kurtoglu alm lgKurtoğlu Alüminyum Transatlantik İhracatını Artırmaya Odaklandı

Kurtoğlu Alüminyum Ar-Ge Müdürü Ayhan VATANSEVER ile firmanın kuruluşu, faaliyetleri ve geliştirdiği ürün grupları hakkında bilgiler edindiğimiz 2022 hedeflerine değindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

kurtoglu alm1

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

İnşaat mühendisi kimliğimle firmamızda 15 yıldır Ar-Ge Müdürü olarak görev yapıyorum. Alanında uzmanlardan oluşan ekibimizle sürdürdüğümüz Ar- Ge faaliyetleri kapsamında, teknik gereksinimler ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda mimari sistemlerin tasarımını gerçekleştiriyoruz.

Firmanızın kuruluşu hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Firmamız 1960’lı yıllarda bakır ve kurşun ile üretim hayatına başladı. 1980 yılında 1200 tonluk alüminyum ekstrüzyon presi ile üretim sektörüne girdi. İstanbul’a yaklaşık 100 km mesafede Çorlu’da 31.000 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren firmamız, yeni yatırımlarla yükselişini sürdürüyor. Son yapılan yatırımlarla firmamız modern bir entegre tesise kavuştu. Firmamız bugün 500’ün üzerinde kalifiye çalışanıyla uluslararası kalite standartları doğrultusunda yıllık 34.000 ton üretim gerçekleştiriyor. Tesisimiz bünyesinde 6 adet pres makinası, dökümhane, kalıphane, yüzey işlemler için elektrostatik toz boya, eloksal ve transfer kaplama, mekanik işlem departmanları bulunuyor.

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Firmamızda mimari çözümler için pencere, kapı, sürme, cephe, küpeşte, dış cephe kaplamaları, iç mekan sistemleri üretimi gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimize özel tasarımlara da imzamızı atıyoruz. Sanayi profilleri olarak makine, otomotiv, beyaz eşya, inşaat gibi sektörlere hizmet veriyoruz.  Aynı zamanda ürettiğimiz ürünleri talep doğrultusunda mekanik işlem sayesinde bitmiş nihai ürün olarak da müşterilerimize sunuyoruz.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Mimari sistem ürünleri birçok komponentten oluşuyor ve bu komponentlerin kalitesi sistemlerde hedeflediğimiz performans ve fonksiyonellik değerlerine doğru orantılı olarak etki ediyor. Bu nedenle çözüm ortaklarımızı seçerken ürün kalitesine öncelik veriyoruz.

2022 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahsedebilir misiniz?

Transatlantik ihracat oranımızı artırmak birincil önceliğimiz. Ürünlerimizi Avustralya, Yeni Zelanda, Amerika, Kanada ve Panama’ya ulaştırıyoruz. Bu ülkelerdeki sistem gereksinimleri ve alışkanlıklarına göre sistem tasarımı yapabildiğimiz için ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmayı hedefliyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri adına katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Kurtoğlu Aluminum Focused on Increasing Transatlantic Exports

We had an interview with Ayhan VATANSEVER, R&D Manager of Kurtoğlu Aluminum, about the establishment of the company, its activities and the product groups it has developed, as well as its 2022 targets.

kurtoglu alm2

Powered by OrdaSoft!