kopru metalKöprü Metal Düsseldorf’ta Çevre Dostu ve Geri Dönüşümün Değer Kazandığı Ürünleriyle Dikkat Çekti

Köprü Metal Yönetim Kurulu Başkanı Sinan TUNCER ile Aluminium Düsseldorf 2022 Fuarı’nda sergiledikleri ürünlere ilişkin bilgi edindiğimiz, fuara dair görüş ve değerlendirmelerini aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

kopru metal 79a

Katılım sağladığınız Aluminium Düsseldorf 2022 Fuarı’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Fuarı sektördeki tüm oyuncuları; hammadde grubu, ekstrüzyonluk malzemeler, yassı ürünler, servis merkezleri, makine ve geri dönüşümcüler de dahil bütün paydaşları bir araya getirdiği için önemli bir etkinlik olarak değerlendiriyoruz. Pandemi süresince bir durağanlık yaşanmış ve iletişim zayıflamıştı. Bu sebeple zamanlama olarak da çok önemli bir fuar olduğunu düşünüyoruz. Biz de bu etkinlikte yerimizi almış olmaktan ve yurtdışında da müşterilerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyduk. İhracatımız ağırlıklı olarak Avrupa bölgesine olduğu için bu tarz toplantıların gerçekleşmesinde Aluminium Düsseldorf 2022 Fuarı ayrı bir önem taşımakta ve bizde bu ilgiden son derece memnunuz.

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? Fuara özel ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Fuarda satışını yaptığımız alüminyum levha ürünlerini sergiledik. Özellikle portföyümüzdeki çevre dostu ve geri dönüşümün değer kazandığı ürünlerimizi öne çıkarmayı tercih ettik. Sadece ürünlerimizi değil, aynı zamanda satış sonrası verdiğimiz servisi de müşterilerimize gösterebilmek bizim için avantaj oldu.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Fuarda sürekliliğin sağlanması adına mevcut müşterilerimizle yaptığımız toplantıların yanı sıra potansiyel müşteriler ile de görüştük. İhracatımızın artması sadece bize değil ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Bu bilinçle yerli ürünlerimizin pazarlanması için faydalı bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz.

kopru metal 79b

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Müşterilerle yüz yüze yapılan her görüşmenin faydası olduğu kanaatindeyiz. 2023 yılı için ön görüşmelerimizi yaptık.

2022 yılı katılım sağlayacağınız yurtiçi ve yurtdışı fuarlar var mıdır?

Alüminyum yassı ürünler bizim ana faaliyet konumuz ve bununla ilgili yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda yer almaya devam edeceğiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Alüminyum pazarı her geçen gün daha da gelişmekte ve hızlı büyümektedir. Sektörde uygulanan kotalar düşünüldüğünde Türkiye avantajlı bir konuma geçmektedir. Biz yerli üreticiler olarak bu avantajdan maksimum faydayı elde etmek için çalışmalıyız. Bu çalışmalarımız sırasında yanımızda olan Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Köprü Metal Drew Attention in Düsseldorf Thanks to Its Eco-Friendly and Recyclable Products

We interviewed with Sinan TUNCER, Köprü Metal’s Board Chairman, where we not only got information about the products they exhibited at the Aluminum Düsseldorf 2022 Fair, but also received their opinions and evaluations about the fair itself.

Powered by OrdaSoft!