ege profilEge Profil Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmalarıyla Sektöre İlkleri Kazandırmayı Sürdürecek

40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Ege Profil, Türkiye ve dünyanın 5 kıtasına uzanan yolculuğunda çok sayıda başarı hikayesine imza attı. Ocak 2023 itibariyle yönetimi devralan Alp GÜNVARAN ile Ege Profil’in kilometre taşlarına değindiğimiz keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

ege profil a82

Bize kısaca kendinizden ve kariyer yaşamınızdaki çok önemli kilometre taşlarından bahsedebilir misiniz?

1975 Balıkesir doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Balıkesir’de tamamladım ve ardından Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldum. İş hayatıma, 1998 yılında Procter Gamble’da satış departmanında başladım. Önce Türkiye’de, sonra Ortadoğu, Afrika ve Doğu Avrupa’da çeşitli satış ve ticari direktörlük görevlerinde bulundum. 2016 yılında Türkiye CEO’su olarak başladığım Pirelli’nin endüstriyel lastik şirketi olan Prometeon’da, Ortadoğu, Afrika ve Rusya’dan sorumlu bölge başkanlığı görevini yürüttüm. Pirelli’nin ardından tekrar hızlı tüketim malları sektörüne dönerek, Eczacıbaşı Topluluğu’nda Tüketim Grubu Başkanı olarak görev yaptım. 2023 Ocak ayı itibarıyla da Deceuninck’in Türkiye ve Asya / Pasifik bölgesinden sorumlu olarak Ege Profil CEO’luğu görevine başladım. Ege Profil’i 30 yılı aşkın sürenin ardından bugünkü başarılı konumuna ulaştıran Ergün ÇİÇEKÇİ’den bu görevi devraldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Onun açtığı bu yolda firmamızın başarı hikayelerine yenilerini eklemek adına çalışmalarımızı soluksuz sürdürüyoruz. 

Ege Profil Tic. ve San. A.Ş.’nin kuruluş öyküsünü anlatabilir misiniz?

Ege Profil 1981 yılında “Namık Mazhar Zorlu ve Oğulları Plastik Profil Sanayii Kollektif Şirketi” unvanlıyla kuruldu. 1982 yılında unvan değişikliği ile bugünkü halini aldı. 1993 yılında şirketin hisseleri halka arz edilerek, BİST’te işlem görmeye başladı. 2000 yılında şirketimizi, Belçikalı Deceuninck Grubu satın aldı. 2004 yılında Pilsa A.Ş. ’den Winsa markası, 2017 yılında da Pimapen markası satın alındı. 2012 yılında Hindistan’da, 2013 yılında Şili’de ve 2014 yılında da Brezilya’da iştirakler açıldı.  Yıllardır hem Türkiye’de hem de Türkiye dışı pazarlarda süregelen başarılı performansımız neticesinde, bugün sahip olduğumuz yüksek kaliteli ürün gamı, geniş marka portföyü ve yetkin bayi ağımız ile sektörümüzün lider firması konumunda bulunuyoruz.

ege profil a82d

Ege Profil Türkiye’de kaç tesisiyle, yılda ne kadarlık bir kapasiteyle üretim gerçekleştiriyor?

Ege Profil bünyesinde, Türkiye’de faaliyet gösteren 2 tane fabrika bulunmaktadır. Bunlardan biri 2017 yılında İzmir / Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmuştur. Bu fabrikamız, toplam 110.000 m2 alan üzerinde yaklaşık 90.000 m2 kapalı alana sahiptir. Tesisimizin 100.000 ton kapasiteye ulaşacak altyapısı vardır ve Avrupa’nın tek çatı altında PVC pencere ve kapı üreten en büyük fabrikası olması gibi çok önemli bir özelliğe sahiptir. Şirketimizin diğer fabrikası ise Kartepe / Kocaeli’de bulunmaktadır. Bu tesisimiz ise yaklaşık 40.000 m2 alan üzerinde 35.000 m2’lik kapalı alan sahiptir ve kapasitesi 40.000 tonun üzerindedir.

40 yılı aşkın süredir plastik sektörüne hizmet veren Ege Profil, bünyesinde hangi markaları barındırıyor?

