celalettin kirboz“Nihai Hedefimiz; ‘Türkiye Alüminyum’ Fuarını Gerçekleştirmek Olmalıdır”

Ülkemiz alüminyum sektörünün geldiği son durumun diğer sektörlerde de olduğu gibi aslında en güzel göstergelerinden birisi fuarlardır. ALUEXPO fuarı bu anlamda aslında oldukça önemli bir yerdedir. Avrupa’da özellikle bu büyüklükte imalatımızın olduğu ve üretim kapasitesi olarak bu kapasite ile çok daha geniş kapsamlı ve büyük alanda dünya çapında bir organizasyon olmasını elbette beklemekteyiz.

 

Fuarın büyüklüğü ve çapı ülkemiz üreticilerini ister istemez yenilik, araştırma ve geliştirmeye önem vermeye itecektir. Bir anlamda fuarlar sunum ve teşhir anlamında katılımcı firmalara rekabet ortamı yaratmaktadır. Bu rekabet ürün geliştirme ile aslında tüm taraflar için olumlu bir durum oluşturur. Müşteri anlamında da yeni ve özel ürünlerde fiyatlama çok daha rahat ve kârlı olur. Bu da fuarın asıl amacını gösterir. Aslında tüm sistem birbirini kovalayan ve geliştiren bir organizasyon olup, bir yandan da kârlılığın artmasına neden olur. Katılımcı kalitesi ve sayısı artar ise sunulacak ürünler için yapılacak çalışmalar hız kazanır, ürün kalitesi ve çeşitliliği artırılır ise ve Ar-Ge, inovasyona ağırlık verilir ise hem katılımcı platformu, hem de rekabet kârlılık oranları katlayarak artar. Fuardan bu kazancı elde eden firmalar daha çok katılım isteği içerisinde olur, ziyaretçilerde daha fazla, daha alıcı ve ilgili olmaya başlar.

Alüminyum sektöründe hammadde, yarı mamul, makine, üretim sistemleri, nihai ürün anlamında ülkemizde yapılan tek fuar ALUEXPO bu anlamda çok önemlidir. Elbette fuarın gelişmesi büyüklük ve fuar alanı açısından çok önemlidir. Gelecekte bu gelişme muhakkak düzenleyici firma ve sponsor kuruluşlar arasında göz önünde bulundurulacaktır. Biz sektör derneği olarak sektörümüze hizmet veren bu tip fuar, tanıtım, basın yayın vb. tüm oluşumlara destek vermek durumundayız.

Fuar süresince eş zamanlı yapılan seminerler aslında sektörümüzün çok ciddi ihtiyacı olup, fuar ile eş zamanlı yapıldığında daha fazla ilgi görmesi ve farklı gruplar tarafından katılım sağlanarak genişletilmesi olağandır. Gelecekte bu anlamda da fuarın gelişmesini beklemekteyiz. Nihai hedef olarak ülkemizin alüminyum Türkiye fuarını yapmamız kaçınılmazdır. Bu fuarın büyüklüğü de en az alan ve katılım açısından Düsseldorf ayarında olmalıdır.

Gözlemlerime dayanarak Düsseldorf’a katılan ülkemiz firmalarının orada kullandığı toplam alanının buradan büyük olduğu görüşündeyim. Bu yabancı firmalar ile çok daha farklı bir büyüklüğe ve yapıya rahatlıkla ulaşabilir kanaatindeyiz.

Tüm ülkemiz ihracatı için geçerli olan ve sektörümüzde de maalesef hissedilen ihracat büyüklüğü değer olarak düşmektedir. Miktar olarak artan veya yerini koruyan bir sektör eğer değer olarak artmıyorsa katma değer problemi oluşuyor demektir. Bu da çok önemli ve negatif bir gelişmedir. Bu fuar ve benzeri çalışmaların tüm ülkemize ve ülkemiz alüminyum sektörüne faydalar ve kazançlar getirmesi dileğimizdir.

Tüm sektörümüze, ülkemize katkı vermesini, işlerimizi artırmasını, kazançlarımıza katkı vermesini bekleyerek  bu fuarın hayırlı olmasını dileriz. Bu fuarın yapılmasında önemli yeri olan TALSAD ve diğer sponsor oluşumlara da teşekkür ediyorum.

galsiad 49a

Powered by OrdaSoft!