ticaret bakanligi 83Gayrimenkulde Noterden Satış Dönemi Başladı

Gayrimenkulde noterden satış işlemleri başladı. Satış sözleşmelerinde Tapu Sicil Müdürlükleri’nin yanı sıra noterler de yetkili olacak. Konutun yanı sıra ofis, dükkan, arsa ve tarla gibi tüm taşınmazların alım-satım işlemi noterlerde yapılabilecek.

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği; arsa, tarla, konut, iş yeri gibi taşınmaz satışlarının noterliklerde yapılması için düğmeye bastı. Adalet Bakanı Yılmaz TUNÇ, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:

Vatandaşlar Kamu Hizmetlerinden Daha Etkin Yararlanacak

“Bakanlık olarak özellikle Noterler Birliğimizde noterlerimizle birlikte uygulama sorunlarını sürekli konuşarak, tartışarak noterlik hizmetlerinin, vatandaşlarımızın bu hizmetten daha etkin, daha kolay yararlanabilmesi için gerekli yasal düzenlemelere hazırlık yapıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi çok önemli mesafeler de kaydettiğimizi belirtmek istiyorum. Özellikle vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden daha etkin yararlanabilmesi anlamında iktidarlarımız döneminde son 21 yılda bürokrasiyi azaltan, işlemleri kolaylaştıran sayısız düzenlemeler yapıyoruz. Özellikle bu anlamda tabii ki noterlerimiz de bürokrasiyi azaltan işlemler bakımından noterlik hizmetlerinde de çok kolaylaştırıcı ve vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden yararlanmasını daha etkin ve daha kolay, daha hızlı sağlayabilecek önemli düzenlemelere imza atılmıştır. Bunlardan en önemlisi işte uygulamasını başlattığımız tapuda gerçekleştirilebilen taşınmaz satışının noterlerde de yapılabilmesine imkan sağlayan önemli bir düzenleme” diye konuştu.

Powered by OrdaSoft!