Alcas Metal 2022’yi Yatırımlarla Uğurlayacak

Alcas Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Ortağı Mehmet YILMAZ ile 2022 yatırımları hakkında bilgi edindiğimiz, yatırımlar ölçeğinde 2023 hedeflerine parantez açtığımız, Aluminium Düsseldorf 2022 Fuarı’ndaki faaliyetlerini ele aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

alcas a79a

Katılım sağladığınız Aluminium Düsseldorf 2022 Fuarı’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Fuar genel olarak sakindi. Bu yıl 50’yi aşkın Türk ekstrüzyon firması fuara katılmıştı. Bu bizler için olumsuz bir durum. Fuarda müşteri bulmak artık çok zor. Zaten çok az sayıda müşteri geliyor. Aşırı rekabeti fark edince onlar da çok düşük fiyat talepleriyle geliyor. Bu da Avrupa pazarını karsız bir duruma sürüklüyor. 18 yıldır katıldığımız bu fuar artık bizi pek mutlu etmiyor. Zaten genel olarak fuarlar işlevini yitirdi. Biz iç ve dış pazarda hiçbir fuara katılım sağlamıyoruz. Büyük montanlı alıcılar hiçbir şekilde fuarları takip etmiyor ve gelmiyor. Yaptığımız araştırma da küçük çaplı firmaların fuarı ziyaret ettiğini gösteriyor. Genel olarak da bu tip müşteri grubu kalıcı ve karlı bir müşteri grubu değil.

Alcas olarak nasıl bir yıl geçiriyorsunuz? Yatırım ölçeğinde değerlendirebilir misiniz?

Biz 2021 yılının ortasında bir dizi yatırıma başlamıştık. Yatırımlarımız henüz tamamlanmadı. Bu yılın sonunda bitirmeyi hedefliyoruz.

Yatırımlarınız hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz?

3 adet mevcut presimizi 5 adete çıkartıyoruz. 4400 tonluk 10 inch ve 880 tonluk 4.5 inchlik bir pres yatırımı yaptık. 880 tonluk pres geldi kuruluyor.

1 Kasım’da imalata başlıyor. 10 inch pressin ise aralık ayında montajına başlanmış olacak. Fabrika binasına 10.000 m2 daha kapalı alan ilave ettik. Burada yerli yabancı birçok CNC ve kesim makinalarından oluşan dev bir mekanik işlem hattı kurduk. Otomotiv ve beyaz eşya sektörüne hizmet vermeyi planlıyoruz. Kalıphanemizin kapasitesini artırmak ve 10 inch presin kalıplarını yapabilmek için fabrika içerisinde yeni ve profesyonel dev bir kalıphane kuruyoruz. Burada kalıp üretme kapasitemizi 4 kat artırmış olacağız. Tüm makinalarımız geldi. Kasım ayı içerisinde kalıphanemizi devreye almış olacağız. Fabrikamız yakınlarında 10.000 m2 arazi üzerinde 7.000 m2 kapalı alanda kurduğumuz dökümhane hattımızda yatırımımız bitmek üzere. Aylık 2500 ton kapasiteli alüminyum döküm tesisimiz 1 Aralık’ta imalata başlayacak. 2023 yılı içerisinde ise aylık 5000 ton kapasiteye ulaşacak.

Piyasalar ve satış yaptığınız pazarların durumu hakkında değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Ne yazık ki piyasalarda genel bir daralma var. Dünyadaki sanayide işler 2021 yılı ve 2022’nin ilk 4 ayında harika geçti. Sanayici hem para kazandı hem yatırım yaptı. Ancak 5.aydan sonra Amerika’da ve Avrupa’nın bir resesyona girme eğilimi başladı. Durgunluk hemen siparişlere olumsuz olarak yansıdı. Siparişler azalmakta iptaller artmaktadır. Bu durgunluğun 2023 yılı içerisinde zirveye çıkacağını tahmin etmekteyiz. Dünyanın bu durgunluktan çıkması 2024 yılını bile bulabilir. Bunlar maalesef yatırımlar ve yatırımcılar için olumlu haberler değil. Ama daha fazla çalışarak yeni pazarlar müşteriler bularak bunu azaltmaya çalışacağız.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Alcas Metal Will See 2022 Off with Investments

We had an interview with Mehmet YILMAZ, Board Member and Co-Founder of Alcas Metal A.Ş., where we not only got information about their investments in 2022, but also placed particular focus on their investment targets for 2023, and discussed their activities at Aluminum Düsseldorf 2022 Fair as well.

alcas a79b

Powered by OrdaSoft!