elc aluminyum logo5 Kıtaya Ulaşan ELC Alüminyum, Azerbaycan’da Showroom ve Satış Ofisini Hizmete Sundu

ELC Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Harun ELCUMAN ile firmanın faaliyetlerinde ulaştığı son noktayı tanımladığımız, Azerbaycan’da açılan showroom ve satış ofisi hakkında bilgiler aldığımız, gelecek hedeflerini masaya yatırdığımız bir röportaj gerçekleştirdik. 

 

 

 

elc aluminyum 1

Bize firmanız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Alüminyum ekstrüzyon tesisi olarak hizmet veren ELC Alüminyum olarak Kayseri OSB’de 2016 yılında kurulduk. 17 bin 500 metrekaresi kapalı toplamda toplam 25 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz. Bünyemizdeki 3 pres ile yıllık 16 bin ton alüminyum profil üretim kapasitesiyle üretim yapıyoruz. Yıllık 7 bin 200 ton kapasiteli Eloksal Tesisimiz yıllık 3 bin 600 ton kapasiteli Elektrostatik Toz Boya Tesisimiz, Polisaj ve Satinaj ünitelerimizle 330’dan fazla firmaya ürün ve hizmet sunuyoruz. Standart ve özel tasarım profil gereksinimlerine ek olarak mamul ve yarı mamul ürünlerimiz belirli toleranslarla mekanik işlem tesisimizde hazırlanıyor. Mekanik işlem tesisimizle tedarik zincirini kısaltarak müşterimize maliyet avantajı sunmak üzere kesme, çapak alma, 7 metre boya kadar 4 eksen CNC işlemleri, presleme, delme ve büküm hizmeti de veriyoruz.

Sizi sektörde farklı kılan rekabetçi özellikleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Son teknoloji ve donanıma sahip makine parkurumuzla inşaat, otomotiv, beyaz eşya, solar konstrüksiyon, endüstriyel profiller ve savunma sanayi gibi 20’den fazla sektörün profil ihtiyacına karşılık veriyoruz. Savunma Sanayi Onaylı Tedarikçi listesinde yer almanın gururunu yaşıyoruz. Üniversite/Sanayi işbirliklerine önem veriyor ve destekliyoruz. Çalıştığımız firmaların ihtiyacı olan endüstriyel tasarımlarını yaparak ve geliştirerek çalışmalarına katkı sunuyoruz. Yurt içinde ve dışında birçok firmanın danışmanlık, proje ve tedarik aşamalarında imzamız olmasından gurur duyuyoruz.

Bu seneki hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?

2021 yılını önceki yıla göre yüzde 100 ciro artışı ile kapattık. Aynı yıl ciromuzun yüzde 35’ini ihracat gelirlerimiz oluşturdu. 2022 yılında ise ihracatının ciromuzdaki payını artırmayı hedefliyoruz. Piyasada kullanılan standart alaşımların dışında özel alaşımların ekstrüze edilmesi ve tüm üretim alanındaki proseslerin hızlanması adına Ür-Ge çalışmaları yürütüyoruz. Avrupa standartlarında alüminyum mimari sistemler üzerine ürün geliştirme ile demo ürünler ve test analiz çalışmaları yapıyoruz. 2021 yılında ciromuzun yüzde 35’ini ihracat gelirlerimiz oluşturdu. Ar-Ge çalışmaları, geliştirdiğimiz ürünler ve yaptığımız çalışmalarla ihracatımızın da çok rahat artacağına inanıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız, ürün geliştirme ve iyileştirme ile müşteri memnuniyetini artıracak adımlarla bu sene ihracatta büyümeye odaklandık. 50 yıllık sanayi tecrübesini alüminyum sektörüne kazandıran bir firma olarak 2016 yılından bu yana sürdürdüğümüz faaliyetler kapsamında pazar payımızı her geçen gün artırıyoruz. Köklü tecrübemiz ve yenilikçi yüzüyle sektörün farklı gelişim alanlarını olgunlaştırırken, yeni yatırımlarımızla artan pazar payımızı sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz.

 

elc aluminyum 2

Bu seneki fuar takviminiz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Yurt içinde ve dışında sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için fuarlara katılmayı önemsiyoruz. Ulusal ve uluslararası fuarlara katılımlarımızı arttırdık. Hizmet verdiğimiz sektörlerde çalıştığımız firma sayısını da artıracağız. Şubat ayında IBS Orlando Fuarı’na katılıp inşaat sektörüne daha da yoğunlaştık ve o alandaki hedeflerimizi yükselttik. Kuzey Amerika pazarında da müşteri sayılarımızı arttıracağız. IBS Las Vegas 2023 Yapı malzemeleri fuarında yerimizi ayırt ettirdik. Eylül ayında gerçekleştirilecek Almanya Aluminium 2022 Fuarı’na da katılım sağlayacağız. Ayrıca Azerbaycan’da showroomumuzu ve satış ofisimizi açtık. Mimari sistemler danışmanımız ve kadromuzdaki mimar arkadaşlarımızla yenilikçi ve uygulama çözümleri sunan yeni sistemlerimiz ile kullanıcıların gereksinimlerini karşılayacağız. 2023 yılında da yatırımlarımız olacak. İstikrarlı büyümemiz devam edecek.

Firmanız çevresel sürdürülebilirlik açısından ne tür yatırımlar gerçekleştiriyor?

Kurulduğumuz günden bu yana çevrenin sürdürülebilirliğine önem veriyoruz. Şirketimizde karbon salınımını minimuma indirme hedefi doğrultusunda çatımıza GES projesi kurma kararı aldık. 2.4 mw güç üretecek olan tesisimize yaklaşık 46 milyon TL bütçe planladık. Ağustos ayında yeşil enerjimize kavuşuyoruz. Bunun dışında üretimimiz için makina yatırımlarımızda devam edecek.

elc aluminyum 3

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, Sektör katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Having Reached 5 Continents, ELC Alüminyum Has Opened Its Showroom And Sales Office In Azerbaijan

We had an interview with Harun ELCUMAN, a Board Member of ELC Alüminyum, in which we defined current situation of the company, gained information about the showroom and sales office opened in Azerbaijan, and talked over its future goals. 

 

Powered by OrdaSoft!