CMG Alüminyum 25 Milyon Dolarlık Yatırımla Ekonomiye Can Verecek

CMG Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemal GÜNEŞ ile firmanın faaliyetleri ve yatırım hedeflerini konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

cmg aluminyum 84a

Firmanızın kuruluşu ve yeni yatırımlarınız hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Sektörün önde gelen alüminyum billet üreticilerinden biri olan CMG Alüminyum A.Ş. olarak 2017’de temelleri atılan bir kuruluşuz. Sektörün genç ve yeni bir firmasıyız. 2017 yılından bugüne Cemal GÜNEŞ olarak 3’üncü fabrikamızı kurduk. 11 Mayıs 2023 tarihi itibari ile yabancı firmaya son yaptığımız yatırımın satışını gerçekleştirdik. Sektörde çeyrek asrın en büyük, en önemli satışını gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu satışın ana amacı yatırımlarımızı daha da büyütmek ve ülkeye daha güçlü ekonomik girdi sağlamaktır. Bu süreçte alüminyum ekstrüzyon yatırımlarımızın imzalarının atıldığını gururla bildirmek isterim. Çerkezköy’de 30.000 m2’lik yerin sözleşmesi yapıldı ve şu anda 20.000 m2’lik kısmının inşaatını başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İkinci fabrikamız ile toplam 40.000 m2 alanda ülkemize ve sektörümüze güçlü bir şekilde hizmet vermeyi planlıyoruz. Yeni dökümhane anlaşmalarımız imzalandı, kurulumlarını devam ettiriyoruz. Aynı zamanda ayrıştırma tesisimiz devam ediyor. Yani artık hurda ve saf alüminyumlar tesisimizde işlenip mamul olarak çıkacak. Bu sayede firma önümüzdeki dönemde tam entegre kuruluş olarak faaliyetlerini güçlü ve planlı bir şekilde sürdürmeye başlayacak. Bütün hedefimiz ve yatırım sürecimiz bu yönde gerçekleşmekte.

Yatırımlarınızın çıkış noktaları ve süreçleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

 Sektörde 1991 yılı doğumlu olan genç bir sanayiciyim. Firmamız kendi öz sermayesi ile çalışan bir firma ve bugüne kadar hiçbir banka kredisi almayarak bu büyük ve önemli yatırımları gerçekleştirdik. Bizler geleneklerine bağlı, güçlü bir aileyiz ve babamızdan aldığımız özgüven ile bu yatırımları yapıyoruz. Bizim firmamızın ülkede önemli bir ismi aynı zamanda yatırım değeri var. Bu yüzden rahatlıkla şirketlerimizin geleceği adına önemli kararlar alarak operasyonlar yapabiliyoruz. Şu an 4’üncü fabrikanın yatırımlarına başladık. Bunun temelinde babamızdan gelen güven, samimiyet, sektördeki saygınlığı diyelim, bütün gücü ondan alıyoruz. Her şeyimizi öz sermayemizle yaptık. Önceliğimiz müşteriye hizmettir. Babamızdan öğrendiğimiz gibi, bu yolda emin adımlarla ilerleyeme devam ediyoruz. Yaptığımız bütün çalışmalarda da gördük ki bu operasyonlar şirketimizi ülkemizde daha verimli ve daha güçlü bir yapı haline getiriyor.

Sektörde sizi farklı kılan özellikleriniz nelerdir?

Ticaret, dengeler ve değerler üzerine kurulmuştur. Bizler hiçbir zaman arkadaşlarımızın iş yaptığı insanlarla iş yapmıyoruz. Kimseye rakip olmuyorum, en iyisini üretip en uyguna satmaya çalışıp ülkeme katma değer oluşturmam gerekiyor. Her zaman hedefimiz en büyük olmaktan yana. Ben ailem, ekibim ve çalışanlarımdan aldığım güçle hareket ediyorum. Kararlarımı o yüzden kalıcı ve geliştirici almaktan yanayım. Türkiye’de bunu başarabilecek güce sahibiz. Kalitemizden hiçbir zaman taviz vermediğimiz için en iyi müşteriye en iyi ürünü satabileceğimize inanıyorum. Yaşımız genç ve çok çalışkan insanlarız ve ekibim çok önemli. Ben onları ailem olarak görüyorum. Bilal GÜNEŞ benim abim, fabrikalardan sorumlu. Bilal GÜNEŞ Bey diğer fabrikaları kontrol eder, ziyaret eder personelin tüm ihtiyacına kadar takip eder. Karar vericidir ve kararları uygulanır. Bütün çalışan ekip arkadaşımız ailemiz gibi olduğu için onların da gelir seviyeleri en iyi şekilde refah seviyesinde olması için gece gündüz uğraşır.

Alüminyum ekstrüzyon üretiminiz hakkında detaylı bilgiler alabilir miyiz?

