atc aluminyum ATC Alüminyum “Yeni Gelmedik, Geri Geldik” Sloganıyla Sektördeki Faaliyetlerini Soluksuz Sürdürüyor

ATC Alüminyum Fabrika Müdürü Ali Osman SEVİM ile firmanın faaliyetleri ve ürün gruplarını ele aldığımız sektörün bugününe ve geleceğine projeksiyon tuttuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

atc aluminyum 85a

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

ATC Alüminyum Gebze Pelitli’de 5000 m2 kapalı alanda yeni kurulmuş bir firmayız. Bünyemizde 5 inç bir ekstrüzyon hattı ve statik toz boyama tesisi bulunmaktadır. ATC Alüminyum her ne kadar yeni kurulmuş olsa da şirket ortaklarımız 30 yılı aşkın süredir bu camiada olduklarından “Yeni Gelmedik Geri Geldik” diyerek sektördeki faaliyetlerimizi soluksuz sürdürüyoruz. Firmamız ekstrüzyon hattında sineklik, küpeşte, doğrama profilleri, kutu kalıpları, GES, seramik cephe profilleri ve savunma sanayi gibi ürünlerin yanı sıra özel kalıplar ile de ağırlıklı boyalı profiller üretimi yapmaktadır. Ayrıca bünyemizde bulunan mekanik işleme atölyesi ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Biz çözüm ortaklarımızda önce kaliteli hizmet alımı, doğru termin sorun giderici yaklaşım tabi ki uygun maliyet arıyoruz.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

İhracat hedeflerimizi Balkan ülkeleri, Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere üç ana kolda sürdürmekteyiz. Zamanla kapasitemizin yarısını buraya kanalize etmeyi düşünüyoruz.

Giderek artan enerji maliyetleri sektörümüzü nasıl etkiledi?

Enerji, sanayi işletmeleri için önemli bir girdi. Ülkemizin özellikle uluslararası arena da yer bulup rekabet edebilmesi için acilen sanayi de fiyatların sürdürülebilir seviyelere gelmesi gerekmektedir. Bu maliyetlerde üretim yapmak giderek zorlaşmaktadır.

atc aluminyum 85b

2023 yılını sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

2023 yılı iyi başlayan bir yıl oldu fakat üçüncü çeyrekten sonra finansman sıkıntısı işletmeleri çok zorladı. Pandemi ile başlayan paraya kolay ulaşım satışlarda çeki ortadan kaldırmışken şu an için banka kredilerinin hem çok pahalı hem çok kısıtlı olması vadeli çeki tekrar hayatımıza soktu. Buna yurtdışı pazarların da 2023‘te çok durgun geçmesini eklersek işletmelerin çok zorlandığı bir yıl oldu. 2024 yılı için eğer finansman sorunu çözülebilirse ve ihracat pazarları tekrar eski seviyelerini yakalarsa bir sorun gözükmüyor ama sanki asıl toparlanma 2025‘te ancak kendini gösterecek gibi duruyor.

2024 yılı hedefleriniz nelerdir?

Firmamızın kısa vadeli hedefleri kapsamında, kendi kulvarımızda tüccarlığımız döneminden devam eden müşterilerimize yenilerini ekleyerek, mevcut hattımızın yanına 2024 yılı sonunda 7 inç ekstrüzyon hattı yatırımı gerçekleştireceğiz. Bu doğrultuda ana ilke olarak; birinci kural dürüstlük, ikinci kural kalite, üçüncü kural yine kalite mottosuyla pazarda yerimizi almak istiyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Atc Alüminyum Resumes Its Activities In The Sector Under The Motto “We Are Not New, But Back In Business

We had an interview with the ATC Alüminyum Factory Manager Ali Osman SEVİM, in which we not only talked about the activities and product groups of the company, but also shed light on the present and future of the sector.

Powered by OrdaSoft!