Sistem Alüminyum Bir Kez Daha “İhracatın Metalik Yıldızı” Ödülünü Aldı

Türkiye ekonomisine olan katkısı nedeniyle 2018, 2019, 2020 yılları İDDMİB Metalik Yıldızlar Ödülleri’nde Alüminyum Çubuk ve Profiller Kategorisi 1.’si olan Sistem Alüminyum, 2022 yılında da aynı kategoride 1.’liğe değer görülerek sektöründe en fazla ihracat yapan firma oldu.

 

 

sistem aluminyum 83a

Sistem Alüminyum, İDDMİB tarafından düzenlenen “İhracatın Metalik Yıldızları” ödül töreninde, Alüminyum Çubuk ve Profiller kategorisinde en fazla ihracat yapan firma olarak, kendi sektöründe yeniden birincilik gururunu yaşadı. Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan YEREKABAN’a ödülü Ticaret Bakanı Yardımcısı Volkan AĞAR ve IDDMIB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin TECDELİOĞLU takdim etti.

Ayhan YEREKABAN: “Ülkemizin Genel İhracatındaki Payımızı Arttırmaya Odaklanacağız”

Mimari alandaki estetik ve yüksek performanslı çözümlerinin yanı sıra otomotivden beyaz eşyaya, denizcilikten havacılığa kadar birçok sektöre özel çözümler geliştiren Sistem Alüminyum, 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. İhracat başarısını değerlendiren Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan YEREKABAN, “Sistem Alüminyum olarak; yapı sektörü için alüminyum profil mimari sistem ürünlerimizin yanı sıra endüstriyel kullanıma yönelik profillerimizle yerli ve uluslararası birçok şirketin tedarikçisi ve çözüm ortağı durumundayız. Ciromuzun yüzde 60’ını, 60’tan fazla ülkeye yaptığımız ihracattan elde ediyoruz. 2023’te ise ihracat yaptığımız ülke sayısını 70’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. 

2022 yılını hedeflerini tutturarak ve önemli başarılarla kapattıklarını belirten YEREKABAN, konuşmasına şöyle devam etti: “2023 yılında ihracatımızda mevcut rakamlarımızı korumaya ve ülkemizin genel ihracatındaki payımızı arttırmaya odaklanacağız. İDDMİB tarafından 4. kez Alüminyum Çubuk ve Profiller kategorisinde birinciliğe değer görüldük. Çalışmalarımızın demir ve demir dışı metaller sektörünün lider kuruluşu tarafından ödüllendirilmesi bizim için oldukça gurur verici.”

 Ayhan YEREKABAN: “Mevcut Müşterilerimizi Genişletmek Üzerine Girişimlerimiz Var”

Önümüzdeki dönemde daha geniş bir coğrafyaya yayılacaklarının altını çizen YEREKABAN, “En çok ihracat gerçekleştirdiğimiz bölgeler; Amerika ve Batı Avrupa. Öncelikle mevcut bulunduğumuz pazarlarda öne çıkmayı hedefliyoruz. 2023 yılını ihracat yaptığımız ülke sayısını daha da arttırarak kapatacağız. Ağırlıklı olarak Batı Avrupa ve Amerika’ya odaklanıyoruz. İhracatta daha çok endüstriyel gruplara yönelik çalışıyoruz. Mimari sistem ihracatımız da bulunuyor. Tabi ki hedeflediğimiz bir takım yeni pazarlar var. Özellikle İngiltere, Fransa, İsrail ve Türki Cumhuriyetler diyebiliriz. Mevcut müşterilerimizi genişletmek üzerine önemli girişimlerde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Sistem Alüminyum is Awarded with “Metallic Stars of Export” Once Again      

Sistem Alüminyum, which was ranked as first in the Aluminum Rods and Profiles Category at the IDDMIB Metallic Stars Awards in 2018, 2019, and 2020 for its contribution to the Turkish economy, has been awarded 1st place in the same category in 2022 and became the company that exports the most in its sector.

 sistem aluminyum 83b

Powered by OrdaSoft!