ALUTEAM ve ERMAKSAN TÜBİTAK Projesinde Buluştu

ALUTEAM ve ERMAKSAN, Alüminyum Alaşım Tozları İçin Toz Yatak Lazer ile Ergitme Teknolojisi Parametrelerinin Belirlenmesi ve Optimizasyonu isimli proje kapsamında birlikte yol alıyor.

 

 

 

aluteam 78 a

TÜBİTAK’ın Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) kapsamında açtığı çağrı sonucunda çok sayıda proje olumlu değerlendirilerek destek almaya başladı. Eklemeli imalata yönelik yerli ve özgün tasarım, malzeme ve üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ana projesi kapsamında ALUTEAM ile ERMAKSAN ekipleri 2 farklı alt proje için bir araya geldi. ERMAKSAN tarafından geliştirilecek SLS makinesi ve ALUTEAM’de bulunan SLS eklemeli imalat cihazı üzerinde proses parametrelerine göre toz üretim metodolojisinin optimizasyonu projesinde ALUTEAM, ERMAKSAN ve SOCAR AR-GE ile çalışmalarını sürdürüyor. Alüminyum alaşım tozları için toz yatak lazer ile ergitme teknolojisi parametrelerinin belirlenmesi ve optimizasyonu isimli projede ise ALUTEAM ve ERMAKSAN ortaklık yürütüyor.

2022’de Başlatılan Proje Çalışmalarının 2024’e Kadar Devam Etmesi Planlanıyor

Alüminyum alaşım tozları için toz yatak lazer ile ergitme teknolojisi parametrelerinin belirlenmesi ve optimizasyonu isimli projesi için toplamda 34 ay boyunca devam edecek bir plan çerçevesinde kurulan iş birlikleri ile havacılık, otomotiv, imalat sektörlerine yönelik çalışmaların geliştirilmesini hedefliyor. Proje kapsamında iş birliğinde bulunan FSMVÜ-ALUTEAM, ERMAKSAN alüminyum malzemeden farklı alaşımlarda temin edilecek endüstriyel tozların, yerli üretim sisteminde çalışabilirliğini sağlayacak parametre geliştirilmesini ve bu hedef doğrultusunda farklı endüstrilerle iş birliğinde çalışacak deneyimli ekiplerin yetkinliklerinin arttırılması için de faaliyetlerin sürdürüleceğini belirtiyor.

ALUTEAM Tarafında Oluşturulan Bir Proje Ekibi ile Çalışmalar Yürütülüyor

Üretim, araştırma ve laboratuvar çalışmalarının eş zamanlı olarak uyum içinde kurgulandığı projede ALUTEAM’ den C. İrfan ÇALIŞKAN, M. Safa YILMAZ, Gökhan ÖZER, Mert COŞKUN, Gürkan TARAKÇI ve Tunahan TEZ görev alıyor. Farklı projelerde görev alan ekipler elde ettikleri deneyimleri paylaşarak ilgili proje çalışmalarının kapsamının derinleşmesini sağlıyor.

ALUTEAM and ERMAKSAN Come Together in TUBITAK Project  

ALUTEAM and ERMAKSAN are working together on a project named “Determination and Optimization of Powder Bed Laser Melting Technology Parameters for Aluminum Alloy Powders”.

Powered by OrdaSoft!