amir aluminyumAmir Alüminyum Yeni Fabrika Yatırımıyla 250 Kişiyi Aşan İstihdam Yaratacak

Amir Alüminyum ve Aksesuarları firmasının kurucu ortaklarından Bilal ŞEN ile Karaman’da gerçekleştirecekleri yeni fabrika yatırımı odağında geleceğe ilişkin hedeflerini ele aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

amir aluminyum 82a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1978 doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği mezunuyum. 2002’den beri alüminyum sektörünün içindeyim. 

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz?

2013’ten beri faaliyette olan Bosfor Metal San. ve Tic. Ltd. Şti firmasının sahibiyim. 10 yılı aşkın süredir ihracat odaklı faaliyet göstermekteyiz ve her yıl ihracatçılar birliğinin ilk 1.000 ihracatçı firmanın arasında yerimizi alıyoruz. Bu deneyimimizle 2021 yılının kasım ayında Amir Alüminyum firmasını kurarak Karaman’da yeni bir yatırım yapmaya karar verdik. Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde 44.000 m2’lik bir alanı satın aldık. Alüminyum sektörünü ilgilendiren kıl fitil ürünleri üretmeye başladık. Bu ürünün yanı sıra WPC profil üretimimiz de mevcut. Leylaline olarak yepyeni bir ürünle piyasaya sürmeye çalışıyoruz. Bu yatırımla tahminen 120 kişiyi aşkın istihdam yaratmayı düşünüyoruz.

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız Amir Alüminyum ve Aksesuarları San. Tic. A.Ş. ‘de Alüminyum ve PVC profillerinde sık sık kullanılan kıl fitil ürünlerimiz mevcut. Ayrıca Türkiye’de olmayan su geçirmez silikonlu yeni bir ürün de geliştirdik. İkinci bir ürün olan WPC kompozit profilin üretimine başladık. Türkiye’de olmayan Leylaline ürünümüzü de piyasaya süreceğiz. Leylaline ürününün özelliği WPC profilinin dışından PVC ile kaplanmasıdır.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Amir Alüminyum ve Aksesuarları’nın önceliği kalite ve hızlı üretim ile müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Fabrikamızda bulunan kıl fitil üretim hattında 30 adet kıl fitil makinamız mevcut. Alüminyum üretim hattında ise 12 adet WPC makinamız bulunuyor.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Biz gerek yurtiçinde ve yurtdışında bayilik tarzı parterlerimizle çalışmayı tercih ediyoruz.

amir aluminyum 82b

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

20 yılı aşkın tecrübemizle yaklaşık 28 ülkeye ihracat yapıyoruz. Hedefimiz yeni ürünlerimizle ihracat yapacağımız ülke sayısını artırmaktır.

Katılım sağladığınız ve sağlayacağınız fuarlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yakın tarihli olarak İstanbul Pencere ve Kapı Fuarı’na katılacağız. Yurtdışında da Afrika ve Arap ülkelerinde piyasasında fuarlara katılıyoruz. Almanya Fransa gibi büyük ülkelerdeki fuarlara da katılım sağlıyoruz.

Alüminyum sektörüne ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Alüminyum giderek gelişen ve geniş kapsamlı yerlerde kullanılan bir malzemedir. Sektörün teknolojiyi takip ederek daha çok alan bulacağını tahmin ediyorum.

Giderek artan enerji maliyetleri sektörümüzü nasıl etkiledi?

Son yıllarda Türkiye’nin yaşadığı pandemi, Ukrayna savaşı, petrol fiyatlarının yükselişi gibi olaylar herkesi olduğu gibi bizi de maaliyet açısından zorladı. Yalnız bir şekilde bu günleri aşmaya çalışıyoruz.

2022 yılını sektörümüz ve firmanız açısından değerlendirir misiniz?

2022 yılının bizim için çok bir kolay bir yıl olduğu söylenemez. Firmamız açısından en yoğun geçen dönemdi.  Gerek arsa alımı gerekse inşaat çalışmaları kolay olmadı. Malum inşaat fiyatlarındaki tırmanış sürüyor.

2023 yılı için sektörde ne tür gelişmeler öngörüyorsunuz?

Bu zamanda geleceğimizi uzun vadede görmemiz zor. Çünkü bizim sektörümüzdeki şartlarda fiyatlar günlük değişken olduğu için genel anlamda değerlenmemiz pek de uygun değildir.

2023 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2023 yılında bizim hedefimiz öncelik olarak Karaman şehrinde 250 kişiyi aşkın bir istihdam yaratmaktır. Tabi ki bunlar fabrika inşaatımız bittiğinde ve yeni makinalarımızın kurulumuyla olacak işler.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine ziyaretleri için teşekkür ederim. Yeni kurduğumuz fabrikamızın vatandaşlarımıza ve memleketimize faydalı ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Amir Alüminyum Will Create Employment for More Than 250 People with Its New Factory Investment

We had an interview with Bilal ŞEN, one of the founding partners of Amir Alüminyum ve Aksesuarları, in which we discussed their goals for the future in the focus of their new factory investment in Karaman.

amir aluminyum 82c

 

Powered by OrdaSoft!