PMS Alüminyum TEKNOSAB’da Yerli Üretimi Destekleyecek

Alüminyum sektöründe yerli ve milli üretimin temsilcilerinden PMS Alüminyum, sürdürülebilir ve katma değer odaklı üretim hedefiyle, Türkiye’nin ileri teknoloji hedeflerine güç katacak yeni nesil sanayi bölgesi TEKNOSAB’da üretime başladı.

 

 

 

 

pms aluminyum 82a 

Otomotiv, savunma sanayi, havacılık, raylı sistemler, beyaz eşya, makine sanayi, solar enerji ve inşaat sektörlerine yönelik profil ve yassı mamul üreten PMS Alüminyum, geliştirdiği teknolojiler ve sürekli gelişim felsefesiyle, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine ve ekonomiye önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor.

Sektördeki 40 yıllık deneyimi ve know how gücüyle ülkemize ciddi katma değer sağlayan PMS Alüminyum, modern teknoloji ışığında geliştirdiği kaliteli ürünleriyle, Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde (TEKNOSAB) üretime başladı. Alüminyum sektöründe yerli ve milli üretimin öncüsü PMS Alüminyum’un Yönetim Kurulu Üyesi Merve ÖNSEVER ÇAĞLAYAN, yerli üretimi geliştirmek için sürdürülebilir çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Yüzde 100 Türk sermayesi ile ürettiğimiz ürünlerimizle savunma sanayi, hafif raylı sistemler, otomotiv, beyaz eşya, elektrik elektronik, solar enerji, inşaat ve ses yalı­tım sektörlerine yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdü­rüyoruz. Üretimimizin yüzde 70’ini Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Bugün 50 ülkede 400 müşteriye hiz­met verir konuma ulaştık. Almanya’da birçok büyük sanayi kuruluşu ile iş birliği içindeyiz. Burada çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Kuzey Afrika ülke­leri de ihracat pazarlarımız arasında. Türk üretim ka­litesini birçok kıtada duyurmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak amacıyla her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz” dedi.

Son Teknolojik Cihazlar Ve Üretim Hatlarıyla Üretim Yapıyor

Türkiye’nin ileri teknoloji hedef­lerine güç katacak yeni nesil sanayi bölgesi TEKNOSAB’da 4. fabrikalarını açtıklarını ve üretime başladıklarını ifade eden ÖNSEVER ÇAĞLAYAN, toplamı 108 dönümlük arazide yer alan tesisin ilk etabının 42 dönüm kapalı, 56 dönüm arazi üzerinde tamamlandığını ve devreye alındığını, fabrikalarında son teknolojik cihazlar ve üretim hatlarıyla üretim gerçekleştirildiğini yer aldığını kaydetti.

Yarattığı İstihdamla da Dikkat Çekiyor

PMS Alüminyum, yerli üretimi ve sağladığı ekonomik katma değerin yanı sıra yarattığı istihdamla da dikkat çekiyor. Toplam personel sayımız 580 kişi olup beyaz yaka çalışan sayımız ise 90 kişidir. Alüminyum prosesini sıvı metalden başlayıp ekstrüzyon ve yassı ürüne dönüştürülerek üretiliyor. Ürüne ilave olarak yüzey işleme operasyonları yapılarak değer katılıyor.

Otomotivden, Tramvaya…

PMS Alüminyum; otomotiv, savunma sanayi başta olmak üzere beyaz ve kahverengi eşya, enerji sektörü, metro ve tramvay sektörüne hizmet veriyor. Yassı alüminyum ürünlerinde endüstriyel ürünler başta olmak üzere otomotiv, inşaat sektörü, taşımacılık, boyalı ürünler pazarı, dayanıklı eşya sektörü ile birçok alanda yarı mamul olarak rulo, tabaka ve şerit ürünler üretiyor.

Kalitenin Devamlılığı Esası

PMS Alüminyum’un öncelikli kriterleri arasında, çözüm ortaklarını seçerken maliyetten önce istenilen kalitenin devamlılığı yer alıyor. Teknik konulardan sonra maliyet analizi yapılıyor, beklenen kaliteyi en düşük maliyetle tedarik etmek hedefleniyor. Ürün kalitesine olumsuz etki yapabilecek hiçbir tedariki değerlendirmiyor. PMS Alüminyum’un öncelikli hedefi müşteri memnuniyetini sağlayacak sürdürülebilir bir kalitede ürün üretmektir. Tedarikçileriyle beraber gelişmeyi ve büyümeyi vizyon olarak kabul ederek çalışmalarını sürdürüyor.

PMS Alüminyum to Support Domestic Production in TEKNOSAB (Technology Organised Industrial Zone)

Among the representatives of domestic and national production in the aluminium industry, PMS Alüminyum has begun production in TEKNOSAB, a new generation industrial zone that will add strength to Türkiye’s advanced technology targets, with the aim of sustainable and value-added production.

pms aluminyum 82b

Powered by OrdaSoft!