ertechErtech Alüminyum 2023’te Pazar Payı ile İhracat Faaliyetlerini Artıracak

Ertech Alüminyum Kurucusu Şehmus ERDOĞDU ile firmanın üretim ve ihracat faaliyetleri hakkında bilgiler edindiğimiz, 2023 hedeflerine projeksiyon tuttuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

ertech aluminyum 80a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1985 yılında Şanlıurfa Viranşehir’de doğdum. Meslek hayatıma çok küçük yaşlarda, aileme ait döküm şirketinde başladım. Uzun yıllar edindiğim tecrübelerle sektöre, ekstrüzyon alanında kendi şirketimde devam etme kararı aldım.

Firmanızın kuruluşu hakkında bilgiler verebilir misiniz?

2022 yılında iş alanının farklı bir koluna yatırım yapma kararımla birlikte 7 inç pres ile biyet dökümden ekstrüzyon kısmına geçmiş bulunmaktayım. Fabrikamız Temelli 2. OSM’de 6000 m2 kapalı, 6000 m2 açık alan olmak üzere toplam 12.000 m2 alanda kurulmuştur. Aylık 500 ton üretim kapasitesiyle yıllık 6000 ton üretim yapmayı hedeflemekteyiz. Ertech Alüminyum olarak birçok sektörün ihtiyacı olan alüminyum profil üretimi yapmaktayız. Bu alanda kısa sürede edinmiş olduğumuz başarı bizi ihracat yapma konusunda cesaretlendirdi. Bu husustaki atılımlarımızla yıllık büyüme hedeflerimize kısa sürede ulaşacağımızı öngörmekteyiz.

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Ertech Alüminyum olarak kapı-pencere, dış cephe, soğutma sistemleri, otomotiv, güneş enerji sistemleri, asansör sistemleri, elektrik, dekorasyon, ısı yalıtım, tavan, makine, inşaat ve havalandırma alanlarında sektörün alüminyum ihtiyacını karşılayarak sektörde adından söz ettiren bir firma haline gelmiş bulunmaktayız. Birçok firmanın özelleştirilmiş tasarım beklentisine cevap veren iş ortaklığımız mevcuttur. Mühendislerimizle özel ekstrüzyon yapısını oluşturmak üzere Ar-Ge çalışması yaparak firmaların kendi sistemini üretmesine yardımcı oluyoruz. Paketleme hususunda da profesyonel çalışmaktayız. Satış sonrası destek ile müşterilerimizle sürekli etkileşim halinde olup müşteri devamlılığını kalite memnuniyetinden bir adım öteye taşıyarak profesyonel kadromuz ile destekliyoruz.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Hedeflerimizi gerçekleştirme stratejimizde doğru insan, doğru zaman, doğru tecrübe, prensibiyle ilerliyoruz.  Uzun süre bu işleri yürüten çözüm ortakları ile çalışmak, fabrikaların üretim gücünü daha uygun maliyetler ile artırarak yüksek verimlilik elde edilmesini sağlayacak tercihlerde bulunuyoruz. Bu tür bir işbirliği, her iki tarafın çıkarları ve karşılıklı yararları doğrultusunda kazan-kazan ilkesine dayalı mantıklı bir seçim olacaktır.

2023 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

İhracatta ana hedefimiz, bölgelerinde öne çıkan firmaların zincirleme tedarikinde ciddi rol almaktır. Artan hammadde fiyatları, yüksek enerji maliyetleri ve iş gücü gibi genel giderlerin karlılığını ve sürdürülebilirliğini doğrudan etkileyen mevcut koşullar olmasına rağmen kısa sürede elde ettiğimiz başarı hedefimizi gerçekçi kılmaktadır. Parkurumuza yeni teçhizat yatırımları ile ürün ve hizmet çeşitliliğimizi artırarak müşteri portföyümüze zengin hizmette bulunmak için gerekli projeleri tamamlayarak hayata geçirmeye başlamış bulunmaktayız. 2023’te faaliyetlerimize ivme kazandıracağımız ihracat planlarımız ve önümüzdeki dönem eloksal, boyahane ve mekanik işlem tesislerimizle pazardaki payımızı artıracağımıza inanıyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ertech Aluminum Increases Market Share and Export Activities in 2023

We had an interview with Şehmus ERDOĞDU, Founder of Ertech Alüminyum, in which we learned about the company’s production and export activities and projected its 2023 targets.

ertech aluminyum 80b

Powered by OrdaSoft!