TALSAD Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
TALSAD, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, Olağan Genel Kurul Toplantısı 11 Mart 2020 tarihinde Fairmont Quasar, Mecidiyeköy İstanbul’da gerçekleşti. Büyük bir katılımla gerçekleşen toplantıda yeni dönem Yönetim ve Denetim Kurullarının da seçimi gerçekleşti.
 
 
talsad 64a
 
TALSAD’ın 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 11 Mart Çarşamba günü Fairmont Quasar Otelde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışının ardından Divan Kurulu Başkanı ve Heyetinin seçimiyle başladı. Toplantıyı yönetmek üzere Divan Başkanlığı’na Ali Natık BUDA, üyeliklere ise Pelin ARSLAN ve Kemal Sami KABUKÇU önerilerek oy birliği ile kabul edildi. Divan Heyeti’nin seçimin ardından TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR, davetlilere yoğun katılım ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında 21 Şubat 2019 yılında yapılan Genel Kurul toplantısından bu yana TALSAD’ın faaliyetleri ve Toplantı gündemi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Konuşmasına 2019 yılının sektörümüz için ihracat alanındaki etkinliklerimiz açısından çok önemli bir yıl olduğu konusuna dikkat çekerek devam eden Ali KİBAR, “Türkiye alüminyum sektörünün 2019 yılında toplam ihracatı %15.2 oranında artarak bir milyon tona yaklaştı, alüminyum mamül ve yarı mamül ihracatımızın değeri ise 3 Milyar $’ı aştı. Bu hem ülkemiz, hem de sektörümüz için son derece önemli bir gelişmedir. Böylece Türkiye alüminyum sektörü Avrupa’nın en büyük dördüncü alüminyum mamül ve yarı mamül tedarikçi ülkesi konumuna gelmiş, Türkiye’nin ise en büyük yedinci ihracatçı sektörü olmuştur.” diyerek Türkiye alüminyum sektörüyle ilgili de önemli bilgiler paylaştı.
Divan Heyeti Başkanı Ali Natık BUDA’nın davetiyle 2019 Yılı Faaliyet raporunun sunumunu yapan TALSAD Genel Sekreteri Erol METİN, TALSAD’ın yeni yapılanma sürecinde kurumsallaşan, gelişen ve değişen yüzünü oluşturan fuar ve organizasyonlar, TALSAD tanıtım ve kurumsal kimlik çalışmaları, Teknik Komiteler, Alüminyum Sektör Raporu, Kamu Kurumları ile ilişkiler, ekim ayında gerçekleştirilen AluExpo Fuarı ve 9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu’nda elde edilen başarılar, yeni üyeler, planlanan faaliyetler ve TALSAD’ın yeni ekibi hakkında üyeleri bilgilendirdi.
Toplantıda TALSAD’ın 2019 bütçe gerçekleşme durumu üyeler ile paylaşıldı ve 2020 bütçesinin üyelerce oybirliği ile onaylanmasını takiben Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri’nin oylamaya sunulmasının ardından oybirliği sağlanarak TALSAD Kurulları yeni dönem görevlerine başlamış oldu.
İyi dilek ve temennilerin ardından TALSAD Genel Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR’ın takdimiyle plaket törenine geçildi. Plaket töreni TALSAD ailesine yeni katılan üyelerin (Altaş Alüminyum, Alusen Alüminyum, Asen Metal, Ayde Alüminyum, EDS Döküm, Genç Kayalar Metal, Hydro, Onat alüminyum, Rusal, Teknikal Alüminyum) ardından, TALSAD’da 10. Yılını ve 20. Yılını dolduran üyelerine plaketlerinin de verilmesi ile başarılı bir şekilde sonlandı. Yoğun gündem konularının görüşülüp, konuşulduğu ve bütün kararların oy birliği ile alındığı bu önemli buluşma, toplu fotoğraf çekimi ve öğlen yemeği ile tamamlandı.
 
 talsad
 
TALSAD Ordinary General Assembly Meeting Held
The Ordinary General Assembly Meeting of TALSAD (Turkish Aluminum Industrialists Association) was held in Fairmont Quasar, Mecidiyeköy Istanbul on 11 March 2020. In the meeting substantially participated, the election of the Board of Directors and Supervisors for the new period was made.
 
 
 
talsad 64b
 
talsad 64c
talsad 64dtalsad 64e
talsad 64f
 
 
Powered by OrdaSoft!