ensar aluminyum 85a Ensar Alüminyum İhracat Ağını Daha Yukarılara Taşımak İçin Emin Adımlarla İlerliyor

Ensar Alüminyum Genel Müdürü Harun SARIDOĞAN ile firmanın faaliyetleri ve üretim merkezlerinin özellikleri hakkında bilgi edindiğimiz gelecek hedeflerine değindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

ensar aluminyum 85b

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1983 doğumluyum. Evli 3 çocuk babasıyım. 1999 yılından beri sektörün içerisindeyim.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Firmamız Ensar Alüminyum 1996 yılında kurulmuş olup babam Ömer SARIDOĞAN ve amcam Recep SARIDOĞAN ortaklığı ile başlayan ve sonrasında ikinci jenerasyonu temsilen kuzenim Proje Müdürü Fatih SARIDOĞAN’ın da aramıza katıldığı bir aile şirketidir. Kocaeli’de Başiskele ve Derince olmak üzere iki farklı noktada tecrübeli ekibi ile faaliyet gösteren bölgesinin en güçlü firmasıdır.

Bildiğimiz üzere yakın zamanda yeni yerinize taşındınız. Öncelikle hayırlı olmasını dileriz. Bu merkezin özellikleri hakkında bilgi alabilir miyiz? (Metrekare, istihdam oranı…vs)

Öncelikle nazik ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için firmam ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Firmamız Ensar Alüminyum olarak Derince’de yaklaşık 350 m2 alanda, yakın zamanda açmış olduğumuz Başiskele şubemiz olarak da 2600 m2 kapalı 600 m2 açık olan olmak üzere toplamda 3550 m2 alanda müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Firmanızın ürün grupları ve çözüm ortaklarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ensar Alüminyum olarak alüminyum cephe profilleri, mimari sistemler, ofis bölme sistemleri, kompozit levha, cam balkon, küpeşte profilleri ve bu ürünlerin yardımcı aksesuarları, PVC aksesuar grupları, polikarbon ve plastik lambiri olmak üzere birçok ürün satışını yapmaktayız. Çalışmış olduğumuz çözüm ortaklarımız ise sektörde kendilerini ispat etmiş kaliteden taviz vermeyen Türkiye ve Avrupa başta olmaz üzere birçok ülkede kendilerini kanıtlamış öncü firmalardır.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

27 yılı aşkın piyasaya vermiş olduğumuz güvenirliğimizi ve tedarik zincirimizi aksatmayıp kaliteden asla taviz vermeyerek uzun vadeli iş ortaklığı yapabileceğimiz firmalar ile çalışmaya özen gösteriyoruz.

 ensar aluminyum 85c

Uygulama ve satış hizmetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ensar Alüminyum olarak özverili personellerimizin katkılarıyla satış öncesi ve sonrası olmak üzere müşterilerimize her türlü teknik destek ve bilgiyi sağlıyoruz.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Firmamız ağırlıklı olarak Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapmaktadır.

2023 yılını firmanız ve sektörümüz açısından değerlendirebilir misiniz?

2023 yılına ne yazık ki Kahramanmaraş ve Hatay illerimiz başta olmak üzere toplamda 10 ilimizin etkilenmiş olduğu bir deprem ile başladık. Bu vesile ile tekrardan tüm hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm ülkemize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sektörümüz bu dönem zarfında inişli çıkışlı dönemler yaşamıştır. Umarım bundan sonraki süreçte daha sağlıklı adımlarla büyüyecektir. Firmam adına içinde bulunduğumuz 2023 yılı ise bir fırsat yılı olmuştur ve olmaya da devam etmektedir.

ensar aluminyum 85d

Firmanızın hedef, plan ve beklentilerinden bahsedebilir misiniz?

Firmamız öncelikle toptan ve perakende satışın haricinde sektörümüzü destekleyecek üretim alanlarına girerek ihracat ağını daha da yukarılara çekme arzusunda olacaktır. Bu yolda ise istikrar ve güven başta olmak üzere emin adımlarla ilerlemektedir.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Sektörümüzün değerli yayın grubu olan Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine firmamıza olan ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız yatırımların ülkemize faydalı ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Ensar Alüminyum is Taking Firm Steps to Elevate its Export Network to Higher Levels

We had an interview with Harun SARIDOĞAN, General Manager of Ensar Alüminyum, about the company’s activities and the features of its production centres, and about its future targets as well.

Powered by OrdaSoft!