gns aluminyumGNS Alüminyum A.Ş. 2023’ü 10 Milyon Dolarlık Yatırımla Kapatacak

GNS Alüminyum A.Ş. ve İştiraklerinin Üretimden ve Ar-Ge’den Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdris GÜNEŞ ile firmanın 40 yıldır sürdürdüğü faaliyetlerinden yola çıkarak gerçekleştirdiği yatırımlar ve gelecek planlarını konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

gns aluminyum 84a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Alüminyum sektöründe kırk yılını doldurmuş bir ailenin ikinci kuşak yöneticisi olarak GNS Alüminyum A.Ş. ve iştiraklerinin yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yürütüyorum. Yurt içinde ve yurt dışında güzel başarılara imza atan GNS Alüminyum A.Ş.’yi sektörde her zaman ilklere imza atan bir şirkete dönüştürmek adına çalışmalarımı sürdürüyorum.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz?

GNS Alüminyum, 40 yılı aşkın bir deneyime sahip olmanın verdiği tecrübe ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etmektedir. Firma, bilgi birikimi ve sadık iş ortaklığı odaklı bir yaklaşım benimseyerek dünya çapında tanınan bir marka olmayı hedefliyor. Bu hedef, sadece endüstriyel değil, aynı zamanda çevreye de duyarlı bir şekilde yaklaşarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakma misyonunu içeriyor. Uluslararası bir marka olma hedeflerimizden birisini bu yıl Avrupa Merkezli ilk yurtdışı şirketimizi kurarak gerçekleştirmiş olduk. GNS Europe Bv. Avrupa’daki müşterilerimize daha kaliteli ve hızlı teslimat için hizmet vermeye başlamıştır.

Bu seneki yatırımlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bu sene için belirlenen 10 milyon dolarlık yatırım planlamamızı hayata geçirdik. Bu kapsamda üretim hattımıza; dördüncü eğritme fırını, dördüncü homojenizasyon fırını, ikinci döküm hattı, otomatik billet istifleme (Gripper) hattı, Xtrack optik hammadde ayıklama makinesi yatırımlarımızı kazandırarak 100 bin ton/yıl üretim kapasitesine ulaştığımızı belirtmek isterim. Ek olarak elektrikli binek araçlar gibi yatırımlarımızı hayata geçirerek filomuza yeni teknolojileri kazandırdık.

Ulusal ve uluslararası faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

GNS Alüminyum’un uluslararası arenada da başarılı bir yükselişi söz konusu. ISO ikinci 500 ve IDDMİB 64 sıralamalarında yer alarak ihracat kapasitesini artıran firmamız, sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda uluslararası pazarda da büyümeye devam ediyor. Yedi gün yirmi dört saat esasına dayalı çalışma prensibimiz ve yüksek teknik yeteneklere sahip uzman kadromuz ile yaklaşık 100.000 tonluk üretim kapasitesiyle müşterilerimize çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz.

Sürdürülebilirlik ölçeğinde ne tür faaliyetler sürdürüyorsunuz?

Çevre ve gelecek nesiller için sorumluluk taşımanın bilinciyle, attığımız her adımda çevresel etkimizi en aza indirme hedefiyle ilerliyoruz. Kurumsal karbon ayak izi (ISO 14064) ve ürün karbon ayak izi (ISO 14067) ölçümlerimizi tamamladık ve sonuçlar bizi gururlandırdı. Siz değerli paydaşlarımızla bu önemli adımı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.

İş dünyasının tüm uygulamaları sürdürülebilir geleceğe taşıması gerektiğinin farkındayız. İşte bu sebeple, kurumsal karbon ayak izimizi ölçtük ve iddialı bir şekilde azaltma taahhüdü veriyoruz. Üretim süreçlerimizdeki enerji verimliliği, atık yönetimi ve kaynak kullanımı gibi unsurları göz önünde bulundurarak adım adım daha yeşil bir işletme olma yolunda ilerliyoruz.

GNS Alüminyum olarak ürettiğimiz her ürünün karbon ayak izini hesaplıyoruz. Bu suretle sektörümüzde bu konularda çalışmalar yapan öncü şirketlerden birisi olduğumuzu belirtmek isterim. Ürünlerimizi çevre dostu üretim süreçleriyle hayata geçirerek hem kaliteyi hem de sürdürülebilirliği aynı çatı altında buluşturuyoruz. Sizlerin güveni ve gelecek nesillerin sağlığı bizim için en büyük önceliktir.

Bu sene katılım sağlayacağınız fuarlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

12-14 Ekim tarihlerinde İstanbul Ticaret Merkezinde bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan 8. Uluslararası Alüminyum – AluExpo Fuarı’ndaki H1- F130 konumdaki standımıza geleceği birlikte şekillendirmek, daha temiz bir dünya bırakmak için yerimizi alacağız.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

GNS Alüminyum A.Ş. Is About to End 2023 with an Investment of 10 Million Dollars

We had an interview with İdris GÜNEŞ, Deputy Board Chairman of GNS Aluminium A.Ş. and its subsidiaries in charge of Production and R&D, where we talked about the investments and future plans of the company with reference to the activities it has been carrying out for 40 years.

Powered by OrdaSoft!