubunda, alüminyum sektörünü temsilen yarım asırdır sürdürülen faaliyetler kapsamında elde edilen başarılara dikkat çekti. İşte TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR’ın kaleminden 50’nci yıl kutlama mektubu…

talsad

Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği’nin Kıymetli Üyeleri,

1971 yılının 15 Mart gününde kurulan Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği olarak 50’nci yılımızı kutladığımız bu önemli yılda, yarım asırdır Türkiye alüminyum sektörünü temsil etmekten duyduğumuz gurur ve mutluluğu siz değerli üyelerimizle paylaşmak isterim.

TALSAD elli yıllık güçlü ve köklü bir tarihe sahip olmasıyla, sivil toplum girişimleri arasında özel bir yere sahiptir. Bu nedenle önce derneğimizi başta 50 yıl önce başta kurucu üyelerimize ve derneğimize uzun yıllardır üye olan şirketlerimize ve bu süreçte aramıza katılan tüm üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Aramızda olmayan üyelerimizi de rahmetle anıyoruz.

TALSAD, gerçek anlamda ülkemizin en köklü sektör derneklerinden biridir. Her geçen gün kurumsal kimliğini güçlendirmekte, büyüyen ve başarı ile gelişen alüminyum sektörünün ulusal ve uluslararası alanda nitelikli bir temsilcisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 50 yıllık tarih ile köklenen sivil toplum örgütümüzün, sektörümüzün gelişiminde çok önemli katkıları olmuştur. Özellikle 2000’li yıllardan sonra Türkiye alüminyum sektörü ciddi bir büyüme gerçekleştirmiş, dünya pazarlarındaki büyüme oranlarının da üzerine çıkarak önemli bir üretim merkezi konumuna gelmiştir.

2020 yılı, küresel ölçekte zorlu ve olağan dışı bir yıl olarak geçtiğimiz yıllardan ayrışmıştır. Pandemi sürecinde değerli TALSAD üyelerimizle birlikte çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın sağlığına ilişkin tüm önlemleri eksiksiz alarak ticari hayatımızı ve üretim faaliyetlerimizi sürdürebilmenin çabası içinde olduk. Tüm zorluklara rağmen Türkiye alüminyum sektörü bu yılı da istikrarlı başarısını sürdürerek tamamlamayı başarmıştır. TALSAD raporlarına göre Türkiye, küresel pandemi krizinde dünya alüminyum piyasasında üretim ve toplam satışı koruyabilen, hatta belirli ürünlerde ihracatını artırabilen yegane ülke olmuştur. Alüminyum sektörü olarak bu zor şartlarda dahi ülkemize 3 Milyar doların üzerinde bir ihracat geliri sağlamanın haklı gururunu taşıyoruz.  

Sektörümüz özellikle orta vadede değişime hızla adapte olacak esnekliği kazanmak ve yeni gerekliliklere hazır olmak durumundadır. Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat kapsamında uygulamaya alınan çevre ve enerji politikaları ile yeni düzenlemelere tam uyum sağlamakla yükümlüyüz. Diğer taraftan, yaşamakta olduğumuz değişim döneminde hızla ilerlemeye devam eden dijitalleşme de yakın dönemde sektörümüzün daha da önemli gündem maddelerinden biri olacağı kuşkusuz. Sektör temsilcileri olarak değişen ve dijitalleşen dünyanın gerekliliklerine uyum sağlamak durumundayız.

TALSAD olarak bu değişim süreçlerinin içinde de etkin bir rol üstlenip, üyelerimizin ve sektörümüzün menfaatlerini korumaya odaklanacağız. Uluslararası piyasalarda sıkça karşımıza çıkan sektör sorunları, ticaret savaşları, gümrük vergileri gibi konularda da en etkin şekilde, siz değerli üyelerimizle birlik ve beraberlik içinde zorlu süreçleri yönetmeye öncülük ediyoruz.

TALSAD olarak 50’nci kuruluş yıldönümümüzü kutladığımız bu yıl, etkinlik ve çalışmalarımıza ayrı bir önem vererek Derneğimizi, Üyelerimizi ve alüminyum sektörünü daha fazla tanıtma amacı taşıyoruz.  Bu kapsamda değerli üyelerimizin de kullanımı için hazırlamış olduğumuz ‘TALSAD Üyesidir’ görseli ile tüm firmalarımızın yurtiçi ve yurtdışı temsillerinde Derneğimizin 50’nci yıl kutlamalarını bizimle birlikte paylaşmalarını umut ediyoruz.

Tarihten bu yana yolu TALSAD’dan geçen, başta kurucularımız olmak üzere sektörümüzün tüm değerli temsilcilerine şükranlarımızı sunuyor, 50’nci yılımızı içtenlikle kutluyorum.

Saygılarımla,

ALİ KİBAR

TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı

talsad 2

Powered by OrdaSoft!