Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

Burak Alüminyum, Geliştirdiği Yeni Mimari Sistemlerle Büyük Projelerdeki Yerini Aldı

Mimari ve endüstriyel kullanımı olan sektörler için alüminyum profil üretimi yapan Burak Alüminyum’dan Abdullah DEMİR ile firmanın üretim faaliyetleri, Ar-Ge odaklı yenilikçi ürün geliştirme çalışmaları ve yeni dönemdeki projelerine ilişkin bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

burak aluminyum 1 

Burak Alüminyum olarak üretim faaliyetleriniz ile sevk ve yeni ürün çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Döküm, alüminyum ekstrüzyon, mekanik işlem, yüzey işlem olarak entegre bir yapıya sahip olan firmamızın ürün gamı, mimari sistemler ve endüstriyel kullanımı olan alüminyum profiller olarak 2 ana gruba ayrılmaktadır. Bu anlamda standart ürün ve hizmetlerimiz devam etmekle beraber partner anlayışıyla çalıştığımız müşterilerimizin talepleri ile aynı zamanda hizmet verdiğimiz sektörlerin yeni trendleri doğrultusunda sürekli yeni tasarımlar yapmaya devam etmekteyiz. Esasen insanın içindeki yenilik arayışından dolayı mimari, otomotiv, solar sektörü gibi birçok noktada çalıştığımız partnerlerimizle birlikte ‘alüminyum ekstrüzyon’ yöntemi sayesinde farklı tasarım ve çözümler üreterek verimlilik ve uygun maliyet çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Dolayısıyla tasarım ve kalıp yapımı, firmamız ve müşterilerimiz için önemli yer tutmaktadır. Pandemi döneminde üretim ve genel çalışmalarımızda dramatik bir yavaşlama olmadan faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Yurt içi ve yurt dışında satış ve pazarlama faaliyetlerinizi nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Yurtiçi ve özellikle yurtdışında belirlediğimiz hedef proje ve sektörler için satış ve pazarlama faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Bu sayede ihracatımız son yıllarda yüzde 50 civarına ulaştı.

Halihazırda Kuzey Amerika’dan Asya’ya, Avrupa Birliğinden Afrika’ya 57 ülkeye ihracat yapmaktayız. Aynı zamanda ihracatımızı artırıcı faaliyetlerimize hız kesmeden devam etmekteyiz. USA Hawaii Hilton Hotel, USA Texas Woodforest Market, Qatar Canadian Int. School, güncel yurtdışı referanslarımızı oluşturmaktadır.  İhracat kalemlerimiz, ülkeden ülkeye değişmekle beraber, alüminyum mimari sistemler ve özel tasarım alüminyum profillerden oluşmaktadır.

Yurtiçinde ise alüminyum giydirme cephe kullanılan tüm inşaat projelerini takip edip bunlarla ilgili tasarım ve teknik çalışmaları yetkili bayilerimizle yapmaktayız. Bunun yanında ısıtma-soğutma, aydınlatma, elektrik sanayii gibi endüstriyel alüminyum kullanımı olan sektörlerimiz için de hizmet vermeye devam ediyoruz. Ar-Ge ekibimizin geliştirdiği yeni mimari sistemler sayesinde İstanbul Havalimanı Ana Terminal, İstanbul Tower 205, Metro 34 İstanbul, Ankara 1071, Ankara SMK Tower, Cerİstanbul, Eskişehir Kasaba Modern, Folkart Karşıyak gibi birçok projede tercih edilmenin gururunu yaşamaktayız.

Bu yıl için planladığınız projeleriniz neler?

Deprem kuşağında olan ülkemizin inşaat sektöründe ihtiyaç olarak gördüğümüz ve sismik dayanımı olan yeni BG-90 Panel Cephe Sistemimiz; Trios 2023, Burç İstanbul, Borusan Genel Müdürlüğü Tuzla gibi nitelikli projelerde tercih edilmektedir. Bunun yanında Ar-Ge bölümümüzün geliştirdiği BK-60 Isı Yalıtımlı Çok Fonksiyonel Katlanır Kayar Sistemimiz ile birlikte ve yeni tasarımımız olan Maestro 89 Yeni Nesil Sistemimiz kullanım alanlarında hem yenilik ve tasarım hem de ısı yalıtım açısından son nesil mimari sistem olarak ön plana çıkmaktadır. Burak Ar-Ge Merkezi projemizin yüzde 70 kısmı tamamladık. Ayrı bir binada yapımını sürdürmekteyiz. Bu projemizle, mimari sistemlerin yanı sıra havacılık ve savunma sanayiinin ihtiyaçları konusunda verimli çalışmalar gerçekleştireceğiz.

 

burak aluminyum 1b

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, faaliyetlerinizi nasıl etkiledi?

Mimari ve endüstriyel kullanımı olan sektörler için alüminyum profil üretimi yapan firmamız, salgından dolayı önce kontrollü olarak üretim azalışı gerçekleştirmiş sonrasında ise yine kontrollü olarak önceki üretim düzeyine ulaşmıştır. Bu kapsamda beyaz yaka çalışanlarımız evden hizmet vermeye, bir kısmı ise nöbetleşe olarak ofisten çalışmaya devam etmektedir. Girişlerde ateş ölçümü, maskeli çalışma, yemek, servis, üretim ortamlarında ve gelen tedarikçi ziyaretlerinde sosyal mesafeye göre gerekli düzenlemeler yapılmış halen de uygulanmaktadır.

Önümüzdeki döneme dair öngörünüz nedir?

Üretim ve hizmet sektörü olarak, hatta ictimai hayatımızda artık uzun vadede birtakım tedbirlerle yaşamaya alışmak durumundayız. Şu an uygulamakta zorlandığımız, sıkıldığımız tedbirler zamanla alışacağımız normal davranışlar haline gelecektir ve bu şekilde hayatımıza devam edeceğiz. Genç nüfusumuz, jeopolitik konumumuz, ayrıca son zamanlarda ülkemizin özellikle sağlık alanındaki başarısı gibi nedenlerden dolayı ülkemiz uluslararası alanda oldukça dikkat çekmiştir. Bunun da ülkemize, sektörümüze ürün, hizmet ve işbirliği konusunda olumlu yansıması olacağını düşünmekteyim.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Ülkemizin sanayi ve ihracat hedefi doğrultusunda,  bizler de 350 çalışanımız ve ülkemizin önemli bir değeri olan iş ortaklarımızla elimizden gelen gayreti göstererek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Win&ARTProje ve ALU&Art Dergileri olarak bizlerin yanında olduğunuz, sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ediyoruz.

Burak Aluminum Takes its Place in Big Projects with the New Architectural Systems it Developed 

We had an interview with Mr. Abdullah DEMİR from Burak Aluminum, a company which produces aluminum profiles for the sectors with architectural and industrial use, regarding the company’s production activities, R&D focused innovative product development studies and projects in the new period.