RUSAL, Sektörünün Temsilcilerini İstanbul Alüminyum Semineri’nde Buluşturdu

RUSAL, İstanbul’da düzenlediği Alüminyum Semineri’nde sektörün temsilcilerini ağırladı. Seminerde RUSAL’ın sürdürülebilirlik stratejisine yönelik yol haritası sunuldu. 

Dünyanın önde gelen alüminyum üreticisi RUSAL’ın 31 Mayıs tarihinde İstanbul Swiss Otel’de 2.’sini düzenlediği Alüminyum Semineri’nde RUSAL’ın yönetim kadrosu tarafından sektör temsilcilerine Global Pazar Görünümü, Avrupa ve Türkiye Pazar Dinamikleri, LME ve Bölgesel Fiyatlamalar, Rusal’a ait Teknik Çözümler, Rusal’a ait ALLOW “Low Carbon Aluminium” (Düşük Karbon) ile Sürdürülebilirlik Stratejisi ve Rusal’ın Türkiye Pazarındaki Konumu ve Geleceği başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.

Hedeflerin Altı Çizildi

RUSAL Türkiye Direktörü İhsan KÖSOĞLU’nun ev sahipliğinde yapılan, 200 misafirin ağırlandığı seminerde, RUSAL CEO Yardımcısı Roman ANDRYUSHİN, firmalarının Türkiye pazarına olan bağlılığını bir kez daha teyit ederek, Türkiye’nin RUSAL için büyük bir pazar olmasının ötesinde gerek coğrafi gerek kültürel yakınlığı ile de stratejik bir pazar olduğunu ve bu nedenle RUSAL İstanbul Ofisi’nin kurulduğunu ve direkt nihai üreticilere ulaşılarak dinamik bir şekilde pazarın içinde olduklarını belirtti. Roman ANDRYUSHİN, hedeflerinin, büyüyen Türk alüminyum sektöründe, son 23 yıldır olduğu gibi en büyük satış payına sahip olmayı devam ettirmek olduğunu, bunun için gerekli kaliteli ve sürdürülebilir ürünlere sahip olduklarını vurguladı.

rusal 83b

Düşük Karbon Ürünlerine Yönelik Talep Artışı Beklentisi

Sunumlar sonrasında karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantıda alüminyum sektör temsilcilerinden gelen sorular cevaplandı ve öneriler değerlendirildi. Satış ekibinin yaptığı sunumlarda, özellikle Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’na (SKDM) geçişte RUSAL’a ait ALLOW “Low Carbon Aluminium” (Düşük Karbon) ürünlerinin önemine değinilerek, bölgemizde bu tarz ürünlere %50’lik ilave bir talebin oluşabileceği vurgulandı. Seminerde Türkiye’nin büyüyen ve dinamik üretim kapasitesi ile Avrupa için stratejik bir yarı mamul tedarikçisi olarak artan önemine dikkat çekilerek, RUSAL’ın ürün ve servis kalitesiyle bu artışı desteklemeye hazır olduğu mesajı verildi.

RUSAL brought the Representatives of the Sector Together at İstanbul Aluminium Seminar

RUSAL hosted the representatives of the sector at the Aluminium Seminar held in İstanbul. The roadmap outlining RUSAL’s sustainability strategy was presented at the seminar.

rusal 83a

rusal 83

rusal 83d

 

Powered by OrdaSoft!