aluaks 82Aluaks İhracatta Hedef Yükseltti

Aluaks Kurucu Ortağı Osman Kaan YARAN ile firmanın yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri hakkında bilgi edindiğimiz, bu seneki hedeflerine dikkat çektiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

aluaks 82a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahseder misiniz?

1981 İstanbul doğumluyum. Yaklaşık 25 yıl önce çeşitli firmalarda pazarlama uzmanı ve satış yöneticiliği yaparak profesyonel iş hayatına atıldım. Son 18 yıldır inşaat sektöründeyim. Yaklaşık 5 yıl yine alüminyum sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya ortak olarak sektör tecrübesi kazandım.

Firmanızın kuruluşu hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Sektör içerisinde tecrübe kazanan ve aynı zamanda çocukluk arkadaşım olan Sercan ÇELİK ile 2015 yılında İstanbul Ataşehir’de firmamızı kurduk. Tecrübe ve birikimimizle alüminyum sektöründe söz sahibi önemli üreticilerle partnerlik ve bayilik üzerine anlaşmalar yaptık.  Başta İstanbul olmak üzere, Bursa şubemizin de katkılarıyla ülkemizin birçok ilinde satış faaliyetlerinde bulunmaktayız. Tecrübeli kadromuz ile aralıksız olarak sürdürdüğümüz faaliyetler kapsamında, her yıl büyüyerek ilerlemekte ve koyduğumuz hedeflere ulaşmayı öngörmekteyiz.

aluaks 82b

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Şirketimiz, mimari cephe sistem firmalarının ana tedarikçisi olup, müşterilerimize proje analizi hizmeti vererek, Türkiye ve Avrupa’nın lider markalarının temsilciliğini üstlenmiştir. Kaliteli ürün, müşteri memnuniyeti ve vermiş olduğu hizmet ile sektörün önde gelen firmaları arasına girmiştir. 14 farklı ülkeye ihracat yaparak, aktif bir ihracat firması olduğumuzu da belirtmek isterim.

Aranılan ürünün bulunabilirliğini arttırmanın en kolay yolu, doğru stok yönetimidir. Doğru stok, doğru analizden geçer prensibiyle İstanbul’da 1750 m2, Bursa’da 1500 m2 kapalı alanımız içerisinde bulundurduğumuz, alüminyum mimari sistemlerine ait öncü markalarımız arasında ASAŞ, ALBOND, STAC, ALUTECH, SOUDAL ve WACKER bulunmaktadır.

Çözüm ortaklarını seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Markalaşmaya önem veriyoruz. Sektörde, kalite belgeleriyle sertifika ve test raporlarıyla kendisini ispat etmiş önemli firmaların distribütörlüklerini alarak, güvenilirlik, marka bilinirliği, kalite, çeşit ve hızlı termin avantajlarını müşterilerimize sunarak faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 

2023 yılı hedef plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Satışta ana hedefimiz, bölgelerimizde öne çıkan firmaların zincirleme tedarikinde ciddi rol almaktır. Yurtiçinde sadık müşteri portföyümüzü sağlamlaştırarak devamlılığını sağlayabileceğimiz yeni müşteriler edinmeyi planlıyoruz. Yurtdışı pazarlarında faaliyetlerimizi arttırıp 14 ülkeye %20 olan satış oranımızı %35’lere çıkartmayı hedefliyoruz.  

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Win&ARTProje- ALU&Art Dergilerine katkılarınızdan ve ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz.

Aluaks Has Increased Its Export Targets

We had an interview with Osman Kaan YARAN, Co-Founder of Aluaks, in which we not only learnt about the company’s domestic and international activities, but also drew attention to its targets for this year.

Powered by OrdaSoft!