Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

“İhracatın Metalik Yıldızları” Ödüllerini Aldı

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), 2019 yılının başarılı ihracatçıları olarak tanımlanan “İhracatın Metalik Yıldızları”nı belirledi. Ödül törenine video konferans sistemiyle katılan Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN, “Demir ve demir dışı metaller sektörü üretim, istihdam ve ihracat kapsamında ülkemizin en önemli sektörlerinin arasındaki yerini alıyor.” dedi.

 

 

 

iddmib

Türkiye’nin toplam ihracatına katkı vermek adına çalışmalarını aralıksız sürdüren İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), başarılı ihracatçıları ödüllendirdi. 2019’u 8,2 milyar dolar ihracatla kapatan İDDMİB, “İhracatın Metalik Yıldızları”na ödüllerini taktim etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN, TİM Başkanı İsmail GÜLLE ve İDDMİB Başkanı Tahsin ÖZTİRYAKİ katılım gösterdi.

Ruhsar PEKCAN: “Türkiye Olumlu Ayrışmasını Sürdürüyor”

Ödül törenine video konferansla katılan Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN, demir ve demir dışı metaller sektörünün ülke ekonomisine üretim, istihdam ve ihracat özelinde yüksek katma değer sağladığını söyledi. Bakan PEKCAN, “demir ve demir dışı metaller sektörü; alt yapı, inşaat ve savunma sanayi açısından ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri. Etkin pazar ve pazarlama stratejileri ile büyümeye devam eden bir sektörümüz. Dünya Ticaret Örgütü ve IMF gibi kurumların bu yıl dünya ekonomilerine ilişkin beklentilerini içeren raporlarını yakından takip ediyoruz. Küresel ekonomi, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra tarihin en zorlu yılını yaşıyor. Neredeyse tüm dünya ekonomilerinin kaçınılmaz olarak daraldığı bu dönemde Türkiye olumlu ayrışmasına devam ediyor. Bakanlık olarak ihracatçımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Ödüle layık görülen bütün firmalarımızı tek tek tebrik ediyorum.” dedi.

Eylül’ün İlk Yarısında Yüzde 20 Artış

Ödül töreninde konuşan İDDMİB Başkanı Tahsin ÖZTİRYAKİ, demir ve demir dışı metaller ihracatının eylülde yüzde 20 oranında arttığını söyledi. ÖZTİRYAKİ, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sektörümüz 2019 gibi zor bir yılda 8,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek bir önceki yıla oranla ihracatını yüzde 0,5 oranında artırdı. Her ne kadar artış oranımız çok yüksek olmasa da, sektörlerin yarısının ihracatının gerilediği bir dönemde azımsanmayacak bir ihracat gerçekleştirdik. Eylül ayının ilk yarısında geçen seneye göre yüzde 20 oranında ciddi bir artış yakaladık. 2019 yılında 208 ülke ve bölgeye ihracat yaparak yine dünyanın ulaşılmadık köşesini bırakmadık. Salgının olumsuz etkilerinin en yoğun hissedildiği dönemde yüzde 50’yi aşan ihracat kayıplarına tanık olduk. Devletimiz elindeki imkânlar çerçevesinde bizlere tüm desteğini sundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize, Sayın Ticaret Bakanımız Ruhsar PEKCAN hanımefendiye, diğer tüm değerli bakanlarımıza, bu süreç boyunca bizimle iletişimlerini mesai mevhumu tanımadan en üst düzeye çıkaran kıymetli bürokratlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

İsmail GÜLLE: “İhracat Performansında Başı Çekiyor”

TİM Başkanı İsmail GÜLLE ise, demir ve demir dışı metaller sektörünün bu yılın ilk 8 ayında 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “2020 yılının ilk sekiz ayını küresel ticaretteki tüm zorlu tabloya rağmen ihracatımız açısından başarı ile geride bıraktık. Günlük ihracat rakamlarımızda geçtiğimiz yılın dahi üzerine çıkmış bulunuyoruz. demir ve demir dışı metaller sektörümüz de genel ihracat performansımızı destekleyen sektörlerimizin başında geliyor. Sektör, 2020’nin ilk 8 ayında 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Sektörümüzün, bilhassa ülke gruplarına göre ihracatına baktığımızda,  ihracatçılarımızın pazar çeşitlendirmesini gerçekleştirme noktasında önemli bir yol aldığını görüyoruz. Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü ihracatımızın birim değerine pozitif katkı sağlayan sektörlerimizin başında yer alıyor. Yılın ilk 8 aylık döneminde sektör 3,29 dolar ile ihracat birim fiyatı en yüksek sektörler arasında yer aldı. Bununla birlikte, ihracatımızın genel verilerine bakarak büyük bir gururla ifade etmek isterim ki; ödül alan almayan tüm firmalarımız önemli bir görev ifa ediyorlar.”

26 Kategoride Toplam 79 Ödül Verildi

“İhracatın Metalik Yıldızları” ödül töreninde 26 kategoride toplam 79 ödül verildi. 27 derneğe desteklerinden dolayı teşekkür sunuldu.

