TALSAD’ın Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

TALSAD’ın yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda alüminyum sektöründeki gelişmeler değerlendirildi.

 

 

 

 

 

talsad 82 1

TALSAD’ın (Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği) 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 11 Mayıs tarihinde, Fairmont Quasar Otel’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışının ardından Divan Kurulu Başkanı ve Heyetinin seçimiyle başladı. Toplantıyı yönetmek üzere Divan Başkanlığı’na Ali Natık BUDA, üyeliklere ise Arzu KIZILOK ve Kemal Sami KABUKÇU önerilerek oy birliği ile kabul edildi.

Divan Heyeti’nin seçimin ardından TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR, 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi için taziyelerini sunduktan sonra davetlilere yoğun katılım ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında 24 Mart 2022 yılında yapılan Genel Kurul toplantısından bu yana TALSAD’ın faaliyetleri ve toplantı gündemi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Konuşmasına 2022 yılının sektörümüzün ihracat alanındaki önemli başarılarıyla geçtiği bir yıl olduğu konusuna dikkat çekerek devam eden Ali KİBAR, “Türkiye alüminyum sektörü olarak 2022 yılında ihracatımızı, %29,6’lık bir artışla toplam 1,3 milyon tona ve 6,7 milyar dolar ihracat gelirine ulaştırarak büyük bir başarı elde ettik. Tüm üyelerimizi bu önemli ve büyük başarıdan dolayı tebrik etmek isterim” diyerek Türkiye alüminyum sektörüyle ilgili de önemli bilgiler paylaştı.

Sempozyum ve Fuarların Başarısına Dikkat Çekildi

12-14 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek 11. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu ve AluExpo Fuarı’nın öneminden ve yıllar içerisinde elde ettiği başarılardan bahseden Ali KİBAR, “2019 yılında ilk defa uluslararası formatta gerçekleştirilen sempozyumumuz geçtiğimiz sene de büyük bir başarıyla rekor bir sponsor ve katılımcı sayısıyla tamamlanmıştı. Bu yıl da başta TALSAD üyeleri olmak üzere sektörümüzün birçok paydaşının değerli katılımlarıyla AluExpo Fuar alanımız iki holden üç hole çıkarak Avrupa’nın en büyük ikinci fuarı olmaya devam etmektedir” sözleriyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sempozyum ve fuar etkinliklerinin başarısına dikkat çekti.

2022 Yılı Faaliyet Raporu Sunuldu

Divan Heyeti Başkanı Ali Natık BUDA’nın davetiyle 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nun sunumunu yapan TALSAD Genel Sekreteri Erol METİN şu konulara üyeleri bilgilendirdi:

TALSAD koordinatörlüğünde, İDDMİB ve ALUTEAM ortaklığıyla İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında destek alamaya hak kazanan “İstanbul Alüminyum Sektörünün AB Yeşil Mutabakat politikalarına Uyumu için Sürdürülebilirlik ve Sertifikasyon Merkezi” adlı projesi ve diğer proje girişimleri, tanıtım ve iletişim faaliyetleri, yayınladığı raporları, kamu kurumları ile ilişkiler, ekim ayında gerçekleştirilecek AluExpo Fuarı ve 11. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu hazırlıkları, sektörümüzün geri dönüşüm alanındaki faaliyetlerini desteklemek ve geliştirmek amacıyla 2023’te 2.’si düzenlenen “TALSAD’la Geri Dönüşümün Parçası Ol” proje yarışmasının detayları, yeni üyeler, planlanan faaliyetler.

talsad 82 2

TALSAD Ailesine Yeni Katılanlara Plaket Takdim Edildi

Toplantıda TALSAD’ın 2022 bütçe gerçekleşme durumu üyeler ile paylaşıldı ve 2023 bütçesi üyelerce oybirliği sağlanarak kabul edildi.  İyi dilek ve temennilerin ardından TALSAD Genel Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR’ın takdimiyle plaket törenine geçildi. Plaket töreni TALSAD ailesine yeni katılan üyelerin (Alpha Alüminyum, Asist Alüminyum, BDİ Metalurji/Nitrex, Deniz Metal Döküm, Ekstek Alüminyum, HK Organizasyon/Star Group, Teknodrom Geri Dönüşüm, Ulusan Alüminyum) ardından, TALSAD’da 5, 10, 15, 20, 25 ve 30. yıllarını dolduran üyelerine plaketlerinin de takdim edilmesi ile başarılı bir şekilde sonlandı. Yoğun gündem konularının görüşülüp, konuşulduğu ve bütün kararların oy birliği ile alındığı bu önemli buluşma, toplu fotoğraf çekimi ve öğlen yemeği ile tamamlandı.

TALSAD’s Ordinary General Assembly Meeting Was Held

The developments in the aluminium industry were evaluated at the Ordinary General Assembly Meeting of TALSAD, which was held with a considerable participation.

talsad 82 2b

talsad 82 3

talsad 82 4

 

 

Powered by OrdaSoft!