teknofest bTEKNOFEST, 2,5 Milyonu Aşan Ziyaretçiyle “Dünyanın En Büyük Organizasyonu” Olarak Tarihe Geçti

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2 milyon 547 bin ziyaretçisiyle rekorlara imza atarak yine muhteşem bir festival yaşattı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk BAYRAKTAR, TEKNOFEST 2023’ün dünyanın en büyük organizasyonu olarak tarihe geçtiğini belirtti.

 

 

 

 

teknofest a82

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST üçüncü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV ve Libya Başbakanı Abdulhamid DİBEYBE’yi ağırladı. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV’in direksiyon başına geçtiği Anadolu kırmızısı rengindeki TOGG ile Atatürk Havalimanı apronundan TEKNOFEST’in düzenlendiği alana giriş yaptı. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN konuşmasında “TEKNOFEST’in bu yıl bir başka güzel olduğunu, ülkenin 81 ilindeki genç yüreklere selamlarını gönderdiğini söylerken katılımlarından dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV’e, eşi Mihriban ALİYEVA’ya ve Libya Başbakanı Abdulhamid DİBEYBE’ye teşekkür etti.

Heyecan ve Gurur Dolu Anlara İmza Attı

Rekorların festivali TEKNOFEST teknoloji yarışmaları, girişim programı, nefes kesen hava gösterileri, ödül törenleri, sahne senin etkinliği, eğitici atölyeler, sergiler, sahne oyunları, çocuklara yaşatılan özel uçuş deneyimleri, hepsi birbirinden güzel etkinlikleriyle ziyaretçilerine bilim, teknoloji ve uzayla dopdolu unutulmaz bir serüven yaşattı. İstanbul Atatürk Havalimanında 5 gün süren TEKNOFEST 2023, heyecan ve gurur dolu anlara imza atarak sona erdi. Festival kapsamında düzenlenen TEKNOFEST bilim sokağı atölyeleri, dikey rüzgar tüneli, planetaryum, uzay temalı çocuk parkı, simülasyon deneyim alanları, paydaş-sponsor-katılımcı stant aktiviteleri, bilim şovları ve akrobatik smaç gösterisi festival boyunca devam etti.

Muhteşem Akrobasi Uçuşları Yapıldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Fursan El-Amarat ekibi ve Fas Hava Kuvvetleri ekipleri de bu sene ilk kez TEKNOFEST’te uçuş gösterisi gerçekleştirdi. Festivalde tamamı yerli üretim olan Milli Kanatlar’ın gösteri uçuşları, AKINCI Taaruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, KIZILELMA, Hürkuş, Aksungur/ANKA, Atak Helikopter, GYROCOPTER, Gökbey Helikopter, S-70 Skorsky, BEL 429 Helikopter, Cirrus/Cesna ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16 uçakları ile SoloTürk ve Türk Yıldızlarının muhteşem akrobasi uçuşları festival heyecanını doruklara taşıdı.

teknofest a82b

Bayraktar KIZILELMA ve SOLO Türk Gökyüzünde Bir İlki Gerçekleştirdi

Milli gururumuz Bayraktar KIZILELMA ile SOLO Türk gökyüzünde bir ilki gerçekleştirerek, birlikte muhteşem bir uçuş yaptı. Gökyüzünün eşsiz kartalları Türk Yıldızları ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Fursan Al Emarat Hava Akrobasi ekibinin İstanbul semalarında birlikte gerçekleştirdiği uçuş gösterisi de nefes kesti. TEKNOFEST’in son günü BAYRAKTAR KIZILELMA, SOLO Türk ve Türk Yıldızlarının birlikte gerçekleştirdiği uçuş gökyüzünde unutulmaz anlara sahne oldu.

Altay Tankı TEKNOFEST’te İlk Kez Vatandaşlarla Buluştu

Türkiye’nin milli ana muharebe tankı Altay, uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te ilk kez vatandaşlar ile buluştu. ASELSAN’ın ateş gücü, mobilite ve beka açısından üst seviyeye taşıdığı Yeni Altay tankı, festivalin ilk gününden bu yana yoğun ilgi gördü.

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları TEKNOFEST’te Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Uzay Programı kapsamında Cumhuriyetin 100’üncü yılında uzaya gönderilecek 1 asil ve 1 yedek olmak üzere Türkiye’nin ilk uzay yolcularını TEKNOFEST’te açıkladı. Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Hava Kuvvetleri Komutanlığında F-16 pilotu olarak görev yapan Alper GEZERAVCI ve Roketsan’da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan sistem mühendisi Tuva Cihangir ATASEVER oldu.

Milli Teknoloji Hamlesi

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, teknoloji geliştiren bir Türkiye için Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 117 kurumla birlikte gerçekleştirilen TEKNOFEST’te bu yıl 130 katılımcı ve 19 sponsor firma da yer aldı. Cumhuriyetin 100. yılında altıncısı gerçekleşen TEKNOFEST’te coşku ve heyecan bir an olsun eksilmedi.

TEKNOFEST 2023’e Türkiye’nin En Büyük Gücü Gençler İmza Attı

Millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için festival kapsamında düzenlenen “Teknoloji Yarışmaları” bu yıl 41 ana yarışma-102 farklı kategoride düzenlendi. TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışmalarına bu yıl 333 binden fazla takım 1 milyondan fazla yarışmacı başvuruda bulundu. Gençlere 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verildi. Yarışmalarda dereceye giren gençler TEKNOFEST sahnesinde ödüllerini aldılar.

teknofest 1

TEKNOFEST Tarihçesi

  • 2018 yılında 4 bin 333 takım, 20 bin yarışmacı
  • 2019 yılında 17 bin 373 takım, 50 bin yarışmacı
  • 2020 yılında 20 bin 197 takım, 100 bin yarışmacı
  • 2021 yılında 45 bin takım, 200 bin yarışmacı
  • 2022 yılında 154 bin 034 takım, 600 bin yarışmacı
  • 2023 yılında 333 binden fazla takım, 1 milyondan fazla yarışmacı başvuruda bulundu.

TEKNOFEST Makes History as the “World’s Largest Organization” with Over 2.5 Million Visitors  

TEKNOFEST, the world’s largest Aviation, Space, and Technology Festival, broke records with its 2 million 547 thousand visitors, giving us another fantastic festival. Selçuk BAYRAKTAR, Chairman of TEKNOFEST Board of Directors and T3 Foundation Board of Trustees stated that TEKNOFEST 2023 had recorded history as the world’s largest organization.

teknofest a82c

Powered by OrdaSoft!