Bu yıl itibariyle 42. yılını kutlayan Ege Profil bünyesinde; Egepen Deceuninck, Winsa, Pimapen, Maestro, Camoda ve IQ Alüminyum Sistemleri markaları yer almaktadır. Pimapen markamız, sektörün jenerik ismi olarak Türkiye’de en çok sevilen ve en başarılı markalarından biridir. Winsa markamız ise sektöre kazandırdığı yenilikçi ürünleri, sürdürülebilirlik üzerine yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettirmektedir. Egepen Deceuninck markamız ise başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği kalite algısı ile “Türkiye’nin Penceresi” mottosu ile tanınmaktadır. Maestro markamız stratejik olarak distribütörlük prensibi ile pazardaki diğer rakiplerinin önüne geçmektedir. IQ Alüminyum ve Camoda markalarımız ise sektörde adından söz ettiren ve her geçen gün büyüme ivmesi kazanan markalarımızdır.

ege profil a82b

Türkiye’de yer alan bayileriniz ve yurtdışı yatırımlarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Yurtiçi pazarında Winsa markasına ait 240’a varan üretici bayisi ve 300’e yakın satış noktası, Egepen Deceuninck markasına ait 250’ye varan üretici bayisi ve 800’e yakın satış noktası ve Pimapen markasına ait 300’e varan üretici bayisi ve 700’e yakın satış noktası bulunmaktadır. Ege Profil olarak Türkiye’de uzun yıllardır devam eden başarılı performansımızla beraber, dünya pazarındaki yerimiz de her geçen gün artmaktadır. 2012’de Hindistan’da, 2013 yılında Şili’de, 2014’te Brezilya’da kurduğumuz şirketlerle bu pazarlarda hali hazırda faaliyet göstermekteyiz. Bunun yanı sıra Türkiye’de bulunan fabrikalarımızda ürettiğimiz profillerimizi, dünyanın 5 kıtasındaki yaklaşık 60 ülkeye ihraç ediyoruz.

Satış sonrası hizmetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Günümüz şartlarında, belki de en önemli rekabet üstünlüğü yaratacak konulardan biri de satış sonrası hizmetlerdir. Bu sebeple biz de tüm markalarımızda bu konuya çok büyük hassasiyet göstermekteyiz. Müşterilerimizden gelen her türlü öneri ve şikâyeti en hızlı şekilde çözüme ulaştırmak konusunu, şirketimizin ana önceliklerinden biri haline getirmiş durumdayız. Özellikle Egepen Deceuninck markamızda gerçekleştirdiğimiz Assist projemiz, Türkiye’de kurulmuş olan ilk profesyonel PVC pencere ve kapı teknik servis hizmetidir. Assist hattını arayan ya da internet üzerinden form ile bizlere ulaşan müşterilerimize profesyonel ekiplerden oluşan Assist bayileri en kısa zamanda ulaşarak, problemlerini en hızlı ve zahmetsiz bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Ayrıca bayilerimiz, gittikleri müşterilere PVC ürünlerle ilgili doğru kullanım yöntemleri ile ilgili de detaylı bilgiler aktarıyor.

ege profil a82e

Bu yıl içerisinde gerçekleştirdiğiniz Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriniz hakkında bir değerlendirmede bulunabilir misiniz?

Ege Profil bünyesinde bulunan Ar-Ge Merkezi, 2017 yılında onaylanarak, ürün geliştirme-inovasyon, kalıp teknolojisi ve proses geliştirme faaliyetleri üzerine, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarına yönelik yenilikçi ürünleri müşterilerine sunmaktadır. Ar-Ge Merkezi içinde sürdürülen projelerde, PVC profilin imalatı ile başlayarak, montaja kadar devam eden süreçte, uygulayıcı ve kullanıcıların talepleri, analiz ve simülasyonlar üzerinden yapılan çalışmalar ile inovatif ürünlere dönüştürülerek pazara sunulmaktadır. Ayrıca Ar-Ge Merkezimiz, Deceuninck Grubu içerisinde de çok önemli bir yere sahip olmakla birlikte grubun merkezi konumunda bulunmaktadır.

Ar-Ge Merkezimizin son başarılarından biri de 2023 Mart ayından itibaren yapılan tüm pencere ve kapı testleri için TURKAK onaylı akreditasyon merkezi haline gelmesidir. Bu akreditasyon sayesinde Ar-Ge Merkezimiz, bünyemizde bulunan tüm markaların bayilerine de destek vermektedir.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje- ALU&Art Dergilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Ege Profil Will Continue to Bring Breakthroughs to the Sector with R&D and Innovation Studies

Having been in business for more than 40 years, Ege Profil has achieved many success stories in its journey not only in Türkiye, but also throughout the 5 continents of the world. We had a pleasant interview with Alp GÜNVARAN, who took over the management as of January 2023, in which we highlighted the milestones of Ege Profil.

ege profil a82c

Powered by OrdaSoft!