ASAŞ, Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni Törenle Teslim Aldı

ASAŞ, Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na uygun üretim yaptığını belgeleyerek, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen takdim töreniyle teslim aldı.

 

 

 

 

asas covid belge 2

asas covid belge1 

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ve uluslararası geçerliliğe sahip Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı. ASAŞ’a belgesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ev sahipliğinde SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleşen takdim töreninde sunuldu. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün ALTUĞ ve Meclis Başkanı Talip KURİŞ, Sakarya Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem YÜCE, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem SARI’nın katılım gösterdiği törende, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE ve Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem ŞAHİN tarafından takdim edilen belge, ASAŞ Sağlık Emniyet ve Çevre Müdürü Fırat ÇALIŞKAN ve Alüminyum Profil ve Kompozit Kalite Müdürü Ayben ŞAHİN tarafından teslim alındı.

Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na Uygun Üretim

Covid-19 salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren aldığı tedbirlerle, müşteri ve çalışanlarının sağlık ve güvenliğini en ön planda tutan ASAŞ; alüminyum ekstrüzyon, alüminyum yassı mamuller, alüminyum kompozit panel, PVC profil ve panjur üretim tesislerinde yapılan denetimlerin ardından Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ne layık görüldü. Böylece, TSE’nin yayınladığı Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na uygun olarak üretim yaptığını tescilledi.

Üretimin Her Aşamasında Sağlık ve Güvenlik Önlemi

ASAŞ’ın tüm fabrikalarının Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandığını belirten ASAŞ Genel Müdürü Derya HATİBOĞLU, “Salgın sürecinin başladığı ilk günden bu yana çalışmalarımızı aynı hassasiyetle yürütüyor; ham madde tedariğinden, ürünlerimiz müşterilerimize ulaşana kadar her aşamada sağlık ve güvenlik tedbirlerimizden ödün vermiyoruz. Üretim tesislerimizin giriş çıkışlarından personel servislerine, yemekhanelerden soyunma odalarına tüm alanlarda enfeksiyon önleme ve kontrol eylem planları dahilindeki bütün önlemleri uyguluyoruz. Bu zor dönemi sağlık çalışanlarımız ve müşterilerimizle el ele atlatacağımıza gönülden inanıyoruz” dedi.

ASAŞ Received “Covid-19 Safe Production Certificate” with a Ceremony 

ASAŞ received the Covid-19 Safe Production Certificate issued by the Turkish Standards Institute upon documenting that it carries out its productions in accordance with the Covid-19 Hygiene, Infection Prevention and Control Guide, at the presentation ceremony held at the Sakarya Chamber of Commerce and Industry.

Powered by OrdaSoft!