Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

Türkiye İMSAD’tan ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ Açıklaması

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi ERDOĞAN:  “Acil dönüşmesi gereken konutların tespitine devam edilerek  sürecin hızlandırılması çok önemli”

 

 

 

 

 

 

 

imsad a64 dep

‘1-7 Mart Deprem Haftası’ dolayısıyla açıklamada bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi ERDOĞAN, “Türkiye’nin güvenli yapılara kavuşması amacıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm, sadece bina dönüşümü olarak görülmemeli. Acil dönüşmesi gereken konutların tespitine devam edilerek sürecin hızlandırılması çok önemli” dedi. 

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi ERDOĞAN, ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ kapsamında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Deprem kuşağında yer alan ülkemizde riski depremin değil güvensiz yapıların oluşturduğunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Kentsel dönüşüm kapsamında binalar üç gruba kategorize edilerek; kesinlikle yıkılması gerekenler, güçlendirilerek kullanılabilecekler, deprem riski olmayan binalarolarak tasnif edilmelidir. Bina değil alan dönüşümü esas alınmalıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik son açıklamasında, 300 bini İstanbul’da olmak üzere ülke genelinde acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon konut bulunduğunu belirtti. İstanbul’da ise 7 bin 615 binanın acil şekilde yıkılması gerektiğini söyledi. 81 ilimizde bulunan toplam 1,5 milyon konutun 2023’e kadar dönüşmesi hedefleniyor. Dolayısıyla kentsel dönüşüm çerçevesinde acil dönüşmesi gereken konutların tespitine devam edilerek sürecin hızlandırılması çok olumlu bir adımdır.” 

Yeni Düzenlemelerle Kentsel Dönüşümün Önü Açıldı

Kentsel dönüşüm sürecinde 20-30 yıl sonra tekrar dönüştürülecek, bir otomobil ömrü kadar olan yapılar değil 100 yıllık yapılar inşa edilmesi gerektiğinin altını çizen Ferdi ERDOĞAN, “Yeni düzenlemelerle Deprem Yapı Yönetmeliği’ne uygun, su, ses, yangın yönetmeliklerine göre projelendirilmiş, Enerji Kimlik Belgesi alınmış, enerji, su ve atık yönetimi içeren, çevreye uyumlu, doğru malzemenin doğru yerde doğru şekilde kullanıldığı ve tüm bu sürecin doğru şekilde denetlendiği bir kentsel dönüşüm sürecinin önü açıldı. Dolayısıyla şimdiye kadar çoğunlukla kupon arazilerde sat-yap tarzı binaların yeniden yapıldığı ve gayrimenkul değerlendirme yatırımı olarak görülen bu yaklaşımı geride bırakmalıyız. Ayrıca tüm binaları yıkıp yeniden yapamayacağımıza göre, kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümünü de iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Güçlü Bir Denetim Mekanizması Gerekli
Depremlerin yer kabuğunun kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu vurgulayan Ferdi ERDOĞAN, “Dünyada her yıl 500 bin deprem olur. İnsanlar bu depremlerin sadece 100 binini hisseder. Bu depremler arasında da 1-2 adet 8-9 şiddetinde sarsıntılar gerçekleşir. Türkiye’de ise her yıl 23 bin adet deprem meydana gelir. Türkiye’nin %92’si deprem kuşağı üzerinde yaşamaktadır. Ama önemli olan deprem gerçeğine uyum sağlayabilmek, bu gerçekle birlikte yaşayabilmek ve bütün planları buna göre yapmaktır” diye konuştu.
 
Depreme dayanıklı, güvenli ve kaliteli yapıların inşa edilebilmesi için güçlü bir denetim mekanizması oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Ferdi ERDOĞAN, “Uzun ömürlü binaların inşasında denetim çok önemli. Denetimdeki aksaklıkları çözemezsek kalitesiz ve plansız yapılaşmadaki sorunların önüne geçmemiz mümkün değil. Dayanıklı tüketim malları için yapılan sorgulamayı binalar ve konutlar için yapmadığımız müddetçe, başımızı soktuğumuz konutlar dayanıksız tüketim malı gibi olmaya devam edecektir. Ayrıca depremle ilgili sadece kötü örnekler değil, iyi örnekler de ön plana çıkarılarak kamuoyunda bilinç oluşturulması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

Statement for "1-7 March Earthquake Week" from Turkey IMSAD

Turkey IMSAD Board Chairman Ferdi ERDOĞAN: "It is very important to accelerate the process by continuing the determination of the houses that need to be transformed as urgent"