TÜBİTAK SAGE VE SİMA Alüminyum Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

TÜBİTAK MAM ile magnezyum konusunda yapılan ve çalışmaları devam eden milli projeler zincirine TÜBİTAK SAGE ve SİMA Alüminyum işbirliğiyle bir yenisi daha eklendi.

SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO’da oldukça yoğun protokol ve basın eşliğinde yapılan imza töreniyle projenin lansmanı yapıldı.

 

 

sima aluminyum 79a

Son yıllarda yaptığı yeni yatırımlar ve inovatif atılımlar ile kendinden sıklıkla bahsettiren SİMA Dış Ticaret Alüminyum AŞ, Türk alüminyum sektörünün önemli firmaları arasında neden farklı bir konumda olduğunu bir kez daha gösterdi. GALSİAD Başkanı Celalettin KIRBOZ ile ekibinin de bünyeye katılmasıyla çok önemli ve stratejik ürün gruplarında önemli kazanımlar, ilerlemeler elde etti. Özellikle havacılık ve savunma sanayi hedefli çalışmalar netice vermeye başladı ve sonuçlar ülkemiz ve sektörümüz açısından heyecanlı boyutlara geldi. Konunun Ar-Ge tarafından itibaren içerisinde olan ve bilgi ve tecrübelerini devlet kurumlarımızla da paylaşan SİMA, elde ettiği çıktıları da sektör paydaşlarına aktarmaya devam ediyor.

Savunma Sanayiye Yönelik Ürünler Geliştirilecek

Türk savunma sanayinin öncü Ar-Ge kurumu TÜBİTAK SAGE (TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü) ile sektöründe yenilikçi ve vizyoner bir firma olan SİMA Dış Ticaret Alüminyum A.Ş. silah ve füze sistemlerinde kullanılan çok yüksek basınçlı kompozit tüplerin milli olarak geliştirilmesi ve yerli olarak üretilmesine yönelik işbirliği yaptı. TÜBİTAK SAGE ve SİMA Dış Ticaret Alüminyum A.Ş. uzmanlık alanlarındaki tecrübe ve bilgi birikimini kullanarak silah ve füze sistemlerinde kullanılan çok yüksek basınçlı kompozit tüplerin geliştirilmesi ve üretilmesinde kendi görev ve yetki alanına giren faaliyetlere ilişkin Ar-Ge ve üretim alanlarında birbirleriyle iyi niyet ve uyum içinde iş birliği yapmak ve bunun sürdürebilirliğini sağlamak için SAHA EXPO 2022’de iş birliği protokolü imzaladı. Bu kapsamda tarafların uzmanlık alanlarındaki tecrübe ve bilgi birikimini kullanarak silah ve füze sistemlerinde kullanılan çok yüksek basınçlı kompozit tüplerin geliştirilmesi ve üretilmesi amacıyla çalışmalar yürütülecek.

sima aluminyum 79b

Türkiye’nin Öncü Ar-Ge Kurumu

TÜBİTAK SAGE, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ulusal ve uluslararası savunma sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere güdümlü ve güdümsüz mühimmat sistemleri, kritik alt sistemler ve stratejik sistem platformlarının tasarım, geliştirme, üretim ve test faaliyetlerinde uzmanlaşan Türkiye’nin öncü Ar-Ge kurumu olarak faaliyet gösteriyor.

Çözüm Ortaklarına Katma Değeri Yüksek, Güvenilir, Yenilikçi Ürünler Sunuyor

SİMA Dış Ticaret Alüminyum A.Ş., alüminyum üretim alanında teknoloji, inovasyon, sürdürülebilir ve otomasyona dayalı izlenebilir sistemler ile yurtiçi ve yurtdışındaki çözüm ortaklarına katma değeri yüksek, güvenilir, yenilikçi ürünler sunuyor. Havacılık, uzay ve savunma sanayi başta olmak üzere, otomotiv, tekstil, elektromekanik, raylı sistemler ve tıbbi cihazlar sektöründe hizmet veriyor. 

ALUART ailesi olarak işbirliğinin SİMA Alüminyum ve tüm ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

Collaboration Protocol has been Signed between TÜBİTAK SAGE and SİMA Alüminyum

A new ring has been added to the chain of ongoing national projects on magnesium with TÜBİTAK MAM with the Collaboration between TÜBİTAK SAGE and SİMA Alüminyum. The project was launched at SAHA EXPO, organized by SAHA Istanbul, with a signing ceremony held in the presence of a crowded protocol and press.

 

Powered by OrdaSoft!