by pergoTalip YILDIZ: “Sürekli Yenilik ve Müşteri Memnuniyeti Parolamızdır”

By Pergo Firma Sahibi Talip YILDIZ ile firmanın geçmişten bugüne sürdürdükleri faaliyetlerini ele aldığımız fark yaratan gölgelendirme ürünlerinin detaylarına değindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

pergo 81a

Sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?

1984 Sivas doğumluyum. Sivas Teknik Lisesi ve Makine Bölümü’nü bitirdim. 2003 yılında İzmir’de babamla birlikte PVC ve alüminyum doğrama sektöründe üretim fabrikası kurduk ve uygulama işleri yapmaya başlayarak, sektöre yön veren firmalar içinde yer aldık. Daha sonra bünyemize American Siding Vinyl kaplama tasarım ve uygulama işlerini ekledik. 2014- 2019 yılları arasında iç mimari tasarım uygulama ve inşaat, tadilat, tamirat işleriyle işlerimizi büyüttük. 2019 Şubat ayı itibarıyla İstanbul’da bina, restoran, cafe, teras, veranda gibi yerlerde kullanılabilen Pergola, Giyotin Cam Sistemleri, Bioclimatik Pergola Gölgelendirme ve Otomasyon sistemlerine gelen talepler üzerine ister demonte ister profil aksesuar, parça ürün satışlarımız ile sektörde öncü kuruluşlardan birisi olduk. Zengin ürün yelpazemiz, yüksek miktarda stok ve tecrübeli profesyonel ekiplerimiz ile ürünlerimizin ülkemize ve dünya ülkelerine satışını yapıp, ülkemize katma değer üretmenin gurunu yaşıyoruz.

İş yaşamınızda sizi başarıya götüren etkenleri nasıl tanımlıyorsunuz?

Araştırmayı soru sormayı farklı ürünleri incelemeyi seven birisiyim. Genel olarak, değeri olabilecek fikirleri dinleyip tecrübelerimle sınadıktan sonra kararlarımı veririm. Çalışkan bir insanım, bir ürünün üretiminden montajına kadar olan safhalarını pratikte ve teknikte biliyor olmam; bu ürünlerin satışında ve pazarlamasında çok büyük bir etkendir. “Azimle daima ileri’ sloganını prensip edinmem, bu şekilde ilerlemem ve Allah’ın da izniyle bu seviyeye geldim, daha da ileriye gideceğime inanıyorum. Sanırım, başarılarımın nedeni de bunlardır.

İmalatı ve satışını yaptığınız ürün çeşitleri nelerdir?

Bioclimatik pergola ve Rolling roof, Hareketli ve Sabit pergola, Giyotin cam hareketli küpeşte, Wintent tente, Rüzgar kırıcı cam, Kış bahçesi cam tavan, Zip perde ve Bahçe Çit sistemlerimiz imalatını ve satışını yaptığımız ürün çeşitlerimiz arasında yer alıyor.

Gölgelendirme ürünlerinizde ne tür kumaşlar ve aksesuarlar kullanıyorsunuz? Özellikleri nelerdir?

Alüminyum profillerimizi sektörün duayenlerinden, alanında uzman bir firmadan tedarik ediyoruz.  Sistemlerin hareketini sağlayan motor gruplarında ise önceliğimiz Somfy, Becker gibi ürünlerdir. Tabi ki müşterilerimizin bütçesine uygun garanti dahilinde diğer motor markası seçeneklerimiz de bulunmaktadır. Kumaşlarda bir dünya markası olan Serge Ferrari, Sioen ve bir dünya markası olma yolunda İlerleyen Sunart ürünlerini kullanmaktayız.

Gölgelendirme sektöründeki ürün çeşitliliğini ve gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnşaat sektöründe bina dış cephe tasarımlarının adeta görsel bir yarış içinde olduğu bu dönemde, gölgelendirme sistemlerinde de modern, sağlam ve ergonomik ürünlerin sayısı artmakta olup, gelişen inşaat yapılarına oranla gölgelendirme sistemlerinin de artacağına inanıyorum. Müşterilerimizden gelen talep üzerine mimar ve mühendislerimizin gelişen teknolojiyi takip etmeleri ile ürünlerimizin mükemmel olması için bizler de var gücümüz ile çalışıyoruz.

Pandemi dönemini nasıl geçirdiniz? Firmanızın ve genel olarak sektörünüzün bu dönemde kazanımları ve kayıpları nelerdir?

Pandemi sürecinde, hastalığın bulaşıcı olması nedeniyle, kişilerin zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, evlerinde kalması gerekti. Bu süreç içerisinde kapalı ortamlarda uzun süre kalmaktan sıkılmaları neticesinde balkon, teras, veranda, bahçe gibi alanlarda kendilerini kötü hava koşullarından, güneşten koruyabilecek ürün veya ürünlerin ihtiyacı yüksek oranda artmış oldu. Ülkemizin de bu sektörde yapıcı bir güç olduğu bilindiğinden gelen talepler üzerine ister yurt içi ister yurt dışında bu arz ve talepler doğrultusunda, sektörde tecrübeli teknik ekibimiz ve profesyonel üretim- satış ekiplerimiz ile pandemi öncesi zamanlara göre çok daha fazla satışlarımızı artırıp, projelere ürün vererek destek olduk.

İhracat faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz? Hangi ülkelere hangi ürünlerle ihracat yapıyorsunuz?

Demonte ürünlerimizin büyük kısmını ihraç ediyoruz. İhracat ettiğimiz ülkelerin başında; Norveç, Danimarka, İngiltere, Bulgaristan, Fransa, Romanya, Almanya, Filistin, Sırbistan, Makedonya, Bosna Hersek, İsrail, Hindistan, Arnavutluk, Rusya, Irak, Kuveyt, Fas gelmektedir.

2023 yılı için yeni bir ürün hedefiniz var mı?

Ar-Ge çalışmalarımız devam etmekte olup, 2023 yılında yeni ürünlerimiz ile müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz.

Tente pergola klasmanında başarınızı sağlayan, müşterilerinizin sizi tercih etme sebebi nedir?

Öncelikle müşterilerin taleplerine teknik ve pratik açıdan hızlı dönüşler yapabilmemizdir. Stok miktarımızın yüksek olması, referans firmalarının vermiş olduğu güvenirlik, ikili ilişkilerde güler yüz, samimiyet ve güven müşterilerimizin bizi tercih etme sebebidir.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Win&ARTProje- ALU&Art Dergilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Talip YILDIZ: “Continuous Innovation and Customer Satisfaction is our Motto”

We interviewed with the Owner of By Pergo Company, Talip YILDIZ, where we not only mentioned of the company’s activities from past to present, but also touched upon the details of their distinctive shading products.

pergo 81b

Powered by OrdaSoft!