 

“Metallic Stars of Exports” Received Their Awards

Istanbul Ferrous and Non-Ferrous Metals Exporters Association (IDDMIB) determined the “Metallic Stars of Exports”, defined as successful exporters of 2019. Trade Minister Ruhsar PEKCAN, who attended the award ceremony with a video conference system, said, “The ferrous and non-ferrous metals sector takes its place among the most important sectors of our country in terms of production, employment and export.”

 

 

iddmib2

İDDMİB 2019 İHRACAT ÖDÜLLERİ

 

ALÜMİNYUM ÇUBUK VE PROFİLLER

1          SİSTEM ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          ASAŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          SARAY DÖKÜM VE MADENİ AKSAM SANAYİ TURİZM ANONİM ŞİRKETİ

ALÜMİNYUM YASSI ÜRÜNLER

1          ASAŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          VİG METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          TEKNİK ALÜMİNYUM SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

ALÜMİNYUMDAN MAMÜL ÜRÜNLER

1          ARSLAN METAL VE PLASTİK SANAYİ DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

2          TUĞÇELİK ALÜMİNYUM VE METAL MAMÜLLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

3          ADÖKSAN DÖKÜM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ALÜMİNYUM DÖKÜM MAMÜLLER

1          ALFA METAL ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          ARSLAN ALÜMİNYUM ANONİM ŞİRKETİ

3          YAVUZ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

KAYNAK MALZEMELERİ

1          GEDİK KAYNAK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          MAGMAWELD ULUSLARARASI TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          ÖZYAŞAR TEL VE GALVANİZLEME SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

HIRDAVAT SEKTÖRÜ - EL ALETLERİ VE KESİCİ TAKIMLAR

1          İŞLER MAKİNA İMALAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

2          CETA FORM EL ALETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          HASSAN İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

HIRDAVAT SEKTÖRÜ - KAPI PENCERE CEPHE AKSESUARLARI

1          VORNE PENCERE KAPI SİST. PAZARLAMA DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          İNTER-PLAST PLASTİK DOĞRAMA AKSES. SAN. VE DIŞ TİCARET A.Ş.

3          AKPEN PLASTİK PENCERE AKS. NAKL. SAN. İÇ VE DIŞ TİC. A.Ş.

HIRDAVAT SEKTÖRÜ - KİLİTLER

1          KALE KİLİT VE KALIP SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

2          ALLEGİON EMNİYET VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

3          MESAN KİLİT ANONİM ŞİRKETİ

HIRDAVAT SEKTÖRÜ - MOBİLYA AKSESUARLARI

1          SAMET KALIP VE MADENİ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          VORNE PENCERE KAPI SİSTEMLERİ PAZ. DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          APRO ALÜMİNYUM PROFİL SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ALÜMİNYUM MUTFAK EŞYASI

1          MEHTAP MUTFAK EŞYALARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          ALMESAN ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          HÜRSULTAN PASLANMAZ MUTFAK EŞYALARI SAN. VE TİC. A.Ş.

PASLANMAZ ÇELİK MUTFAK EŞYASI

1          İSFA METAL TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          ÖZTİRYAKİLER MADENİ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          KORKMAZ DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ENDÜSTRİYEL MUTFAK

1          ÖZTİRYAKİLER MADENİ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          BİLGE İNOKS SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          İNOKSAN SATIŞ PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ALÜMİNYUM İNŞAAT MALZEMELERİ

1          ALBOND ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          SUNPARADİSE ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          METAL YAPI HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ

DEMİR ÇELİK İNŞAAT MALZEMELERİ

1          ASİL KROM EVYE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          PERİ SAKARYA İSKELE VE KALIP ÜRETİM SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

3          UKİNOKS ANKASTRE SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

İDDMİB İHRACAT ŞAMPİYONLARI

1          SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2          ASAŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3          MEGA METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

İHRACATIN ÖNCÜLERİ ALÜMİNYUM MAL GRUPLARI

1          KİBAR DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

SEKTÖRE DESTEK VEREN DERNEKLER

AYİD - ALÜMİNYUM YÜZEY İŞLEM DERNEĞİ

GALSİAD - GİRİŞİMCİ ALÜMİNYUM VE SANAYİCİ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ

HISİAD - HIRDAVAT SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ

İMSAD-TÜRKİYE İNŞAAT MALZEMESİ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ

İSTOÇ DER - İSTOÇ İŞADAMLARI SOSYAL YARD. ve DAYANIŞMA DERNEĞİ

PÜKAB - PENCERE ÜRETİCİLERİ KALİTE BİRLİĞİ DERNEĞİ

SİLİVRİ SİAD - SİLİVRİ SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ

TALSAD - TÜRKİYE ALÜMİNYUM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ

TMB -TÜRKİYE MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ

TMMMB - TÜRKİYE MÜŞAVİR MÜHENDİSLER VE MİMARLAR BİRLİĞİ

TÜDÖKSAD - TÜRKİYE DÖKÜM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