Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

Akıllı Cephe Sistemleri 4.0

Teknolojinin ekspansiyonel hızda dönüştüğü, dünyanın Endüstri 4.0 çağını girdiği (Türkiye için bu değer: 2.4) günümüz yüzyılında, “Giydirme Cephe Sistemleri’’nin önce hibritleşerek daha sonra da tamamen dijitalleşerek nasibini alması kaçınılmaz bir gerçektir.

 

Her şey hızla değişmektedir. Güvenilir kaynaklar 2050 yılına kadar insan zekası ile robotik zekanın eşitleneceğini ön görmektedir.

 3 tip devrimsel değişim birlikte yaşanmaktadır; Dijital Devrim, Robot ve Enerji Devrimi.  

 3G, 4G ardından 5G’nin devreye alınması ile birlikte, nesnelerin interneti tüm cihazları (telefonları, güvenlik sistemlerini, enformasyon sistemlerini, hatta evimizde her şeyi) birbirine bağlıyor. Tüm bilgiler Big Data’da toplanıyor. Akıllı Cepheler, Big Data’ dan alacağı bu bilgiler ile gününü, haftasını hatta ayını bünyesine entegre edilmiş yapay zeka algoritmaları ile programlamaya başlıyor. Bina cepheleri, birbiri ile veri alışverişinde bulunuyor ve anlık olarak kendilerini yeniden çevre koşullarına uygun olarak programlıyor.

Giydirme Cepheler, multi disipliner hale geliyor. Tasarım, Mekanik, Elektronik disiplinler aynı potada toplanıyor. Her şey dijitalleşiyor.

Teknolojiye paralel olarak Giydirme Cepheler otodidaktik özellikler kazanıyor. Öğreniyor, değerlendiriyor, karar veriyor.

 Camlarda akıllı filtreler kullanılmaya başlanıyor. Camlar, güneş enerjisini ve gün ışığını en verimli şekilde kullanacak şekilde kendini ayarlıyor. Enerji depoluyor. Bu enerjiyle binanın tüm enerji ihtiyaçlarını karşılıyor. Hatta merkez sisteme enerji sağlıyor. Giydirme Cepheler, ürettiği enerjiyle merkez sistem için enerji sağlayıcı duruma geçiyor. Karbon salınımı bina için sıfır düzeye iniyor.

 Cephe nefes alıyor.

 Akıllı Giydirme Cepheler, nano teknolojik kaplamalar ve akıllı boya teknolojisi sayesinde kir tutmuyor.

Kendi bakımını kendi yapıyor. Zarar görmüş bölümünü tespit ediyor. İhtiyaçlarını tespit ediyor. Akıllı sisteme bağlı 3D yazıcılarla yedek parçasını üretiyor. Yine sistem bağlı robot kollar ile değişimi gerçekleştiriyor.

Cepheler aynı zamanda dijital özelliklere kavuşuyor. Camlar ekran özelliği kazanıyor. İletişim, görüntüleme ve birçok özelliklere sahip oluyor. Kullanıcı içeriden istediği manzara görünümünü kendi ayarlayabiliyor.

Bunların hiçbiri imkansız değil! Yeter ki isteyelim ve inanalım.

Geleceği bilemeyebiliriz ama yorumlayıp tasarlayabiliriz.  

 

ersoy cakir 62