tusiadTÜSİAD, Chapter Zero Türkiye Tanıtım Etkinliği ile İklim Değişikliği Eylem Planı Çağrısında Bulundu

TÜSİAD ev sahipliğinde, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ve Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği (YÜD) paydaşlığında hayata geçen bir girişim olan Chapter Zero Türkiye’nin tanıtım etkinliği,

iş dünyasının önemli isimlerinin kendi alanlarında sürdürülebilir iş uygulamalarına öncülük etme konusundaki uzmanlık ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak sağladı.

 

 

 

tusiad 83

TÜSİAD ve EBRD’nin ev sahipliğinde 18 Temmuz’da gerçekleştirilen Chapter Zero Türkiye tanıtım etkinliği, Türkiye’de iklim değişikliği odağındaki tartışmaların şirketler ve finans kuruluşlarının yönetim kurullarına taşınması yolunda önemli bir adımın göstergesi oldu. Chapter Zero Türkiye’ye ev sahipliği yapmak, TÜSİAD’ın iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki kararlılığını ortaya koydu ve daha sürdürülebilir bir gelecek için Türkiye’de işletmeler arasında işbirliğini geliştirme taahhüdünün bir örneğini teşkil etti.

Cevdet ALEMDAR: “İklim Değişikliği Stratejik Bir Önceliğimiz”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Yuvarlak Masa Başkanı Cevdet ALEMDAR, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Bugün tanıtımı yapılan Chapter Zero Türkiye, Türkiye’de şirketlerin karşılaştığı zorlu iklim değişikliği sorununu ele alıyor. Yöneticilerin öncülük ettiği bu girişim, iş liderlerini bilgi, araçlar ve küresel bağlantılar ile donatıyor. Yönetim kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticiler arasındaki diyaloğu geliştirerek Türkiye’de iklim eyleminin üzerinde özellikle duruyoruz. TÜSİAD olarak iklim değişikliğini stratejik bir öncelik olarak görüyor ve bu konuda çok sayıda girişim ve iş birliğine imza atıyoruz. Chapter Zero Türkiye’ye ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz.”

Powered by OrdaSoft!