Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’tan Sima Alüminyum Ziyareti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Türkiye’nin konusunda önemli üretim tesislerinden olan Sima Alüminyum’un Gebze Dilovası İMES’te bulunan yerleşkesini ziyaret ederek üretim faaliyetleri ve ürünler hakkında detaylı bilgi aldı.

 

 

 

sima aluminyum 81a

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ın Sima Alüminyum ziyaretine Dilovası Kaymakamı Dr. Metin KUBİLAY ile Kocaeli Valisi Seddar YAVUZ eşlik etti. Sima Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ÇIĞLI ile GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Sima Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin KIRBOZ, Mustafa VARANK ve heyetini karşılayarak firmanın çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Sima Alüminyum yerleşkesinde personel ile birlikte öğlen yemeğine katılan Mustafa VARANK, üretim proseslerini tek tek gezerek yapılan çalışmaları yerinde izledi.

Mustafa VARANK Memnuniyetini Dile Getirdi

Ziyarette Sima Alüminyum’un özellikle savunma sanayinde içerisinde bulunduğu çok önemli projelerin geldiği son nokta ve TÜBİTAK MAM ve TÜBİTAK SAGE ile yapılan proje ortaklıkları süreci masaya yatırıldı. Sima Alüminyum’un yeni yatırımı olan yüksek alaşım alüminyum profil üretim hattı hakkında da detaylı bilgi alan Mustafa VARANK, her aşamada bu tip işler yapan, ülkeye böylesine katma değer kazandıran, ihtiyacımız olan birçok yerlileşme çalışmasında imzası olan firmaların ve kişilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Ülkemizin stratejik yatırımları çerçevesinde önemini belirttiği alüminyum sıcak hadde ve magnezyum üretimi konularında uzun dönemdir çalışmalar yapan GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Sima Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin KIRBOZ’dan çalışmalarda gelinen son nokta hakkında aldığı bilgilerin ardından memnuniyetini dile getirdi.

sima aluminyum 81

Yeni Yatırım Hakkındaki Detaylar Aktarıldı

Celalettin KIRBOZ, Sima Alüminyum’un yakın gelecekte hayata geçirmeyi hedeflediği yeni yatırımı Sakarya Kaynaşlı lokasyonu hakkında Mustafa VARANK’a detaylı brifing verdi. Celalettin KIRBOZ, arazinin tamamen alındığı, alt yapı çalışmalarının %70’inin tamamlandığı ve 2023 yılında projesinin bitirilerek 2024 başında inşaatına başlanacağını aktardı. Ziyaretin sonunda Mustafa VARANK’a Sima Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ÇIĞLI ile GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Sima Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin KIRBOZ tarafından günün anısı olarak firmada üretilmiş bir ürün takdim edildi.   

Mustafa VARANK’s, Minister of Industry and Technology, Visit to Sima Alüminyum

A Mustafa VARANK, Minister of Industry and Technology, visited the premises of Sima Alüminyum, one of the most important production facilities in Türkiye, located in Gebze Dilovası İMES, and received detailed information about production activities and products.

sima aluminyum 81c

sima aluminyum 81b

Powered by OrdaSoft!