Bugün var olan tesisimizi yabancılara satmamız tamamen büyüme odaklıydı, yani ihtiyaç için yapılan bir satış değildi. Ekonomiye can vermek ve istihdam sağlamak, daha da büyümek ve güçlü bir yapı oluşturmak için bunu yaptık.  Alüminyum ekstrüzyon konusunda daha iyi olacağız diye düşünüyoruz. Amacımız entegre bir kuruluş olmak. Bir kolumuz alüminyum döküm üzerine güçlenmek ise, aynı şekilde diğer kolumuz alüminyum ekstrüzyonda güçlenmek olacak. Bizler yatırımlarımızı, ülkemize değer katmak için yapıyoruz. Abi kardeş olarak bu işi en iyi yere getirmek ve büyütmek için uğraşacağız. Türkiye’de çok ciddi sayıda alüminyum ekstrüzyon firması olduğunu biliyoruz ve biz asla bunu birileriyle rekabet edelim birilerine rakip olarak kuralım diye yapmıyoruz. Biz en iyi profili üretelim en iyi rakamlara satışını gerçekleştirelim istiyoruz. Bu iddia ile yola çıkıp kimseye zarar vermeden ilerlemek gerekiyor.

cmg aluminyum 84ba

Yatırımlarınızı planlarken hangi kurumsal ve kişisel değerleri benimsiyorsunuz?

İmkânım olsa inanın şu anki yaptığım yatırımın iki katı daha fazla yatırım yaparım. Ben en önemlisi ailesine güvenen birisiyim. Ülkem ve sektörüme inandığım için bu yatırımları yapıyorum ama gücümü ailem ve ekibimden alıyorum. Hasan GÜNEŞ kurucumuz başımızda hem babamız hem evlatlarına işini güvenip teslim etmiş iyi bir yöneticidir. Bizden en çok istediği şey ülkeye faydalı olmamız, istihdama katkı sağlamamız ve yatırım yapmamızdır. Bu niteliği sayesinde 2021-2022 pandemi yıllarında bütün ürettiği ürünleri iç piyasaya veren belki de sayılı firmalardan biri olduk. İhracat belki her firma için olmazsa olmaz görünse de bizim için hiçbir zaman öncelik olmamıştır. Varsa yoksa vatan ve milletimiz bu toprakların yaşayacağı berekettir. Tüm iç piyasadaki üretici firmalar mağduriyetin içine itilirken, biz ihracat yapmadık. Buda ülkemizdeki firmalar tarafından takdir edilmememizi sağladı ve biz bunu başarı olarak gördük. Biz değer kazandık bu sayede bugün bu aldığımız değer karşılığında büyük yatırımı yapacak güce eriştik. Büyümemizin sebebi müşterilerimize verdiğimiz güvendir. İlk başta aylık 300 ton ürün üretirken, müşterilerimizle yaşadığımız güçlü birlik ve büyüme sayesinde bizim bugün üretimimiz aylık 5.000 – 6.000 tonlara ulaştı. 

Firmanızı yatırım ekseninde önümüzdeki dönemde neler bekliyor?

Kademeli ekstrüzyon profil yatırımına girdik. Hedefimiz 2025 yılına kadar 3 alüminyum ekstrüzyon profil makinesi almak. 5-7-10 inçlik presler bunlar. 5 inçlik presin sözleşmesini yaptık. Kademeli olarak diğerlerinin de siparişleri verilecek. Dökümhane ile ilgili yine 5.000-7.000 ton kapasiteli yeni yatırımı kuracağız. 2023 yılının sonuna kadar öz sermayemizle 25 bin dolarlık yatırım yapmayı hedefliyoruz.

cmg aluminyum 84bb

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Win&ARTProje- ALU&Art Dergilerine katkılarınızdan ve ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Çalışan olarak, üretici olarak ülkemizde kriz olduğuna aile olarak asla inanmıyoruz. Ülkemize bu yatırımları olması gereken, yapılması gereken ve borç olarak vazife olarak görüyoruz. En önemlisi ülkemizde yapılan her türlü yatırım karşılığını misliyle alabiliyor bunu yakından biliyoruz. Biz babamızdan böyle gördük. İşlerin bizleri değil, bizlerin işleri yorması lazım. Sektörün geleceğini daha aydınlık gören güçlü bir aileye sahibim. Bugün ülkeyi ben yakıtı bitmiş bir araç olarak görenlere şunu söylemek isterim itecek gücümüz var. Bunu kullanmamız lazım. Gerçek maliyetleri ve gerçek pazardaki gücümüzü görmemiz gerekiyor. Türkiye’nin geleceği ne kadar parlak görünüyorsa, nasıl bugün rekabet gücü yüksekse, alüminyum sektör firmalarının da ona göre yatırımları yapması gerekiyor. Biz ailece ülkemizi ve işimizi çok seviyoruz. Emek vererek, üreterek bir yerlere gelmek istiyoruz. Bu yüzden 2023 yılında 25 milyon dolarlık yatırımı yapan ilk ve en önemli firmaların başında olmak istiyoruz.

CMG Alüminyum Will Revive the Economy With Its 25 Million Dollar Investment

We made an interview with Cemal GÜNEŞ, Board Chairman of CMG Alüminyum A.Ş., where we talked about the company’s activities and investment targets.

Powered by OrdaSoft!